Hravou formou na angličtinu pro děti

Hravou formou na angličtinu pro děti

Tisk

anglictina 200Děti, rodiče i učitelé se začátkem nového školního roku jistě uvítají Praktickou angličtinu pro děti s výstižným podtitulem Aby se rychle rozmluvily, kterou pro nás připravilo nakladatelství Portál. Zábavnou formou nás provede každodenními situacemi a nabídnou hry pro aktivizaci jazyka.


Nejprve pár slov o autorkách: PhDr. Jana Hanšpachová je učitelkou na základní škole. Je autorkou úspěšných knih z Portálu Hry pro maminky s dětmi a Veselé hry s malými dětmi a spoluautorkou knih Angličtina plná her, Pohádková angličtina a Angličtina v říkadlech.


Zdeňka Křížová působila jako učitelka na základní škole, lektorka kurzů angličtiny pro učitele, metodička a recenzentka učebnic angličtiny pro základní školy. Je spoluautorkou knihy Angličtina v říkadlech.


V prvé řadě bych chtěla pochválit příkladné rozdělení knihy do těchto částí: Úvod, Part 1 – At Home, Part 2 – At School, Talking Cards a Classroom Language. V úvodu se seznámíme s cílem knihy a podrobným popisem a tipy, jak s touto metodickou příručkou pracovat. Toho si velmi cením a jistě to ocení i všichni vyučující.  


První sekce At Home nabízí řadu podkapitolek; namátkou Coming Home, Dinner, Drawing and Painting, Celebrations a zde formou otázek a odpovědí ukazuje, jak bychom měli děti podnítit k hovoru a k interakci. Druhá sekce At School nabízí to samé v bleděmodrém; mezi podkapitolky patří například Beginning a Lesson, Going on Holidays,  Teacher's Instructions, Language Games či Games for Communication – přičemž poslední dvě zmíněné se dále větví.

Poslední třetina knihy nese název Talking Cards a jak již název vypovídá, využije se zejména při výuce těch menších žáčků, ale i jako vítané osvěžení pro děti školou povinné, kdy se učí hravou formou. Závěrečné Classroom Language nabízí na pěti stránkách několik ilustrovaných situací, jak se zachovat a jak komunikovat ve škole v hodině angličtiny.
Jako velký plus této výukové pomůcky hodnotím pěkné a bohaté ilustrace Libora Drobného, které výstižně a vtipně kopírují probírané učivo. Díky nim dětem tato učebnice jistě přijde zábavná a hlavně názorná

anglictina


Pokud by kniha sestávala pouze z první části, tedy z ukázkových vět a otázek, cítila bych jisté zklamání. Jako lektorka kurzů pro děti bych v tom neviděla až zas takový užitek, i když je pravda, že žáci by alespoň měli a zažili si vzorné věty a způsob vyjadřování, který se od nich vyžaduje. Praktická angličtina pro děti se nejvíce uplatní v kurzech, školkách či při výuce na základní škole, ale jistě potěší i rodiče, kteří se svým dítkem pracují na jazykových dovednostech. K tomu je tato knížka jako zrozená.


Název:  Praktická angličtina pro děti – aby se rychle rozmluvily
Autor: Jana Hanšpachová, Zdeňka Křížová
Ilustrace: Libor Drobný
Žánr: výuková pomůcka
Nakladatelství: Portál
Rok vydání: 2015
Počet stran: 136, vazba brožovaná
Hodnocení: 80%

www.portal.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petr Zuska: Od tanečníků očekávám andělsko-dábelské nálety na diváky

Petr Zuska perexChoreograf Petr Zuska, bývalý dlouholetý umělecký šéf Baletu Národního divadla, připravuje pro Pražský komorní balet nové představení s názvem "Carmina Vetera". Komponovaný večer na motivy starých lidových písní bude mít premiéru 27. ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

„Existují lidé, kteří čtou rádi, a pak lidé, kteří knihu nikdy neotevřou.“

astrid-lindgrenova 200Ponořte se do životního příběhu Astrid Lindgrenové, které pod značkou dětských knih Ella a Max vydalo nakladatelství Presco Group.

 

...

Literatura

Jak ulovit boháče – nová viktoriánská romance

jak ulovit bohace200Rebelky z Oxfordu znovu zasahují! V září u nakladatelství Cosmopolis vyšel další díl této série, konkrétně Jak ulovit boháče, od americké autorky Evie Dunmore. Spolek výjimečných žen představuje svou další feministickou kandidát...

Divadlo

Pod slávou herectví se skrývá i jeho bída?

200divZajímá vás, co vše obnáší herecké povolání? Jaká dilemata musí (nebo nemusí?) umělci řešit, pokud se ocitnou v konfrontaci s represivním režimem? O tom všem pojednává kniha Sláva a bída herectví, poskládaná z řady příspěvků, které se zabývají jednak her...

Film

Šarlatán - boj dobra se zlem

sarlatan 200V pondělí 17. srpna proběhla v pražském kině Světozor novinářská projekce dlouho očekávaného dramatu Šarlatán. Kvůli nastalé epidemii si film na svou českou premiéru plánovanou v březnu musel počkat až do srpna. Co na diváky v kinech čeká?

...