Mrazivá krimi: Osamělá noc

Mrazivá krimi: Osamělá noc

Tisk

osamela noc200Vidím-li v nabídce knih jméno Charlotte Linková, vždy zbystřím, jelikož je zárukou kvalitního počtení! V prosinci nám nakladatelství Ikar nadělilo knihu Osamělá noc z její detektivní série Kate Linville a Caleb Hale. Pokud neznáte, změňte hned.

 



Německá jednička

Charlotta Linková (* 1963) se narodila ve Frankfurtu nad Mohanem. Je nejúspěšnější německou autorkou současnosti. Jen v Německu se prodalo kolem 25 milionů jejích knih. Psychologické romány plné napětí, v tradici nejlepších anglických detektivek, byly přeloženy do více než 20 jazyků a staly se bestsellery. Řada knih byla zfilmována – a zejména v televizi vykazují nezvykle vysokou sledovanost.

Minulost se vrací…

Uprostřed pustiny v North York Moors jede chladnou prosincovou nocí ve voze mladá žena. Příští ráno je nalezena zavražděná ve svém autě, které stojí téměř zasněžené na polní cestě. Existuje svědkyně, která viděla, jak k ní cestou nastoupil nějaký muž. Kate Linvillová se ujímá vyšetřování a brzy je na stopě, která vede do minulosti, k brutálnímu odloženému případu, který tenkrát vyšetřoval Caleb Hale, ale nikdy nebyl vyřešen.

Pozor: prudce čtivé

Knihy Charlotte Linkové se vyznačují spádem a svižností, se kterou se příběh čte jako jedna báseň. V případě Osamělé noci se nebojí explicitní brutality a nechutných vražd, ale přináší také sondu do lidské duše a mnohdy toho, co lidem chybí a jak si to kompenzují.

Lépe se podíváme i na soukromý život vyšetřovatelky (a dalších členů vyšetřovacího týmu) a prozkoumáme, jak je těžké si v této profesi vybudovat funkční partnerský život. Hlavní protagonistka Kate je normální sympatická ženská, která žije svou prací, přesto jí chybí partner a ukotvení.

Linková opět nezklamala a zase tu máme detektivku na úrovni, pojďte se na ni podívat podrobně. Vřele doporučuji celou propracovanou detektivní sérii, tedy: Podvedená (2017), Zmizení (2020), Bez viny (2021) a nyní Osamělá noc (2023).

osamela noc

Název: Osamělá noc
Autor: Charlotte Linková
Série: Kate Linville a Caleb Hale (4. díl)
Původní název: Einsame Nacht (2022)
Žánr: světová literatura
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2023, pevná vazba
Počet stran: 376
Hodnocení: 85 %

Odkaz na web: https://www.euromedia.cz/osamela-noc/kniha/15937/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ladislav von Kokesch připravuje poctu Jiřímu Šlitrovi

lada kokes perexMuzikant Láďa Kokeš dělá radost posluchačům všech věkových skupin. Srdcem i duší miluje hudbu 20. a 30.let a svou vizáží jako by vypadl z nějakého parádního prvorepublikového večírku....

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Amáliina nehybnost ukazuje sedm let v životě ženy

amalinina nehybnost 200Amáliina nehybnost od Kateřiny Rudčekové získala loni Literární cenu týdeníku Reflex za druhý nejúspěšnější rukopis Literární ceny Knižního klubu. Odměnou jí tak bylo vydání knihy pod renomovanou nakladatelskou značkou Knižn...


Literatura

Benedikt XVI. Můj duchovní testament

benedikt testament 200Bývalý papež Benedikt XVI. je významnou postavou světové historie, jejíž význam teprve zhodnotí čas. Papežem se stal v roce 2005 po smrti Jana Pavla II. a rezignoval 28. února 2013. Je velice plodným autor...

Divadlo

V neděli 31. října se ve vyprodaném Divadle na Vinohradech konal IV. ročník taneční show Roztančené divadlo

roztancene divadlo 200Autorský projekt Tanečních kurzů Martina Šimka & Terezy Řípové byl odstartován v roce 2016 v Městském divadle Mladá Boleslav, kde proběhl první ročník projektu Roztančené divadlo aneb když herci tančí. Po tamním úspěchu p...

Film

Černobílá nicota

nicota200Partnerské vztahy jsou složitou sítí toho dobrého, ale i náročného. Když jsou spolu ve vztahu dvě umělecká ega, může to být ještě o jeden level šílenější. I ve druhém snímku čtvrtečního pražského večera v kině Lucerna v rámci Severské filmové zimy zůs...