Pět kamarádek. Která z nich spí s jejím manželem?

Pět kamarádek. Která z nich spí s jejím manželem?

Tisk

Jedna z peti perexEditina oslava čtyřicátých narozenin by byla dokonalá, kdyby nebylo jedné nenadálé události. Náhodou se dozvěděla, že ji její manžel podvádí. A to nebylo to nejhorší.


Jeho milenkou je totiž žena, která také byla na Editině oslavě – což znamená, že to je jedna z jejich pěti kamarádek. Která z nich je ale taková potvora, že se před ní tváří jako kamarádka a za jejími zády jí spí s manželem? Edita se pouští do pátrání a je odhodlaná zjistit, kdo jí lže. Dokáže identitu manželovy milenky odhalit?

Kniha od oblíbené české autorky

Knihu Jedna z pěti napsala Dagmar Digma Čechová, redaktorka, editorka a korektorka. Ta si oblibu čtenářů získala díky svým předešlým ženským románům Nemusíš!, Nesejdeš z cesty a Okno s dívkou a ptáčkem, které, stejně jako její novinku, vydalo Nakladatelství Moba.

Příběhy šesti žen

Úvodní scéna je napínavá a hned vzbudí čtenářovu zvědavost. Edita je odhodlaná zjistit pravdu, a tak si sestaví seznam podezřelých, z nichž chce vylučovací metodou odhalit manželovu milenku. Pátrání však nejde tak, jak si představovala, a ukazuje se, že ženy, o kterých mluvila jako o kamarádkách, vlastně vůbec neznala. Do popředí se tak dostávají příběhy pěti žen, jejichž životy vůbec nejsou takové, jaké vypadají. Důležitý je ale i příběh samotné Edity a jejího rozpadajícího se manželství.

Osudy těchto žen jsou zpracovány realisticky a uvěřitelně. To, co autorka popisuje, se klidně může odehrávat i ve vašem okolí – a to bez toho, abyste o tom věděli. Umění zachytit realitu všedních dní je ostatně autorčinou nejsilnější stránkou.

Lze zachránit narušený vztah?

Během svého pátrání začne Edita psát blog, na kterém se upřímně svěřuje se svými nejtajnějšími myšlenkami a pocity. Tyto zápisky knihu ozvláštňují a umožňují čtenářkám Editu důkladně poznat a vcítit se do ní. Edita si klade jednu otázku: Kdy se oplatí o vztah bojovat a kdy je lepší jej ukončit? Velmi rychle však zjistí, že na vztahy žádné poučky neplatí a že musí najít řešení, které je nejvhodnější pro všechny.

Pokud jde o manželovu milenku, v knize se dají najít určité náznaky, takže pokud si je všimnete, překvapeni nebudete. Pokud je nezaznamenáte, čeká vás zajímavý zvrat. Její odhalení ale není nejdůležitější. Nejvíc pozornosti je věnováno rozvíjejícímu se přátelství Edity a ostatních žen, které se postupně mění a upevňuje.

Jedna z peti

JEDNA Z PĚTI
Autorka: Dagmar Digma Čechová
Žánr: román pro ženy
Vydáno: MOBA, 2022
Počet stran: 256

Hodnocení: 80 % 

www.mobaknihy.cz/jedna-z-peti.html


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Karla Kubíková: „Během psaní Hájovny jsem byla Lindou, ženou pod zámkem.“

karla kubikova 200Karla Kubíková žije ve středních Čechách a svůj profesní život strávila ve školství. Vydala knihy Rafanda (2007) a Samoživitelka (2008). V roce 2009 získala první místo v soutěži RWE za nerealizovaný TV scénář Dvě Františky. Zúčastnil...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Mohou neurovědci opravdu číst naše myšlenky?

neuromarketing 200Nakladatelství Portál vydalo útlou populárně naučnou knihu s názvem Mohou neurovědci číst naše myšlenky? A podtitulem Od detektoru lži po neuromarketing. Jaké je toto dílo na aktuální téma?

 

...

Literatura

Láká vás cestování obytnou dodávkou? Pak nepřehlédněte tuto knihu

zivot v dodavce 200V nakladatelství BizBooks vyšla kniha Život v dodávce s podtitulem Náš příběh od Foresta Trenze a Barbory Masaříkové.

...

Divadlo

Etiketa je životní styl

dobre mravy 200Už v předminulé sezóně, v červnu roku 2016 mělo premiéru představení Dobré mravy, které se inspirovalo a vycházelo z nikoho jiného z etikety Ladislava Špačka, guru českého společenského chování. Co toto ztřeštěné představení přineslo?

Film

Baby driver
babydriverDlouho očekávaný a ojedinělý film Baby driver přichází do kin. S chlapcem Babym ( Ansel Elgrot) můžeme vidět, jak těžké může být nést následky za své špatné rozhodnutí. Film je neotřelý a nápaditý. Mimo jiné je velmi kvalitní a propracovaný. Vš...