Roudnicí nad Labem zněly africké rytmy

Roudnicí nad Labem zněly africké rytmy

Tisk

200 koncertSvětoznámý zimbabwský zpěvák a hudebník Mannex Motsi vystoupil v Roudnici nad Labem. Ve čtvrtek 25. července se terasa kulturního domu Říp doslova roztančila. Na své si přišli milovníci rychlých i pomalých písní. Koncertu se zúčastnila také Motsiho rodina a nejbližší přátelé, kterým zpěvák několik svých songů věnoval. Čokoládové písně si rychle získaly srdce všech přítomných. Někteří se záhy začali vrtět do rytmu, jiní se rovnou roztančili. Večer provázela neuvěřitelně přátelská atmosféra a nadšení. Po vystoupení bylo možné zakoupit si nejen Mannexovu sólovou desku, ale také africké šperky. Každý zájemce navíc zdarma dostal časopis Rozvojka, který se zabývá problematikou dostupnosti pitné vody v Africe.

 

koncert

Mannex Motsi se narodil roku 1980 v zimbabwském hlavním městě Harare. Hudbě se věnoval odmalička, působil v několika kapelách. V současné době již má v Zimbabwe kapelu vlastní. V České republice vystupuje s hudebním projektem SemTam Kryštofa Koeningsmarka. Právě s tímto tělesem dal Motsi dohromady svou zatím poslední desku, nazvanou "Optimists by Choice.“ Album mapuje společnou česko – zimbabwskou spolupráci posledních tří let a kromě jiného na něm najdete zimbabwské lidové písně ve zcela novém moderním aranžmá. Deska "Optimists by Choice“ je v distribuci od 15. července tohoto roku a rozhodně stojí za povšimnutí, tak jako veškerá Motsiho tvorba. Čokoládový zpěvák si vás určitě rychle získá svým temperamentem, energií a procítěným zpěvem. Díky jeho písním se můžete na africkém slunci vyhřívat po celý rok… a navíc pěkně v pohodlí svého domova.

Zdroj foto: Botanická zahrada hl.m. Prahy a www.musiczone.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kateřina Kuchařová: „Nenechte se zlákat lacinými sliby na letácích a bojujte s námi proti okrádání seniorů“

Petice kucharova 200V českých kinech je nyní film Silvie Dymákové, Šmejdi, který poukazuje na nekalé praktiky při předváděcích akcí. U této příležitosti vznikla ve spojení tvůrců filmu, sdružení dTest a deníku

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Dobrodružství mývala Gianlucy začínají na půdě malířské dílny mistra Leonarda da Vinciho

Gianlucova dobrodruzstvi perex

Fantasy plná napětí, záhad a humoru, odehrávající se v renesanční Itálii, se sice tváří jako četba pro děti a mládež, ale vůbec tomu tak nemusí být. Autor knihy Adam ...

Divadlo

Tajem staré lišky Báry Hrzánové: Báječný životopis svérázné herečky

hrzanova 200Životopisné knihy jsou mojí vášní. Ne, že bych je vyhledávala, ale když se mi dostanou do ruky, nepohrdnu a patřičně si je vychutnávám: pokaždé totiž mají jinou chuť. Záleží na osobnosti, o které je tu psáno. Jinak si čtu o Nigelle Lawson, jinak o Frediem Mercurym.

...

Film

Horký letní den s aktéry filmu Tajemství a smysl života

tajemstvi zivota a smysl 200Píše se sobota 3. srpna roku 2013. Budím se v časných hodinách, celý natěšený, že dnes strávím příjemné dopoledne/odpoledne s herci áčkového formátu na place natáčení filmu Tajemství a smysl života