Pomoc dětem s postižením, bravurní tanec Dády s amputovanou nohou

Pomoc dětem s postižením, bravurní tanec Dády s amputovanou nohou

Tisk

pomoc200Osmiletý Míša po dětské mozkové obrně, šestnáctiletá Terezka s následky po vážném onkologickém onemocnění na mozku, malá Emička s těžkou mikrocefalií, tříletý Adámek s cystickou fibrózou, osmiletá Lucinka, u které kvůli banálnímu vyšetření v nemocnici došlo k nevratnému poškození mozku. Tyto a další děti dostaly od nadačního fondu KlaPeto finanční příspěvky na rehabilitace či nezbytné pomůcky, které nehradí (či jen částečně) pojišťovna.

 

 

Slavnostní předání, spojené s Afterparty, se uskutečnilo na lodi Green Yacht hotel, zakotvené U Libeňského mostu. Zúčastnilo se ho asi 150 lidí. Přihlížející, činovníci KlaPeto i rodiče dětí byli dojati, na dětech bylo vidět, s jakou statečností zvládají překážky, které jim v životě nastaly či jim byly dány již do vínku. Promítnut byl pětiminutový dokument - coby vzpomínka na květnový výstup na Sněžku, kterého se zúčastnili i amputáři. Nadaci KlaPeto se podařilo vybrat 700 tisíc korun, které pomohly nejen rodině Měskových, jejichž Vojtíškovi byly krátce po narození amputovány obě nožičky nad kolenem, nýbrž i dalším dětem. Příští výstup na Sněžku se uskuteční v sobotu 28. května 2016.

„Peníze poslouží například na rehabilitace v Adeli Medical Center v Piešťanech, které nehradí pojišťovny, jako příspěvek na elektrický vozíček, na speciální tříkolku, masážní lehátko nebo speciální kočárek. Zkrátka na věci, na které rodiče nemají, ale které výrazně zlepší zdravotní stav a ulehčí život jejich dětem,“ říká spoluzakladatelka NF KlaPeto Kateřina Klasnová. „Výsledek benefice považuji za obrovský úspěch a děkuji všem, kdo přispěli. Mám radost, že jsme mohli dát naději dalším devíti malým  bojovníkům, kteří si naši pomoc opravdu zaslouží,“ dodává autor projektu výstupu na Sněžku, handicapovaný atlet a čerstvý držitel českého rekordu v hodu diskem Jaroslav Petrouš.

pomoc5

 

V rámci slavnostního večera promluvil i třináctiletý Péťa Januš, pro kterého se charitativní výstup na Sněžku konal v loňském roce. Letos - s protézou - pokořil Sněžku sám! „Je úžasné, když někdo někomu může pomoci, jako KlaPeto,“ řekl. V rámci programu vystoupila handicapovaná tanečnice pole dance, Dáda Pecinová, která má po onkologickém onemocnění amputovanou nohu nad kolenem. Její vystoupení bylo brilantní a přítomní jej náležitě odměnili potleskem. Málokdo se dokáže točit kolem tyče s oběma nohama, ona to bez nejmenšího škobrtnutí dokázala s jednou. V závěru vystoupila uznávaná blues rocková kapela The Cell. Přítomní si pochutnávali i na bohatém rautu, který byl pro ně - jako odměna za všechny výkony - nachystán!

pomoc6

 

Související text se jmény obdarovaných dětí ZDE

Foto: David Malík/deník Blesk


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Každá žena na hlavě nosí neviditelnou korunku, říká Miss Czech Republic Karolína Kopíncová

karolina kopincova6 (2)Když zahlédnete Miss Czech Republic 2020, Karolínu Kopíncovou, máte pocit, že vidíte spanilou princeznu. Tato nádherná tmavooká hnědovláska svým půvabem bere každému dech, a to bez nadsázky. J...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Tarotový balíček, který čerpá z moudrosti a síly archandělů

Tarot andelske moudrosti perexKrásná směs základních symbolů tarotu, andělských doteků a zajímavě hledaných zákoutí významů každé karty, to je Tarot Andělské moudrosti. Autoři se do toho pustili opravdu ze srdce a na výsledku je to vidět...

Z archivu...


Literatura

Nech mě jít vstříc smrti…

nech me jit 200Nakladatelství Domino vydalo před pár dny zajímavý román s názvem Nech mě jít od oceňovaného britského autora Edwarda Docx. Ač se jedná o čtení o smrti, kapesníky byste potřebovat neměli.

 

...

Divadlo

Hmyzí revue ve Zlaté kapličce

ze zivota hmyzu perexZáměrem alegorických děl bylo odjakživa nastavovat společnosti zrcadlo a pomocí jinotajů přesně, i když převážně skrytě, poukazovat na palčivé problémy, které jsou ve většině případů přehlíženy. Ve Zlaté kapličce se ale tvů...

Film

Bohemian Rhapsody vs. Rocketman

Bohemian Rhapsody vs. Rocketman PEREXBohemian Rhapsody si získal široké publikum a zásluhou byl nominován na Oscara, ve kterém nakonec zlatá soška putovala Bohemian Rhapsody v několika kategoriích. Rocketman takový úspěc...