Vrcholem gastronomie může být i hamburger. Dokáže to festival

Vrcholem gastronomie může být i hamburger. Dokáže to festival

Tisk

burger 200Již tento víkend, konktrétně 10. a 11. září, bude výstaviště v pražských Holešovicích patřit milovníkům (ale i odpůrcům) hamburgerů. Festival BURGER FEST 2016 představí i letos typické americké rychlé občerstvení netradičně a vyvrátí tak zažité mýty o fast foodech. Dvoudenní akce s doslova „našlapaným“ kulturním programem Vás přesvědčí, že hamburger už dávno není žádný karbanátek, ale umění, které si vlastní festival rozhodně zaslouží.

Letos se bude BURGER FEST v Praze konat již popáté. Jen loni se na akci snědlo 60 tisíc hamburgerů. Jedná se o největší festival svého druhu v Evropě.
Po oba dny se areál holešovického výstaviště otevře již v deset hodin dopoledne.  V sobotu se můžete těšit například na soutěž v pojídání hamburgerů nebo na pražskou punk –rockovou kapelu Dirty Blondes. Přijede také známá partička Cocotte minute.
V neděli program zpestří například Pokáč, Recycler ZZ Top nebo rockoví Los Culos.

burger3

Na festivalu se po oba dny představí desítky restaurací z celé republiky. Všechny mají jedno společné – svou existenci zasvětily především výrobě kvalitních hamburgerů.
Ochutnat díky tomu na BURGER FESTu můžete například Jehněčí burger s kozím sýrem, burger s pštrosím masem, nebo burger se šťavnatým hovězím a marmeládou z červené cibule.
Na své si přijdou i ti, kteří maso nejedí  - stačí vyzkoušet třeba  čerstvý Veggie burger s grilovaným camembertem, čerstvou rukolou, bazalkou a brusinkami.
Na BURGER FEST dorazí i několik restaurací ze zahraničí. Účast přislíbil také pivovar MOUCHA BREWERY, který nabídne hned několik druhů piva. Vydatné občerstvení tak bude rozhodně čím zapít. Organizátoři slibují také dostatek kávy, čaje matcha a sladkých dezertů a dortů, takže si na své přijde opravdu každý.
Vstupenky na BURGER FEST stojí 100 Kč na den. Lístek Vám bude vyměněn za identifikační náramek. Děti do 120 centimetrů a psí miláčci mají vstup zdarma.
Vstupenky budou ke koupi na místě, ale pokud nechcete ponechat nic náhodě, můžete si lístek zakoupit také v předprodeji. Více informací o této možnosti (ale také kompletní program festivalu) najdete na www.burgerfest.cz.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ředitel Klášterních hudebních slavností: „Již se nebojím.“

Roman Janku 200Rozhovor s Romanem Janků, ředitelem hudebního festivalu, který neúnavně pořádá v srdci Jeseníků již 15 let. Letos má od 27. června do 13. září na programu symbolických 15 koncertů. Vystoupí mimo jiné světová harfistka a patronka festivalu...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Riaditeľ vydavateľstva Peter Riavu odovzdal 4-násobnú platinovú platňu

BMP perexV bratislavskom klube Loft sa 24. septembra konala Universal biznis media párty pod dohľadom riaditeľa vydavateľstva Petra Riavu, ktorý celú akciu pripravil. Tak ako aj minulý rok predstavili sa mladí interpreti Svetla...


Literatura

Jack London si svůj sen tvrdě vydřel
ImageJack London strávil na tomto světě pouhých 40 let. Přesto je ale nesmrtelný. On a jeho hrdinové v románech a povídkách, které napsal, svou nadčasovostí stále plní police knihoven nejen ve školách, al...

Divadlo

Katovský příběh přivezlo na zlínské Setkání Stretnutie Bábkové divadlo Žilina

kata dcera kata 200Zlínský divadelní festival Setkání Stretnutie se letos konal již poosmnácté. V dobách svých začátků byl zaměřen především na tvorbu zemí Visegrádu, postupem času vykrystalizoval do přehlídky české a slovenské diva...

Film

Konfident nás zklamat nemůže

altZlo plodí zlo, a o tom film je.

 

...