Dokument Tempos se dostal na Netflix. Nahlédněte do zákulisí třicetileté kariéry rapera Rytmuse i vy

Dokument Tempos se dostal na Netflix. Nahlédněte do zákulisí třicetileté kariéry rapera Rytmuse i vy

Tisk

Tempos 200Celovečerní dokumentární film Tempos o 30leté historii hip hopu v Čechách a na Slovensku s nejvýraznější osobností této scény Patrikem „Rytmusem“ Vrbovským v čele se dostal na Netflix a hned po prvním týdnu se dostal do 10 TOP v Česku. Dokument přináší exkluzivní retrospektivní pohled na budování československé hip hopové scény, unikátní archivní záběry i výpovědi, a především Rytmusovu cestu z nuly až na vrchol.

„Nejde o žádný rodinný medailonek o mém původu a ztraceném biologickém otci. Je to o mých 30 letech v rapu. Prohry, výhry a fakta.“ Takhle stručně prezentuje dokument sám Rytmus. Ten v něm otevřeně vypráví svůj příběh o cestě za snem, ambicích, překážkách, nepochopení od svých nejbližších i svého okolí, překračování hranic, spolupráci s rapery a celé 30leté historii hip hopové scény na Slovensku i v Čechách. „I když mě okolí málokdy pochopilo, tak jsem si vždy šel sobecky za svým cílem. Byly to tři dlouhé dekády kráčení proti proudu. Jediné, co jsem chtěl, bylo uznání. A respekt,“ dodává Rytmus.

Kromě Rytmuse se v dokumentu objevují i další výrazné postavy československého hip hopu jako Fredy Ayisi, Michal 'Ego' Straka a Ondrej 'Anys' Beňačka z Kontrafaktu, ČistychovČis-T z Názov Stavby, DJ Wich, Indy, Ektor a další. Nejsou opomenuta ani místa, která jsou s touto subkulturou úzce spojena.

tempos1

Moderní hudební dokument Tempos natočil Red Bull společně s produkční společností Toxpro a v českých kinech měl premiéru 17. září 2020. Nyní je k dispozici na populární streamovací VOD platformě Netflix.

Více o celém projektu najdete na oficiální stránce filmu: redbull.cz/tempos spolu s fotografiemi nebo epizodami ze zákulisí natáčení filmu.

tempos2


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Plastic People of the Universe. Vratislav Brabenec: „Jde o to, aby se člověk před každým blbým režimem nezačal klanět.“

200hudLegendární undergroundová kapela The Plastic People Of the Universe vznikla už v roce 1968 a její tvorba byla v počátcích ovlivněná zejména americkými Velvet Underground, Captainem Beefheartem či Frankem Zappou. Časem se z ní stala jedna z nejoriginálnějšíc...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Horyzonty, festival dobrodružných filmov

200filmFestival dobrodružných filmov sa konal od 14. do 16. novembra v priestoroch Kultúrneho a Metodického centra v Trenčíne. Bohatý program pre návštevníkov pripravili manželia Dutkoví, ktorí ho organizovali spolu s predsedom Trenčianskeho samosprávneho kr...


Literatura

Pražský Smíchov ožije literaturou

altVíte, co si představit pod pojmem „Noc literatury“? Co takhle třeba patnáct evropských autorů a jejich novější díla různých žánrů čtená českými herci a známými osobnostmi v krásných i zajímavých lokalitách rozsetých po Praze 5? První Noc ...

Divadlo

Zlínské divadlo čekají dvě kulturní neděle

 

divadlo zlin 200Městské divadlo Zlín má stále zavřeno, ale čekají je dvě neděle s divadlem, alespoň ve formě audio a online.

...

Film

Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary, jíž se oceňují významné osobnosti českého filmu, získá na letošním ročníku kameraman Vladimír Smutný

Smutny perexVLADIMÍR SMUTNÝ patří k našim předním kameramanům, nejnověji je s napětím očekáváno válečné drama Nabarvené ptáče, jehož obrazové pojednání ovlivňuje už použití černobílého materiálu. Měl by změkčit děsivé hrůzy, tak zběsile popsané už ve stej...