Barbara Moore: Snadný tarot

Barbara Moore: Snadný tarot

Tisk

tarot 1Jedna z nejlepších autorek knih o tarotu, doslova mistryně ve vyprávění příběhů na motivy těchto karet, vydává knihu a karty, které jsou určeny dle jejích slov pro začátečníky, pro ty, kdož se s kartami teprve seznamují. Ale s gustem ji ocení i ti, kdož se tarotem zabývají už delší dobu a to z několika důvodů.

 


Zabývá se tu mnohem víc teorií
Jen málo knih se zabývá teorií tarotu v takové míře jako Barbara Moore. Věnovala ji velkou část knihy, možná na úkor jednotlivým významům a popiskům jednotlivých karet, ale to se posléze ukazuje také jako dobrý krok. Limitovaný prostor pro popis každé karty totiž dal vyniknout jednomu nebo jen několika z mnoha květnatých významů každé karty a často tu vystihla autorka něco, co můžeme jindy vidět jako podružné nebo ve vedlejším významu. U ní to stojí na prvním místě, protože v této sadě nazvané Snadný tarot, si máme na těch obrázcích všimnout právě toho.
Více prostoru tu je věnováno obecně tarotu, jak se s ním seznamovat, jak mu přijít na chuť a jak se propojit s intuicí a s informacemi, které nám karty dávají. Vnímání pocitů, barev, čísel, faktů… můžete být analytickými vykladači a dát na obrázky a čísla a logiku, nebo intuitivními a pak přicházejí obrazy a tvoří se příběhy přímo nad kartami, které vnímáte. Může se to všechno propojovat. Autorka se spoustou otázek navádí čtenáře k tomu, aby hledal své vlastní cesty a odpovědi, protože jak vidno, je jich velká spousta. Můžete se pod jejím vedením stát důkladným studentem. A že tarot je studiem na celý život…


Všechno podle čísel
Jednotlivé významy karet autorka neseřadila podle barev a symbolů, jak se tak většinou dělá, ale podle čísel. Všechny esa, všechny dvojky, všechny trojky, dvorní karty – to dává najednou úchvatnou možnost si logicky zapamatovat karty více – protože jistý princip je v každém čísle stejný! A zároveň nad jednou otevřenou dvojstranou uvidíte rozdíly v tomto principu, pokud ho ponoříte do každé jednotlivé barvy karty. Dvojka pohárů má možná mnohé společné s Dvojkou mečů – jen je třeba je dát vedle sebe a podívat se na ně. Znatelně to také zjednodušuje hledání významů, když si potom vyložíte a chcete se do knížečky podívat.


Je to jedna z knih, která se od ostatních liší, karty jsou maličké, do dlaně – připodobnila bych je barevností k cikánským kartám, takže budou vyhovovat každému, kdo potřebuje maximálně průhledné karty – tedy možná spíš k těm analyticky založeným lidem.

tarot
Laskavá slova, laskavý tón, příznačné informace a neustálý pocit, že tohle všechno je úchvatný svět tarotových karet.
Přesně takhle to Barbara Moore umí a v této knize do jen potvrdila!


Ukázka:
Dvojky vystihují okamžik napětí. Je to křehká rovnováha, úzká země nikoho. Jako by Vesmír čekal a ptal se: Co bude dál? Stačí jeden náhlý pohyb a vše se změní. Čeká se na rozhodnutí, po kterém napětí povolí. Zvažte možnosti, poraďte se se svým nejvnitřnějším já a pak se odvážně pusťte do akce. Jestliže se sami nerozhodnete, okolnosti rozhodnout dost rychle za vás.“

tarot 1

Název: Snadný tarot (Your Tarot Your Way)
Autor: Barbara Moore
Žánr: Petra Vlčková
Nakladatelství: Synergie Publishing SE
Rok vydání: 2017
Počet stran: 142
Hodnocení: 90 %                
Odkaz na web: www.synergiepublishing.com


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pavlína Brzáková: Jaké to je být „zapisovatelkou“ Jaroslava Duška

Pavlina Brzakova 200Pavlína Brzáková je velmi zkušená, zcestovalá a nezvykle vystudovaná etnoložka. Šéfredaktorka časopisu Regenerace a dáma s hlubokou znalostí kultur sibiřských kočovných pastevců.  Osud tomu chtěl, že jí redaktorsky a spisovatelsk...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Další krimi od oblíbené manželské dvojice ze severu

Stopa rysa200Stopa rysa je už desátým krimirománem, který má na svědomí autorská i manželská dvojice Kerstin Signe Danielsson a Roman Voosen. Překlad vyšel klasicky v nakladatelství MOBA a určitě potěší milovníky severské krimi.


Literatura

Město žen – komu věřit ve světě bez víry

mesto_zenBerlín roku 1943, ač to zatím tak nevypadá, blíží se konec války. Nacistická propaganda stále pokračuje ve vychvalováni všech dosavadních válečných úspěchů a slibuje brzké vítězství. Téměř všichni muži jsou na frontě a málokdo se vrátí zpát...

Divadlo

Kniha džunglí ožívá na prknech Divadla Kalich

200divSlavný příběh Rudyarda Kiplinga o lidském mláděti Mauglím, kterého vychovala džungle, se stal dobrým tahem a námětem pro muzikálovou verzi, kterou do hudební podoby přepracovali Ondřej Soukup a Gabriela Osvaldová.

...

Film

Kdo bude první vrahem pokřivených vztahů? Hodný syn?

altZanedlouho vstoupí do českých kin dramatický snímek z chladného severu s pohledem na pokřivený vztah matky a syna. Kritiky i veřejností ceněné dílo nabízí sondu do křehké pavučiny citů, rodinných vazeb a emocí. Je skutečně prvotina režisérky Zaidy Berg...