Čechomor vás promění

Čechomor vás promění

Tisk

altSkupinu Čechomor posluchačům české kvalitní hudby jistě není potřeba představovat. Vznikla na jaře roku 1988 a proslavila se spoluprací s Jarkem Nohavicou nebo Jazem Colemanem. Mezi jejich nejznámější album dozajista patří Proměny, díky kterému získali 3 Anděly – za skupinu roku, album roku a píseň roku.

 

Po deseti letech připomenou svým fanouškům tuto výjimečnou nahrávku a vyrážejí na Čechomor Kooperativa Tour 2012 Proměny. V rámci těchto vystoupení se k nim připojí Smíchovská komorní filharmonie. Nejbližší vystoupení se koná již 4. července v Heřmanicích v Podještědí. Zde, na ranči Malevil, nechají vzpomenout na hity jako Mezi horami, Proměny či Dobře ti je Janku. Společnost jim bude dělat také zpěvačka Iva Marešová.

Další zastávkou, následujícího dne 5. července, je jeden z největších českých festivalů Rock for People v Hradci Králové. Na Youtube stagi se po jejich boku představí i Lenka Dusilová, se kterou dlouhodobě spolupracují.

alt

Amfiteátr hradu Loket u Karlových Varů bude hostit jejich vystoupení 13. července. V tomto zajímavém historickém prostředí získá, díky zdejší specifické atmosféře,  jejich hudba další rozměr. Stejně tak tomu bude i 20. července na hradě Kost. Malebná památka v Českém Ráji jako by byla přímo stvořená pro takový kulturní zážitek.

Poslední zastávkou na jejich turné bude moravský Rožnov pod Radhoštěm, známý nejen svým krásným skanzenem. Zde koncert proběhne až 2. září.

 Kromě vystoupení v rámci Čechomor Kooperativa Tour 2012 na podporu posledního alba z minulého roku Místečko potěší kapela své posluchače i na mnoha dalších festivalech v průběhu celého léta.

alt

Čechomor Kooperativa Tour 2012 Proměny
Heřmanice v Podještědí, Ranč Malevil
4.7.2012 od 19:00
hosté - Smíchovská komorní filharmonie, Iva Marešová

Hradec Králové, Rock For People - Youtube stage  
5.7.2012 od 19:00
hosté: Smíchovská komorní filharmonie, Lenka Dusilová

Loket u Karlových Varů, Amfiteátr Loket
13.7.2012 od 21:00
hosté: Smíchovská komorní filharmonie, Iva Marešová

Kost -  hrad  
20.7.2012 od 20:00

Rožnov pod Radhoštěm,
Amfiteater Na Stráni 2.9.2012 od 20:00

Zdroj foto: cechomor.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Jiřím Danielom, bývalým vedúcim redaktorom Dikobrazu o legendárnom karikaturistovi Jiří Winterovi Nepraktovi (1924-2011)

Neprakta perexV tomto roku si kultúrna verejnosť v Čechách pripomína nedožité deväťdesiate narodeniny výtvarníka, ilustrátora a karikaturistu Jiřího Wintera Nepraktu. Známy karikaturista bol vedúcou výtvarn...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Ozvěna Zory Berákové jako dobře namíchaný koktejl

kniha perexNamíchat koktejl tak, aby všechny ingredience byly v souladu a žádná nepřehlušovala svou chutí konečný výsledek, není jednoduché. Napsat dílo o životě známé osobnosti z minulosti, aby výsledkem byl čtivý román, je stejnou alchymií, která se ne ...

Divadlo

Vinohradská inscenace Já třeba zabít Sekala se podobá šílené realitě dnešního světa

sekal 200Velké téma, které vymyslel špičkový scenárista a které se dočkalo adekvátní divadelní adaptace na velkém jevišti, se odehrává ve skvělé režii Pavla Kheka. Tak hodnotím jednu z posledních inscenací Je třeba zabít Sekala v Divadle na Vinohradech. Syrové ...

Film

Jak se žilo v období po největších politických represích

Cesko 200Obsáhlý sborník Československo v letech 1954-1962 má jednu mimořádnou přednost: v poměrně krátkých, stručných a přehledných statích mapuje mnohá témata, která se daného období týkají. Kniha, zaměřená převážně na české prostředí, je rozčleněna do něko...