Nevěsta ze zámoří

Nevěsta ze zámoří

Tisk

Nevesta ze zamori 200Jak je u Hany Marie Kӧrnerové zvykem, je tato kniha opět brilantním dílem, plným lásky, romantiky, dobrodružství a napětí.


Hlavní hrdinka Julie přišla ve válce o vše. O manžela a zanedlouho i o malého syna. Nezůstalo pro ni nic, co by jejímu životu dávalo smysl. Žije u své sestry, která to však chápe jen jako svou povinnost, která je jí na obtíž. Julii ve svém domě pouze trpí, což ta ale neví. Dozví se to zrovna v tu nejpříhodnější chvíli, když zvažuje nabídku, kterou jí učinil dávno ztracený strýc. Ten již leta žije na ostrově v Karibském moři a pomáhá na plantáži mladému charizmatickému muži, který pro sebe právě hledá vhodnou manželku z Čech.


Prozření, jak moc na obtíž své provdané sestře je, popostrčí Julii k rozhodnutí nabídku přijmout a vydat se do neznámého prostředí za účelem sňatku s pro ni úplně cizím a záhadným mužem. Se svým strýcem se vydává na dlouhou a náročnou cestu, aby nalezla útočiště a zapomnění.


Že by se jí mohl její budoucí manžel líbit, nebože by se do něj mohla dokonce zamilovat, ji nenapadne ani ve snu. Kdyby to zde skončilo, bylo by to krásné a idylické, jenže to by nesměla být Hana Marie Kӧrnerová. Ta teprve teď rozjíždí zápletku, která čtenáře vtrhne do děje a nepustí, dokud nedočte.

Nevesta ze zamori


Začínají se objevovat stará temná tajemství, která měla být dávno zapomenuta. Julie se dostane do křížku se sokyní v lásce a jde doslova o život. A když se zdá, že je konečně všechno v pořádku, objeví se ještě další komplikace a to ne jen tak ledajaká.


Jak se se vším Julie popere? Bude její muž stát po jejím boku za všech okolností. Zvítězí Juliina touha po normálním naplněném životě?


Jedná se o již druhé vydání, z čehož je zřejmé, že kniha již v roce 2008, kdy vyšla poprvé, měla velký úspěch.    
   

Nakladatelství: Bastei Moba
Rok vydání: 2008, 2015
Vydání: 2.
Počet stran: 262

Hodnocení: 90%


www.mobaknihy.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

10. díl seriálu Březen, za kamna vlezem – nejlépe s knihou (tištenou, elektronickou, audio)

10 BMC perexBřezen býval měsícem knihy, starší ročníky si to dobře pamatují. Asi i v dřevních dobách býval touto dobou propad prodejů (i když se na ně asi tenkrát tolik nehrálo) a tak byl jarní měsíc vybrán jako vhodný ku čtení. Na nějaký čas nám, milovník...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Ženy v přelomových situacích života

ritual 200Dnes představujeme knihu, která jako další dokazuje, že Švédi umí psát i něco jiného než zběsilé thrillery. Autorka Inger Edelfeldt se zaměřuje ve svých povídkách na ženy. Na ženy v určitém zlomovém okamžiku jejich života – první zklamání, první ...


Literatura

Nezoufejte kvůli počasí a přizpůsobte zahradu klimatickým změnám

statecni-v-zahrade 200V nakladatelství Kazda vyšla kniha s názvem Stateční v zahradě a podtitulem Jak pečovat o zahradu v době klimatických změn.

 

...

Divadlo

Smějte se! Přichází jeho urozenost Leonard z Prasečkova

pan-z-praseckova 200Více jak po půl století se vrací na české jeviště Molièrova komedie-balet Pán z Prasečkova. Hra, která sloužila pro pobavení šlechty po náročném lovu, se teď snaží získat diváky, pod režijním vedením Han...

Film

Životopisný film Priscilla ukazuje odvrácenou stranu luxusu i života s králem rock’n’rollu

priscilaPPriscilla Presley je (nejen) módní ikonou a její vztah s králem rock’n’rollu je mnohdy označován za jeden z největších romantických příběhů minulého století. „Jaké ale bylo soužití mladičké dívky s hvězdným Elvisem doopravdy?“ ptá se nejnovější počin oscarové držitelky...