Scénář Lásky

Scénář Lásky

Tisk

scen 200Tato kniha mi nějakou chvíli ležela, nebo spíš stála v knihovně a čekala, až na ni přijde řada. Já totiž mívám období. Období thrillerů, detektivek, dobrodružné literatury, romantiky apod. A já byla zrovna v jiném období než romantickém, a tak jsem to číst nemohla. To jistě chápete.

 

Ve chvíli, kdy jsem dostala chuť na romantiku, šla jsem neomylně na jistotu a sáhla po Scénáři Lásky, který na mě trpělivě čekal. A neudělala jsem chybu. Jedná se o knížku velmi odpočinkovou, plnou právě zmíněné romantiky. Nechybí ani lehký a příjemný humor. Děj má spád a není to nikterak utahané nebo zbytečně rozvláčné. Hlavní postavy jsou sympatické, což pro mě hraje velkou roli. Když se nemohu ztotožnit s hlavním hrdinou, tak mi něco chybí… Komu pak máte fandit?
Kniha Scénář Lásky od Tiny Reber je druhým dílem ze série Love. Což jsem nevěděla, a tudíž první část nečetla. Ale mohu říct, že to vůbec ničemu nevadilo. Pokud autorka v něčem navazovala na minulý díl, tak vše adekvátně vysvětlila.

scen 1


Hlavní hrdinka Taryn Mitchellová je majitelkou malé hospůdky, na které si velmi zakládá a je pro ni smyslem života. Je velmi zklamaná láskou a je rozhodnuta zůstat sama a věnovat se práci. Až do té doby, dokud nepotká Ryana Christensena, do kterého se vášnivě zamiluje a je ochotna své lásce obětovat ledacos. Je to totiž třeba. Ryan je slavný hollywoodský herec, který jde z role do role a má velmi mnoho obdivovatelů, hlavně fanynek. Některé jsou doslova šílené a nehodlají se smířit s tím, že Ryan už není volný. Ryanovi to vadí, ale je to jeho živobytí. Co s tím může dělat víc, než že si chrání soukromí, jak jen to jde, a chová se tak, aby na něj nemohl nikdo nic vyšťourat.
Ustojí jejich vztah palcové titulky, všudypřítomné fotografy, lidi, kteří jsou schopni za pár dolarů zradit jejich důvěru, a hlavně žárlivé fanynky a ctižádostivé kolegyně?
Přestože oba touží po stejných věcech – klidu, soukromí a vzájemné lásce, není to pro ně jednoduché a klam a faleš jsou všudypřítomné. Zvítězí důvěra nebo pochyby? Je jejich odhodlání dost silné?
Knihu mohu vřele doporučit, a to především ženám a dívkám. Nemyslím si, že by muž byl schopen ocenit její romantickou hloubku, ale jemný humor snad ano.

Autor: Tina Reber
Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2014, 1. vydání
Počet stran: 408
Hodnocení: 80 %

https://baronet.cz/beletrie/romany-pro-zeny/scenar-lasky


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fotograf Pavel Krásenský: „Pokud mám možnost mít v lednici své malé místo, kde si uchovávám usmrcený hmyz, tak je rodina opravdu velmi tolerantní“

200rozV rámci Listopadu, měsíce fotografie na našem webu jsme se rozhodli vyzpovídat i některé české fotografy. Prvním z nich je Pavel Krásenský, jehož ilustrace jste už určitě viděli v nějaké učebnici biologie. Jeho parketou je totiž makrofotografie hmyzu a ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Čokoládová krev Denemarkové jde na dřeň

Čokoládová krevRadka Denemarková je nadějná autorka, která získala několik literárních cen včetně ceny Magnesia Litera. Očekávat od ní můžeme brilantní literární dílo, kterým je také její nová kniha Čokoládová krev vydaná pod nakladatelstvím Host. Jak na mě toto dí...


Literatura

Hilary Mantelová se umí dívat kolem sebe

zavra200Autorku rozsáhlých historických románů Hilary Mantelovou nemusíme českým čtenářům dlouze představovat.  V češtině vyšly už tři její romány – Wolf Hall, Předveďte mrtvé a Za temnotou. Na pulty knihkupectví se pro milovníky této skvělé britské prozaičky ...

Divadlo

Palmovka přežila. Svou scénu otevře veřejnosti premiérou o Stalinovi.

palmo200Od dob ničivých povodní v roce 2013, proběhla v Divadle pod Palmovkou rozsáhlá rekonstrukce vnitřních prostor budovy  spolu s výměnou vedení a ostatního personálu. Jen díky vstřícnosti a pochopení dalších divadelních scén se podařilo částečný chod divad...

Film

Světoběžný dokumentarista Joris Ivens

ivens 200Akademie múzických umění vydala již několik zasvěcených monografií věnovaných světově uznávaným filmařům, najmě dokumentaristům (nalezneme tu jména jako Jean-Luc Godard, Chris Marker, Karel Vachek, Jan Němec). Nyní přibyl svazek pojednávající o Joris...