Knižní tipy z Albatros Media

Knižní tipy z Albatros Media

Tisk

Albatros-Media-1Máme pro vás tipy na zajímavé novinky poslední doby z produkce společnosti Albatros Media. Nenechte si ujít dojemné romanťárny, napínavou detektivku nebo příchuť války.

S láskou z Riviéra

S láskou z Riviéry potěší vaší romantickou duši oblíbená spisovatelka Jules Wake. Jedná se ovšem o její pseudonym, většina fanoušků ji zná jako Julii Caplin. Ve své nejnovější česky přeložené knize vezme zejména čtenářky na francouzskou Riviéru, kde o lásku není nouze. Hlavní postavu Carrie požádá její snoubenec o ruku. Krása, jako dívka by o tom nesnila. Problém je ovšem v tom, že Carrie je stále manželkou filmové hvězdy Richarda Maddoxe. Se svými příbuznými se proto vypraví na Azurové pobřeží, aby si záležitosti z minulosti urovnala. Jak už ovšem určitě tušíte, nakonec se to celé ještě více zkomplikuje. Vyšlo pod značkou Motto.

Tehdy jsme žili v letní zemi

Tehdy jsme žili v letní zemi je fascinující román americké spisovatelky Lydie Millet. Vypráví o klimatické katastrofě a střetu generací. Zatímco skupina dospělých si užívá, děti a teenageři musejí sledovat, jak se jejich svět ocitá na pokraji kolapsu. Mladší obyvatelé vědí, že zejména oni v něm budou muset žít daleko déle, a proto se rozhodnou rodičům utéct a bojovat. Vyšlo pod značkou Vyšehrad.

V lásce a válce

V lásce a válce se ocitnete s britskou tvůrkyní Maggie Brookes. V českém překladu už jí vyšla roku 2020 kniha Vězňova žena. I tentokrát se vrací v čase do dob válečných. Ústřední hrdinkou je mladá Angličanka Lucy, která se vydává do občanskou válkou sužovaného Španělska. Chce pomáhat místním dobrovolníkům, ale zároveň si vyřešit i vlastní osobní záležitosti. Na opačných stranách války tu totiž stojí její dva nejlepší kamarádi z dětství. Vyšlo pod značkou Domino.

Moje roky v Izraeli

Moje roky v Izraeli jsou písemným svědectvím o situaci v Izraeli a v neklidné oblasti Blízkého východu. Své prožité zkušenosti do nich zpracovává zpravodaj České televize David Borek, který byl do nich nasazen. Co obnáší práce v takovéto oblasti? Jak vypadá izraelsko-palestinský konflikt zblízka? V této barvité reportáži se dozvíte řadu zajímavých informací včetně fotografického doprovodu. Vyšlo pod značkou BizBooks.

Kdo odejde už se nevrací

Kdo odejde, už se nevrací vypráví příběh muže, který opustil ortodoxní židovskou komunitu. Až do osmnácti žil v uzavřené chasidské komunitě ve Spojených státech, ale potom se rozhodl více prozkoumat svět. Napomohl mu k tomu i internet, jenž ho navedl na jinou cestu. Opravdu upřímná autobiografie Shulema Deena vás rozhodně zasáhne. Jedná se o opravdu silný příběh tohoto muže, který začal objevovat nový svět. Vyšlo pod značkou Garamond.

Život Vernona Subutexe

Život Vernona Subutexe aneb Houellebecq v sukních. Začtěte se do vyprávění z prostředí francouzského undergroundu od spisovatelky Virginie Despentes. Rocková scéna je ochromena smrtí muzikanta Alexe Bleache. Pohroma je to především pro majitele obchodu s gramodeskami Vernona Subutexe, jehož slavný přítel držel nad vodou. Jediným zbylým Vernonovým vlastnictvím je poslední videonahrávka zesnulé rockové ikony. Ta ho ovšem může přivézt do pěkné šlamastyky. Vyšlo pod značkou Garamond.

Zatmění

A nakonec nesmíme zapomenout ani na největší hvězdu severské krimi Jo Nesba. Nejnovější případ Harryho Hola přichází s dalším napínavým případem, tentokrát pod jménem Zatmění. Harry v něm jako soukromý vyšetřovatel bude pátrat po vrahovi dvou žen. Po boku mu přitom budou stát zkorumpovaný policista, umírající psycholog a bývalý taxikář prodávající kokain. No slušná partička. Vyšlo pod značkou Kniha Zlín.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Karlovy Vary

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Nebe začíná v tobě

nebe zacina v tobe200K relativně útlé knížce jsem se dostala víceméně omylem. Ale byla to šťastná náhoda. Jako laik toho vím velmi málo o mnišství, jeho důvodech, způsobu přemýšlení těchto lidí, natož žijících v první polovině prvního tisíciletí (p...


Literatura

Jak průkopníci umírání hledají smysl života

Hovory k sobe perexObavy ze smrti nebo z umírání pocítí na své pouti životem snad každý člověk. Někteří lidé pocítí úzkost tak velikou, že si s ní nevědí rady a vyhledají pomoc psychoterapeuta. Irvin D. Yalom ve své nové knize opět otevírá téma ps...

Divadlo

Zkrocení zlé ženy rozzářil neplánovaný ohňostroj

zkroceni zle zenyNa brněnském nádvoří hradu Špilberk se letos uskutečnil již třináctý ročník Letních shakespearovských slavností. Čtvrtou červencovou sobotu se hrálo představení Zkrocení zlé ženy, nejúspěšně...

Film

Jak se kdysi odečítal film

I dnes se stává, že diváci prožívají nekonečné seriály (proč by se na ně jinak dívali?), že mají tendenci vztahovat postavu na jejího představitele. Oblibu nezaručuje sebelépe zvládnutá role v "kusovém" pořadu, ale ustavičně se vracející typizované figurky: vždyť kdo vítězí třeba v soutěži TýTý?...