Kdo zachrání princeznu, když ne dva strojvedoucí?

Kdo zachrání princeznu, když ne dva strojvedoucí?

Tisk

JimKnoflik perexJim se jako miminko ocitl v Jamánii, malém ostrovním království. Nikdo z obyvatel neví, kdo jim ho poslal poštou, ale všichni jsou rádi, že se na ostrov nějakým šťastným omylem dostal. Když Jim povyrostl, našel si nejlepší kamarády – strojvedoucího Lukáše a jeho starou lokomotivu Emu.


Když král Jasmánie nařídí, že Ema musí z ostrova pryč, vydá se trojice přátel do světa. Jejich cesta je zavede do exotické Mandaly. Tam zjistí, že se ztratila císařova dcera, princezna Li Si. Jim ví, kde ji hledat, a tak společné s Lukášem císařovi nabídnou, že jeho milovanou dceru najdou a přivedou zpátky domů. Protože kdo zachrání princeznu, když ne dva stojvedoucí a jedna lokomotiva?

Fantazijní pohádkový příběh na DVD přínáší Magic Box. Film je primárně určený pro děti, ale neurazí ani dospělé. Je o velkém přátelství, odvaze, rodině a hledání sebe sama.

JimKnoflik 2

Film vás upoutá kouzelnou atmosférou, zajímavými postavami a originálními místy, která hrdinové navštíví. Také jejich tradicemi a reáliemi – například děti dětí v Mandalském císařství. Je pravděpodobné, že už od začátku budete tušit, jak vše dopadne, ale to nevadí, protože v tomhle filmu je cesta důležitéjší než samotný cíl.

Možná si všimnete několik nelogičností, například toho, že lokomotiva Ema kromě kolejí umí jezdit i po vodě, písku nebo po skalách. V pohádkách je ale možné vše, takže vás to nebude nějak moc iritovat. Hlavně když se budete soustředit na dobrodružný příběh, který kromě humoru přináší i několik důležitých poselství.

JimKnoflik

JIM KNOFLÍK, LUKÁŠ A LOKOMOTIVA EMA
Némecko, 2018
Originální název: Jim Knopf und Lukas der Lokomotiveführer
Žánr: dobrodružný, rodinný, fantasy
Režie: Dennis Gansel
Předloha: Michael Ende
Kamera: Torsten Breuer
Hudba: Ralf Wengenmayr
Hrají: Henning Baum, Solomon Gordon, Annette Frier, Michael Herbig, Christoph Maria Herbst, Rick Kavanian, Uwe Ochsenknecht, Milan Peschel, Shirley MacLaine, Gerhard Jentsch, Maverick Quek
Délka: 110 minut

Hodnocení: 85 %

www.magicbox.cz

www.magicbox.cz/dvd-hledani/jim-knoflik-lukas-a-lokomotiva-ema 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Elize Ryd (Amaranthe) nejen o Masters of Rock: „Opravdu si užívám open air festivaly, protože to je tak obrovské a je tam tolik lidí!“

amaranthe elize 200Festival Masters of Rock se nezadržitelně blíží, tak jsme u této příležitosti vyzpovídali půvabnou děvu s čistým hlasem – Elize Ryd ze švédské skupiny Amaranthe. Můžete si přečí...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Film Tancuj Matyldo je excelentní, má silné téma i jedinečné herce

matylda200Hned na začátku je třeba říct, že nový český snímek režiséra Petra Slavíka Tancuj Matyldo je na české poměry vynikající, a to po všech stránkách. Je to silné téma, skvělá režie a samozřejmě dokonalí herci. Nehrají své osvědčené herecké finty (jak t...


Literatura

Psí park. Příběh Ukrajinky Olenky, kterou potřeba změnit svět zavede na scestí

Psi park perexByznys s dárcovstvím vajíček je velké téma, kterému se věnuje román finské spisovatelky Sofi Oksanen Psí park. Téma je ale jen prostředníkem, je to především příběh o vykořisťování žen, ženské síle, touze po lepším světě v kombinaci ...

Divadlo

Zvrácený a tragický osud průmyslnické rodiny v nacistickém Německu

soumrak bohu perexDivadlo J. K. Tyla v Plzni ztvárnilo ve svém zpracování dramatu Soumrak bohů příběh bohaté německé průmyslnické rodiny Essenbeckových, která v předválečném období kvůli obchodováním s nacisty postupně sklouzává do čím dál většího m...

Film

Zac Efron se představuje v traileru drsného australského thrilleru ZLATO

zlato 200Uprostřed rozlehlé, jedinečné a nelítostné australské pouště se odehrává drsný thriller o chamtivosti, která dokáže zatemnit lidskou mysl. Jak daleko dokáží lidé zajít při cestě za nesmírným bohatstvím?

...