Kryštof Hádek a Kristina Svarinská znovu spolu. První záběry z komedie „Lítá v tom“

Kryštof Hádek a Kristina Svarinská znovu spolu. První záběry z komedie „Lítá v tom“

Tisk

TEASER PLAKÁT - Lítá v tomKryštof Hádek a Kristina Svarinská se po společném působení v seriálu Volha znovu sejdou. Tentokrát na filmovém plátně v hlavních rolích nové filmové komedii režiséra Tomáše Dianišky s názvem „Lítá v tom“. Jejich role budou o poznání sympatičtější a první záběry z filmu naznačují, že by to mezi nimi mělo jiskřit.

Postava Kryštofa Hádka neumí moc dobře chodit v milostných vztazích, hlavou totiž lítá kdesi v oblacích, miluje vědu, vesmír a kosmonautiku a jeho vášeň je nakonec vždy na prvním místě. Pak ale bude potřebovat někoho, kdo před jeho maminkou sehraje roli přítelkyně a snoubenky. Domluví se proto s prostořekou sousedkou, těhotnou striptérkou z Apolla. Jedna nevinná lež ale strhne lavinu nedorozumění. V dalších rolích se představí Taťjana Medvecká, Anna Polívková, Sandra Nováková, Filip Rajmont, Pavel Soukup, Miroslav Noga nebo Gabriela Mikulková.

 Foto 1 foto Zuzana Gucmanová

Foto: Zuzana Gucmanová

Film vstoupí do kin na Vánoce: 21. prosince 2023

„Moje postava je už takovej starší kocour, co nemá moc štěstí na lásku. Vlastně mu jeho vztahy nevycházejí právě kvůli jemu samotnému. Ostatně i ve filmu říká, že jediná žena, se kterou vychází, je jeho maminka. Ale pak se jeho život obrátí naruby,“ říká ke své roli Kryštof Hádek.

Kristina Svarinská hraje živelnou Natálii, bývalou striptérku, která souhlasí, že se bude chvíli tvářit jako přítelkyně hlavního hrdiny. „Natálie je velmi zábavná, svým způsobem bezstarostná, spontánní a přímočará. Baví mě, že si na nic nehraje a bere život tak, jak přijde,“ vidí svoji postavu Kristina Svarinská.

„Už na kamerových testech bylo poznat, že k sobě mají blízko,“ přibližuje potřebnou hereckou chemii hlavních představitelů režisér Tomáš Dianiška. Dianiška je populární a ceněný divadelní tvůrce, jeho hry jsou z velké části založeny na humoru a filmových odkazech a parafrázích. „Lítá v tom“ by proto měla být více komedie, než romantika. „Film má výbornou bláznivou ústřední zápletku. Víc, než o romantiku, jsme se snažili o komedii s romantickou linkou. Vybudovat vtipnou komedii je podle mě mnohem zábavnější, ale ve finále i složitější, než romantiku,“ doplňuje Dianiška k pojetí filmu.

„Scénář mě hodně bavil. Měla by to být trochu netradiční romantická komedie. Dodržuje nějaká daná pravidla romantických komedií, ale nebude to úplná slaďárna, myslím, že to bude docela zábavná jízda,“ popisuje samotný film Hádek.

Výrazným tématem filmu je astronomie, kosmonautika a láska k vesmíru a hvězdám, hlavní postava filmu se už od dětství se chce stát astronautem. Poslední klapka filmu padla v pražském planetáriu ve Stromovce, kde si Kryštof Hádek vyzkoušel skafandr, trenažery pro kosmonauty i kokpit raketoplánu Apollo 11.

Poslední klapka - Foto 2 foto Marco Chiodi

Foto: Marco Chiodi

O filmu
Co všechno se může stát, když se zapletete do jedné nevinné lži? Hlavní hrdina filmu chce ještě naposledy potěšit svou nemocnou maminku, která touží po vnoučatech. Přesvědčí proto těhotnou sousedku a bývalou striptérku, aby sehrála jeho dívku a nastávající ženu. Maminka se ale zázračně uzdraví a následně se strhne lavina nedorozumění a karambolů a několik životů se převrátí vzhůru nohama. Do udržení lži a maminčina štěstí jsou totiž postupně zataženi další členové rodiny, přátelé, kolegové z práce a vůbec každý. Za chvíli v tom budou všichni lítat.

Producenty filmu jsou love.FRAME a Bontonfilm Studios. Hlavním partnerem filmu je ČSOB. Koproducenty filmu jsou Media One, innogy a ART4. Film vzniká ve spolupráci s televizí Nova, Markíza a společností T2O.. Partnerem filmu jsou PFX, Beep a Divadlo pod Palmovkou. Film vzniká za podpory Královehradeckého kraje a města Hradec Králové. Formou filmových pobídek podpořil vznik filmu AVF SK.

TEASER PLAKÁT - Lítá v tom

Režie: Tomáš Dianiška
Scénář: Tomáš Dianiška, Dénes Orosz
Kamera: Tomáš Juríček
Kostýmy: Zuzana Mazáčová
Masky: Martina Selnekovičová
Architekt: Jan Vlček
Střih: Vojtěch Frič
Zvuk: Viktor Krivosudský, Lukáš Moudrý
Výprava: Roman Chochola
Výtvarník: Lukáš Veverka
výkonný producent: Denis Kučera, René Kořenář
producenti: Vojtěch Frič, Ondřej Kulhánek, Michaela Jeleneková
Hrají: Kryštof Hádek, Kristina Svarinská, Taťjana Medvecká, Filip Rajmont, Pavel Soukup, Miroslav Noga, Gabriela Mikulková, Sandra Nováková, Zuzana Stavná, Marek Geišberg, Martin Finger, Tereza Dočkalová a další


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Michaela Linková, někdejší Televizní dívka Líza, se dnes věnuje i klasické hudbě

linkova200Populární zpěvačkou se stala Michaela Linková v osmdesátých letech. Tehdy zaujala původními písničkami, ale i zvláštním zabarvením hlasu a přirozeným vokálním a jevištním projevem. Zabodovala ve Zlatém slavíkovi, vystupovala v televizi i na koncert...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Tohle je válka! Romantika v akčním hávu
ImageJak to vypadá, když se dva nejlepší kamarádi, oba špičkoví agenti CIA, zamilují do jedné dívky? Není to sice přímo příběh ze života, se kterým bychom se mohli ztotožnit, ale své diváky si určitě najde. Jedná o snímek, který sice neurazí, ale a...

Literatura

Krása českých iluminovaných rukopisů podnes uchvacuje

krasa-iluminovanych-rukopisu200O dějinách středověkého umění jsme si mohli přečíst ledasco, mnohá díla - malířská i sochařská - si bez překážek prohlédneme v galeriích či muzeích, avšak jedna důležitá oblast zůstává povětšinou skryta. Je...

Divadlo

Letní shakespearovské slavnosti: „Budem hrát zas. A pořád víc.“

shakespearovske slavnosti 200Letní shakespearovské slavnosti zahájí předprodej do Prahy, Brna a Ostravy ve středu 3. června v 10:00. Vstupenky bude možné zakoupit na stránkách festivalu www.shakespeare.cz a nově v síti Ticketmaster.

...

Film

Ace Ventura: chlap s gumovým ksichtem

altAce Ventura (1994) je detektiv, který chrání a vyšetřuje zločiny na zvířatech. Jde o dost odlehčené téma, a tak hlavní roli ztvárňuje Jim Carrey, který se v každé scéně ksichtí snad nejlépe ze všech jeho fil...