Wendy Kennedy, Tom Kenyon: Velký experiment

Wendy Kennedy, Tom Kenyon: Velký experiment

Tisk

 

veČerví díry existují? Jak je doopravdy silná naše vůle? Jsme opravdu šlechtitelským pokusem mimozemských civilizací? No, připravte si k této knize velkou zvědavost a sem tam ochotu něco odložit stranou, abyste se k tomu možná po přečtení dalších stránek zase vrátili. Autoři mají s tímto typem knih a informací bohaté zkušenosti a Velký experiment mi přijde jako velmi ucelená publikace, ve které je výtah toho nejlepšího. Velký experiment je knihou o velkém experimentu vnějším (kdoví, odkud vlastně pocházíme), i vnitřním (doslova lexikon našich vnitřních dovedností, intuice, vůle – který naplno nevyužíváme).

 


Po této knize už slovo „experiment“ nevnímám jako pokus s nejistým výsledkem, ale jako cílené a řízené a důmyslně propracované testování teoretických poznatků v praxi.

Je to kniha „na podruhé“
Zrovna toto je jedna z knih, které si musíte napoprvé přečíst tak nějak načisto a nechat ji chvíli odležet. Týden, dva… měsíc, rok, deset let. Zejména na ten dojem za deset let, kdy už se ukáže, kolik toho zde řečeného byla fikce a kolik se doopravdy potvrdilo v převratných objevech, si ráda počkám. Je to prostě kniha druhého čtení, na což myslím upozorňují autoři už na začátku s tím, že doporučují čtenářům udělat si v sobě nějakou „fiktivní schránku“, do které budou průběžně odkládat věci, které se jim nezdají, nelíbí, nesouhlasí s nimi, nedávají jim smysl. Prostě si knihu rozdělit na to, co je možné, a na to, co je sci-fi.


Při druhém čtení, nebo už v průběhu toho prvního, můžete začít brát zkoumavě do ruky to, co bylo do fiktivní schránky odloženo a zkoumat znovu, jestli na tom není opravdu kus pravdy.
První, co mne zarazilo, byla část o hubnutí – protože ta mi přijde velmi logická, ale málokoho napadne… Podívejme se na ukázku:
Pokud tedy nejste prozatím citově připraveni na to, abyste se od jistých témat osvobodili, může být pro vás – i přes vaše nejlepší úmysly – velmi těžké začít se stravovat zdravě. Máte-li nižší hmotnost, máte rovněž mnohem intenzivnější kontakt se svým tělem i emocemi; jestliže však nejste na určité emoce připraveni, pak pravděpodobně nedovolíte svému fyzickému tělu, aby zhublo, neboť se s nimi prostě nechcete vypořádat!
V takových případech jde o to všimnout si toho, co se děje na emoční úrovni. Nemusí se to týkat jídla ani stravovacích návyků. Může jít o cokoliv jiného: o vaše vztahy, o to, jak vnímáte sebe samé i to, co ve svém životě děláte. Tyhle věci nelze oddělit. A to je další velmi důležitý bod, kterým vám chceme předat…
…Jakmile jste připraveni posunout se dále a zbavit se nějakého emocionálního tématu, začnete se intuitivně i zdravěji stravovat. Budete jíst zdravější jídla, protože se ve vaší mysli nebo emočním vzorci něco změnilo. Vaše tělo se začne zbavovat toho, čeho se doposud drželo, a tím se zvýší frekvence jeho buněk. V případě, že to provádíte na podvědomé úrovni, existuje ve vás část, která vám řekne: Víš co? Jsem připravený se pohnout dopředu.
Začnete jíst menší porce jídla a stravovat se zdravěji. A hádejte, co se stane?  Vaše emoce začnou vyplouvat na povrch, takže se s nimi můžeme postupně vypořádat… drží-li se ve vašem energetickém poli negativní emoce nebo je vaše tělo zatíženo toxiny, vibrujete na mnohem nižší úrovni.“


Náš potenciál je obrovský, ale…
A začnu tím ale. Jsme přízemní bytosti, jsme zatíženi gravitací, tíhou pozemského žití, tíhou života, který je obrovským darem, ale je velmi těžké tu jaksi konat dobro, docházet do stavu laskavosti a milosti a míru. Přesto – zdá se i přes všechno to, co se na světě nyní děje – je právě to naším úkolem. A k tomu všemu pochopení vede mnoho kapitol, které zaujmou úplně každého. O čakrách, o červích dírách, o Atlantidě, o změně vibrací, síle vůle, najdete tu různá cvičení, takže rovnou budete moci své pocity na těle vyzkoušet, naučíte se dívat se na svět a svůj život z mnoharozměrného úhlu pohledu.
A znovu končím u zvědavé myšlenky, jak asi tahle kniha bude působit na čtenáře za deset, dvacet let? Sci-fi, nebo nadčasová kniha, která půjde z ruky do ruky?


O autorech:
Wendy Kennedy – channelingu se věnuje přes patnáct let a pracuje s bytostmi z nejrůznějších hvězdných systémů i dimenzí. Na počátku devadesátých let začala mít vize, kterým jako většina lidí nerozuměla, ale jež ji inspirovaly. Začala je zkoumat a dostala se právě k channelingu. Ve skutečnosti netušila, co to je, a ani neznala nikoho, kdo by se této disciplíně věnoval. Pouze věděla, že se má channelingu věnovat.
Jedním z nejdůležitějších zdrojů se pro nni stali Plejáďané z deváté dimenze – Wendy skrze komunikaci s nimi pokračuje v rozšiřování řady jejich lekcí. Dnes vede channeling pro klienty na celém světě a pořádá soukromá i skupinová sezení.


Tom Kenyon – je jeden z nejuznávanějších léčitelů zvukem na světě. Několik desetiletí studoval vědomosti a zkušenosti z reinkarnací, sám se umí přesouvat mezi dimenzemi a stává se tak poslem informací. Zjišťuje, že spolu souvisí moudra buddhismu, egyptské vysoké magie, hinduismu, taoismu – to vše studuje s nesmírnou pečlivostí a o své poznatky se dělí  nejen v knihách, ale i na workshopech a zvukových CD.

ve

Název: Velký experiment (The Great Human Potential)
Autor: Wendy Kennedy a Tom Kenyon
Překlad: Lenka Heczková
Žánr: psychologie, esoterika
Nakladatelství:  Anch Books
Rok vydání: 2016
Počet stran: 260
Hodnocení: 80 %            
Odkaz na web: www.anch-books.eu


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fotograf bez talentu: „Lidé umí být svině i hrdinové. Je jen na každém z nás, co si vybereme.“

bez talentu 200Fotograf bez talentu má na Facebooku po necelých dvou letech od založení stránky téměř 14 000 členů. Iedntita pro něj není důležitá, má svůj osobitý přístup i styl. Radí jak fotit a jeho posledním projektem je ten s názvem Hrdinové. Nejen o...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

O nelehkém údělu českého intelektuála ve dvacátém století

muka200Konečně česká literární věda splatila další ze svých dluhů a přináší na trh, a především pro zájemce z řad odborné veřejnosti, v souhrnné podobě život a tvorbu jednoho z  největších českých literárních vědců a estetiků, který zásadním způsobem ovlivini fo...


Literatura

Šedý muž – akce, špioni a zase akce

sedy muz 200V červenci se na pultech knihkupectví objevila nadupaná kniha plná akce Šedý muž amerického autora Marka Greaneyho, jež vyšla v Edici světový bestseller a která se pyšní tím, že je předlohou pro nejdražší film společnosti Netflix. A dočkáme se ...

Divadlo

Úniková hra Faust vás vtáhne do mystické historie

faust200Únikovou hru Faust si můžete užít v prostoru Enigma Prague (Svornosti 18, Praha 5-Smíchov). Koncipována je tak, aby si hráči nejenom „zahráli“, ale dozvěděli se i něco z jednoho z nejstarších českých a pražských mytologických příběhů.

...

Film

52. edice zlínského festivalu filmů pro děti a mládež klepe na dveře

altPřelom května a června bude ve Zlíně již tradičně patřit Mezinárodnímu festivalu filmů pro děti a mládež. Nejen kinosály, ale i zlínské ulice ožijí festivalovým ruchem, dětským smíchem a brebentěním, dobrou hudbou a specifickým klapot...