Alef Zero, Koblížci i Zrní zvou na Open Air!

Alef Zero, Koblížci i Zrní zvou na Open Air!

Tisk

200 openairDalší hudební festival klepe na dveře. Open Air v Panenském Týnci se uskuteční již za 4 dny! Už máte zakroužkováno v line-upu? Pokud ne, nechte se pozvat samotnými účinkujícími i naší redakcí!



Elektroničtí Alef Zero vzkazují:

Návštěvníci by si rozhodně neměli nechat ujít celý festival. Je multižánrový, tudíž pro každého hudebního nadšence se najde něco, co by ho mohlo oslovit a mohl by si užít prima prodloužený víkend v Panenském Týnci.
Čtvrteční warm-up je zahřívačka a bude určitě příjemný.

Z pátečního programu doporučujeme zástupce české scény jako Midi Lidi, Cartonnage a mnoho dalších a rozhodně headliner Skunk Anansie a zástupci taneční scény jako Surkin, Adam Freeland či The Hacker a mág John Kenedy. Bude to velká pecka.

A sobota je jasná - O. Children jsou dost dobří, Underworld je naše srdcovka a těšíme se moc na Kava Kava a jejich space funkové mixi okořeněné soulem a pořádným nářezem. To bude hodně taneční den! Budou vystupovat i naši dobří přátelé Le Pneumatiq v čele s Borůvkovou a MC Turnerem, velká paráda! A samozřejmě nejvíc se těšíme na naši show, máme nové skladby, které budeme hrát. Takže připravte si střevíce, syčáci, bude se tančit až do rána!

Pavel Lukáš za Divadlo Kvelb prozrazuje, co se chystá u nich na ‚podiu‘ a co si nenechat ujít:

Tentokrát se zaměříme na hraní pro malé diváky a na hraní pro velké diváky, ale na místě, tedy nebudeme putovat s obřími kulisami a loutkami po areálu. I když jeden putovní vstup se plánoval, ale doposud nám není zřejmé, jestli nakonec bude, či ne…měl by to být improvizovaný, loutkami hraný (jako že v televizi – malé divadelní jevišťátko-kukátko) festivalový zpravodaj o tom co se stěžejního dělo den před, v tento den a co se stane zítra…

Pro děti to budou naše nastudované pohádky a pro dospělé zase specialita, kde hrajeme První, Český, Nekonečný loutkový seriál…, který má sice pár pevných bodů, ale jinak je to vše improvizace a vymýšlený text za chodu děje. Také v závěru tohoto hrajeme divákům na přání, jejich minulost, něco pro pamětníky, budoucnost, co teď mají k jídlu v sobě apod. …

Kdybych měl pozvat diváky na programové lahůdky určitě bych doporučil vomrknout Skunk Anansie a nevynechal bych každopádně Monkey Business, ale počítám, že i v těch málo známých jménech se najdou pořádný vodvazy – určitě bych jich hodně prubnul…

open air plakatek

Pop-punkoví Koblížci radí nenechat si ujít celý festival!

Určitě by jsme chtěli upozornit na náš koncert, ten si nesmíte nechat ujít. Stejně jako celej ten fesťák, kdo přijde, nepřijde o nic, je to dobrej fesťák, jeden z nejlepších. Taky bychom chtěli upozornit na ty ostatní kapely, že ty si taky nesmíte nechat ujít!

Honza z kapely Zrní doporučuje:

Ve čtvrtek bychom určitě zašli na Květy, brněnský souputníky, skvělou kapelu, pro nás jednu z těch nejlepších, která u nás v současnosti je (alespoň na Moravě:). V pátek, tedy v den, kdy hrajeme i my, bychom doporučili Midi Lidi, kvůli raritnímu tanci Petra Marka. Jemnějším duším pak Piano Mikoláše Růžičky a my si konečně rádi poslechnem Umakart, co hraje po nás, páč jsme je ještě neslyšeli. V sobotu už zas hrajeme jinde, ale kdybychom zůstali, asi bychom šli na Tata Bojs, Josefa Sedloně a určitě na UNDERWORLD

Sarah (Sarah & The Adams) zve návštěvníky nejen na svůj koncert:

Na festival se moc těším! Budu tak trochu sebestředná a začnu tím, že všechny srdečně zvu na koncert naší SARAH & The ADAMS ! Máme připravených spoustu nových písniček, já mám nové ukulele a vůbec, kapela je prostě skvělá !!! Osobně si určitě poslechu Martu Topferovou a Tomáše Lišku, kteří budou hrát hned po nás, to bude určitě krásný koncert. Dále doporučuji Tommy Indian - výborná kapela, dobré písničky. Z taneční scény znám třeba Le Pneumatiq - ty taky stojí za to, hlavně jejich zpěvačka.

Redaktorka Jana Vlčková doporučuje návštěvníkům:

Kdybych byla na festivalu, užila bych si především české kapely v čele s Vypsanou fiXou. Márdiho parta totiž umí rozžhavit i to nejklidnější publikum a dál je to jasné: „Nejlepší pop art - ledňáček, kofola“! Také bych se šla podívat, jak si vede mladá skupina Mandrage: poslechla bych si jejich nový singl Na dlani a také si zazpívala komerčně úspěšné songy Hledá se žena nebo Šrouby a matice. Co se týče rozšiřování obzorů, nenechala bych si ujít britskou partu Underworld. Tito dva elektronici Karl Hyde a Rick Smith nejenže vypadají sympaticky, ale jsou autory skladby Born Slippy. NUXX z filmu Trainspotting. Byl by hřích je na festivalu propásnout!

Vítanou nehudební alternativou je určitě pořad Na Stojáka, protože kdo by se nechtěl trochu zasmát a být třeba i terčem v oku některého ze skvělých komiků. Je překvapením, kdo přesně se na Open Airu objeví, ale věřím, že to bude stát za to a nebudete odcházet zamračeni!

Redaktorka Martina Černá si rozhodně nenechá ujít:

Letošní Open Air nabízí poněkud jinou dramaturgickou skladbu než ostatní festivaly.

Mě zejména oslovují ne až tak mainstreamové české partičky, rozhodně bych doporučila nepropásnout Le Pneumatiq, Cartonagge a indie skupinku Please the Trees. Hudební zážitek si slibuji i od Peter Bič Projekt a pořádnou pařbu určitě zažijí všichni v kotli na Vypsaný fiXe!

Rozhodně také doporučuji ve volných chvílích zastavení se u Divadla Kvelb, kteří mají originální pojetí naprosto všeho. Je to výborná alternativa volnočasové aktivity mezi koncerty. Nechte se vtáhnout do jejich světa!:)

Open air festival
Letiště Panenský Týnec / 8. – 10. srpna
Přesný program a více informací naleznete: www.openairfestival.cz
Zdroj foto: www.facebook.com/openairfestival


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Stepař Igor Bezdieniezhnykh: „Step je tanec, který nejen vidíte, ale také slyšíte.“

Igorek 200Čeští stepaři patří mezi nejlepší stepaře světa a jedním z nich je i mistr světa Igor Bezdieniezhnykh. Ten se do „ťukání nohama“ zamiloval hned, jak ho uviděl na vystoupení, a hned druhý den se na něj přihlásil. Věnoval mu mnoho úsilí a po třech měsících byl jedním z nejlepší...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Hororový příběh od islandské královny krimi

yrsa200Yrsa Sigurdardóttir jednoznačně patří mezi nejlepší severské autory současnosti. Islandská mistryně krimi nedávno přišla s novinkou Pamatuji si vás všechny. Tentokrát se sice musíte obejít bez právničky Tóry, ale to rozhodně neubírá knize na kvalitě. Spíš...

Divadlo

Legendární titul BASTARD se v Brně vrací v novém hávu

BASTARD 200„Autorská dvojice Merta–Moša je u nás jediná schopná konkurovat zahraničním dílům“, psalo se v roce 1993, poté co proběhla 11. listopadu na jevišti Městského divadla Brno premiéra vizualizovaného oratoria Bastard. Inscenace zaznamenala 201 repríz, s...

Film

Putování Středozemí pokračuje

200filmPeter Jackson, režisér všech dílů Pána prstenu a prvního Hobita, po roce přináší do kin druhé pokračování s podtitulem Šmakova dračí pouť. Studio si dalo velice záležet na tom, aby byl film propagován už dlouho před samotným vpuštěním do kinosálů. Tol...