Chlastací hry a léčení kocoviny

Chlastací hry a léčení kocoviny

Tisk

chlastaci hry 200Šli jste někdy na nějakou party s obavami, zda tam nebude nuda? Nebo jste došli do bodu, kdy jste si chtěli zahrát nějakou hru, při které by šlo popíjet alkohol a neměli jste žádný dobrý nápad ani inspiraci? Pak je pro vás určena malá praktická knížka s názvem Chlastací hry a léčení kocoviny, která vyšla v nakladatelství Grada.

 

Knížečka dokáže upoutat na první pohled – má výrazný žlutý obal, se kterým kontrastuje černé písmo a červené piktogramy. Měkká vazba a malý formát umožňují vzít si knihu pohodlně kamkoliv, kde ji hodláte využít.

Jak název napovídá, je kniha rozdělena na dvě části – první je věnována chlastacím hrám a druhá léčení kocoviny. Her je dohromady 25 a vždy jsou uvozeny rámečkem s důležitými informacemi: počet hráčů, vybavení, potenciál kocoviny a náročnost. Následuje popis pravidel a také názorný a mnohdy vtipný obrázek na protějším listu. Hry jsou opravdu různé, s kartami i dalšími pomůckami, s pivem i jiným lahodným mokem. Některé jsou známé z různých amerických filmů a seriálů, například Pivopong nebo Pivoruký Edward. Vy si můžete zahrát hru s názvem Opice:

Počet hráčů: co nejvíc
Vybavení: hodně nábytku
Potenciál kocoviny: tři
Náročnost: jedna

Znáte ty chadné zimní večery, kdy se člověk posadí ke krbu, aby si v klidu vychutnal příjemný nápoj? Tak tato hra určitě není pro fanoušky těchto večerů.
Nejlépe se hraje ve velké skupině, například při popíjení v zaplněném baru. Někdo ze skupiny bez varování zařve „Opice!“ a v tom okamžiku musí každý přerušit kotakt se zemí. Hráči mohou vyskočit na barový pult, kleknout si na židli nebo vyskočit na stůl – mohou prostě udělat cokoli, pokud se žádnou částí těla nebudou dotýkat země. Hráč, který se dostal do pozice opice jako poslední, musí vypít nějaký nápoj. Tento hráč má pak výhradní právo příště zařvat „Opice!“
Ještě lépe se tato hra hraje venku při grilování. (str. 55)

chlastaci hry

Léčení kocoviny je část, která hry skvěle doplňuje a bylo dobrým nápadem tyto dvě věci spojit. Najdete zde nejen recepty na různé vyprošťováky (odvahu si musíte dodat sami), ale také na různé babské rady nebo tipy na aktivity. Když je člověku dobře, přečte si tyto texty se zájmem, ale pokud má žaludek na vodě, těžko říct, zda mu čtení receptu například na Prérijní ústřice nebo Polévku z býčího penisu udělá dobře. Ale i autor knihy to bere s velkou rezervou: „Samozřejmě to není nic pro jemnocitné. Pokud vás bolé hlava a je vám špatně od žaludku, asi nebude ten nejlepší nápad vkládat si do úst intimní partie býka.“ (str. 121)

Kniha je protkána také Tekutými legendami – krátkými rámečky s nějakými zajímavostmi o alkoholu nebo různých hrdinech. Veškeré texty v knize jsou psány uvolněným stylem, což skvěle koresponduje s celkovou náladou knihy a zaručuje, že se u ní pobavíte.

Chlastací hry a léčení kocoviny zábava večer, pomoc ráno se dobře čte, prolistováno to má člověk za malou chvilku a rozhodně mu zůstane úsměv na rtech. Jedná se o nevážnou četbu, ale i ta je v životě potřeba, stejně jako zábava. Kniha může být velmi humorným dárkem pro někoho z party nebo se může stát vaším „chlastacím pomocníkem“.

Chlastací hry a léčení kocoviny zábava večer, pomoc ráno
Autor: Dominic Bliss
Překlad: Jana Bílková
Žánr: naučná
Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2015
Počet stran: 128
Hodnocení: 80 %

www.grada.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Keramika i malba se staly mou velikou láskou, říká výtvarnice Věra Katka Tatarkovičová

tatarkovicova perex"Nádherné obrazy. Vyzařují neskutečnou pohodu a teplo a vy máte pocit, jako by rozzářily celý prostor foyer Domu kultury v Kroměříži. Tvorba olomoucké výtvarnice má neskutečné pozitivní atmosféru..." To jsou názory návštěvníků na n...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Cukrárna s vůní čokolády

cukr 200Jednou z nejrozšířenějších legálních drog je jednoznačně čokoláda. Milióny lidí po celém světě každý den konzumují tuto pochoutku ve všech možných formách. Existuje mnoho méně kvalitních, avšak hodně rozšířených druhů tabulkových čokolád.

...

Z archivu...


Literatura

Sarah Waters – Platící hosté

platici200Poválečný Londýn. Rozdíly, zmatek, téměř nekonečné vzpamatovávání se z válečných hrůz. Do toho jedna zchudlá rodině, jeden zdánlivě šťastný manželský pár, jedna skrývaná touha... Jedna vražda. To jsou zásadní body děje románu Sarah Waters, Platíc...

Divadlo

Saturnin místy ani nepotřeboval slova

saturnin 200Předposlední premiérou Městského divadla Zlín se stal Saturnin, notoricky známé humoristické dílo Zdeňka Jirotky.

...

Film

Kate Winslet prožívá mrazivé drama v horách

 

hora mezi nami 200Zima se teprve blíží, ale diváci si mrazivé teploty a všudypřítomný sníh můžou užít v novém romantickém dramatu Hora mezi námi. Podle traileru se může zdát, že se spíš jedná spíše o napínavý thriller – popravdě je film...