Projekt Moje kino live je zpátky

Projekt Moje kino live je zpátky

Tisk

Moje kino live

Již tuto sobotu 3. října se vrací projekce ve virtuálním kinosále Moje kino LIVE. Diváci tak budou moci z pohodlí domova zhlédnout pečlivě kurátorovanou nabídku filmů, od nejčerstvějších novinek po starší oblíbené kousky.

 

 

V programu dále nebudou chybět ani přednášky či diskuse se zajímavými hosty a další alternativní obsah. Stejně jako na jaře půjde díky pevně stanovenému času projekcí, úvodům dramaturgů, ruchům z kina a dalším přidruženým formátům o zážitek navozující atmosféru kina. Diváci si v online kině budou moci již 30 minut před projekcí povídat s ostatními, své zážitky a dojmy mezi sebou mohou pomocí chatu sdílet také po skončení promítání. První projekcí bude V síti (15+) s následnou debatou s režisérem Vítem Klusákem a herečkou Terezou Těžkou, kterých se prostřednictvím chatu můžete na cokoliv zeptat. 

Rozhodli jsme se projekce obnovit zatím na bázi nepravidelných uvedení, a to zhruba dvakrát týdně. Online prostředí k našim životům neodmyslitelně patří a věříme, že formát sdíleného zážitku, který se co nejvíc podobá návštěvě kina, bude mít svoje diváky i v budoucnu. Důležitou součástí je také nabídka soukromých projekcí, které pro firmy a další subjekty přizpůsobíme na míru,“ říká Petra Špačková, koordinátorka projektu.


V síti

První projekce obnoveného online kina proběhne již tuto sobotu 3. října ve 20:30. Bude se jednat o dokument V síti (15+), který upozorňuje na chování sexuálních predátorů na internetu a v posledních měsících otřásl českou společností. Po filmu proběhne diskuse s režisérem Vítem Klusákem a herečkou Terezou Těžkou. Během ní se diváci mohou z pohodlí domova prostřednictvím chatu hostů zeptat na vše, co je zajímá.

Další projekcí bude intimní dokument Gero von Boehma s názvem Helmut Newton: Nestoudná krása. Snímek o kontroverzním i oceňovaném fotografovi, který změnil svět módy, sklízí od svého nedávného uvedení do kin nadšené reakce. Úvodu k filmu se ujmou fotografové Gabina Fárová a Robert Vano, publikum přivítá filmový kritik Vít Schmarc. Diváci se mohou těšit také na norský snímek o dospívání Disco s hvězdou seriálu Skam Josefine Frida v hlavní roli, či strhující drama nominované na Oscara pro nejlepší zahraniční film Corpus Christi.

Předprodej vstupenek probíhá přes portál GoOut.

Více o projektu na www.mojekinolive.cz.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Turistický seriál K21: Zámek Dačice

dacice 200Milí čtenáři, s blížícími se prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár muzeí....

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Závod s časem je závodem se sebou samým

zavod s casem perexFilm Závod s časem (2013) je moderní akce bez humoru a nadsázky. To ostatní v něm naštěstí nechybí. Ethan Hawke a Selena Gomez si užívají jako pár závodících unesených v rychlém...


Literatura

Josef Laufer: Roura od kamen a jiné povídky aneb Když vůni doutníků už nepostrádáme

laufer roura od kamenNa říjnovém křtu literární prvotiny Josefa Laufera „Roura od kamen a jiné povídky“ jsme kromě stále fešného autora Josefa Laufera přivítali i Zdeňka Trošku a ilustrátora...

Divadlo

Mladá krev a staré kosti divadelní tradice v příští sezóně HaDivadla

hadivadlo200Brněnské HaDivadlo se ve své 39. sezóně 2013/2014 chystá obrátit svoji pozornost k protipólu dvou postav hrdina – monstrum v klasických dramatických textech. Divadlo se navrátí k ikonám české i světové divadelní tradice, jako j...

Film

Co nás přitahuje na Zemi vycházejícího slunce

nakladatelstvi crewV předvánočním období loňského roku se ke čtenářům dostala kniha Planeta Nippon, vydaná nakladatelstvím Crew, které se jinak soustředí především na vydávání comicsů. Trojice autorů – Anna Křivánková, spjatá s ...