Ženské trio vystavuje fotografie, dráty a obrazy v Jazzové sekci

Ženské trio vystavuje fotografie, dráty a obrazy v Jazzové sekci

Tisk

obrazy7 (2)

Výstavu fotografií Markéty Votavové, drátů Soni Vedralové a obrazů Edity N. Kvizdové si až do 16. června můžete zdarma prohlédnout v Jazzové sekci (Valdštejnská ulice v Praze). Hudební úvod zajistila Mirka Kratochvílová se svými žáky.

 

obrazy9
Na fotkách uvidíte kupříkladu krásný pomalovaný dům, který Markéta obdivovala v Německu, k jejímu úžasu nešlo o instituci pro děti, ale o obytný objekt… Soně se podařilo pomocí drátů vyrobit krásné útvary, spadající do moderního umění. Obrazy Edity zase navodí dobrou atmosféru – jsou na nich například zebry nebo tváře princezen.

obrazy

obrazy2

obrazy3

obrazy4

obrazy5

obrazy6

obrazy7

obrazy8

Počátky českého filmu
Od 31. března můžete každou sudou středu zavítat do Jazzové sekce na promítání. Filmový klub bez cenzury opět zahajuje sezónu. Tentokrát budou promítány filmy z cyklu Počátky českého filmu. Těšit se můžete na filmy z němé éry od roku 1898, dokumenty i hrané filmy.

Foto: Markéta a Ivan Votavovi


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Kamenický Šenov

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Secesní krásky zatančily ve slunečním světle. Obraz K. V. Maška byl vydražen za rekordních 7,5 milionu korun

hra slunecnich skvrn 200Rekordním prodejem obrazu Hra slunečních skvrn autora Karla Vítězslava Maška vyvrcholila tradiční zahradní aukce v Arthouse Hejtmánek. Dílo z roku 1910, zachycující tanec pěti secesních krásek ve slunečním světle, se vydra...


Literatura

I spokojený život se může proměnit v peklo

tma 200Již potřetí se vrací komisař Martin Servaz, aby vypátral záhadného zločince. Zároveň pokračuje i obliba Bernarda Miniera v krátkých názvech. Tentokrát se totiž román jmenuje Tma.

...

Divadlo

Na podzim do divadla: O pejskovi a kočičce

200divZlínské Městské divadlo si dětského diváka předchází, jak může. První premiéra sezóny 2013/2014 bude patřit dětem. Oblíbená dvojka pejsek a kočička opět budou řádit na jevišti. A děti budou znovu se zatajeným dechem sledovat, jak tito dva nerozluční kamarád...

Film

Vzestup další říše

Vzestup 200Film 300: Vzestup říše (2014) je tak trochu lyrický, a přitom hodně akční a bohatý na speciální efekty, spousty falešné krve nevyjímaje. Herečka Eva Green v něm hraje uprostřed mezi dvěma dávnými soupeři tu nejhlavnější roli.