Plno zajímavých receptů nejen na oslavy

Plno zajímavých receptů nejen na oslavy

Tisk

albatros recept-na-oslavu 200V nakladatelství CPress vyšla další kniha Michaely Rau. Po Terapii těstem je tady Recept na oslavu s podtitulem Důvod k pečení se vždycky najde.

 

 

Autorka knihy v úvodu sympaticky popisuje, jak to má s oslavami, a především přípravami na ně a doporučuje čtenářům dělat si průběžné zásoby. „Plánování a domácí zásoby skutečně ušetří ruce i nervy, často pak postačí přikoupit pouze čerstvé uzeniny a zeleninu či ovoce. Pomazánku nebo zajímavě obložený talíř s chuťovkami vykouzlíte během chviličky a vy budete s minimální námahou právem vychvalovanou hospodyňkou,“ dodává.

Na přebalu knihy se nacházejí bezva koláčky z kapitoly Rychlého pohoštění. Vypadají sice opravdu krásně a lákavě, ale je podle mě škoda, že byl u knihy zvolen podtitul o důvodu k pečení a zrovna tento obrázek. Důvodem je, že kniha vůbec není jen o pečení, nachází se v ní spousta receptů a někoho by to mohlo odradit. To by byla ovšem velká chyba!

Recepty v knize jsou rozděleny na recepty pro děti, sladké dezerty – teorie těsta, sladké dezerty – recepty, rychlé pohoštění, slané pohoštění, maso, marinády, pečivo, pečivo – pomazánky a dipy, saláty a nápoje a drinky.

Přiznávám, že i když se mi na první pohled zdálo, že se jedná o známé pokrmy, nakonec jsem si spoustu receptů zapsala a líbily se mi také tipy, které u nich byly doplněny. Jako velmi praktické jsem hodnotila také návody na těsta – od plundrového nebo listového až po odpalované a křehké. Těším se, až vyzkouším trdelníčky, jablečné kytičky, citronový chlebíček, škvarkovky, rikotky, sedlácké fondue, marinovaný bůček, čočkový chléb, pagáče nebo například skořicovou marinádu na maso.

Knihu můžete vyhrát v naší soutěži: Najděte si důvod k pečení

Recept na oslavu určitě ocení ten, kdo často pořádá nějaké sešlosti a hledá nové a originální pohoštění. Zkrátka nepřijdou ani ti, kteří rádi experimentují nebo jen chtějí rodině naservírovat něco jiného. Mně se kniha moc líbila a z receptů přímo čišelo, jak je má autorka ozkoušené a nedá na ně dopustit.

Michaela Rau je obyčejná holka, máma, kamarádka a sekretářka, která se od malička pletla babičce v kuchyni. Narodila se v českém pohraničí, je typická sova, ráda ponocuje, tancuje a čte detektivky. Kvůli uchování rodinných receptů, ale hlavně z lásky k jídlu, založila před lety web Dobrou chuť. Od roku 2006 se věnuje zejména pečení z droždí a kvasu, baví jí vymýšlet a objevovat nové recepty i chutě.

albatros recept-na-oslavu

Recept na oslavu
Důvod k pečení se vždycky najde
Autor: Michaela Rau
Žánr: moderní kuchařka, hobby
Nakladatelství: CPress (Albatros Media)
Rok vydání: 2024
Počet stran: 240
Hodnocení: 90 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/87983567/recept-na-oslavu/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kamila Nováková: Jako správní nomádi jsme chtěli mít co nejvíce zvířat a pastvin

kovbojky obalkaNedávno vyšla kniha Kamily Novákové Co by se kovbojkám stávat nemělo. Kniha je nejen o chovu koní, o lidských a zvířecích dobrácích i potvorách, o krásách přírody v Jeseníkách, o nezaměnitelném kouzlu života v těchto horách,...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Když ty nejsi ty: Jak a proč přenášíme na druhé svoje pocity

tyVíte, co je to přenos a protipřenos v psychologii? Na toto téma vydalo nakladatelství Portál knihu s názvem Když ty nejsi ty. Autorkou je nizozemská psycholožka Anita de Nennie. Co všechno se dozvíte?...


Literatura

Jak udržovat mozek zdravý a mladý?

neuroimunita200K čtenářům se nyní dostala velmi zajímavá kniha Neuroimunita autorek Michal Schwartzové a Anat Londonové s předmluvou Olleho Lindvalla. Autorky si v ní kladou závažné otázky typu, zda je možné udržet mozek mladý a zdravý navzdory letům opotřebení, zda je možné léčit o...

Divadlo

Orwellovo proroctví "1984" nyní ve Švandově divadle

Orwell perexŠvandovo divadlo v Praze přichází s divadelní adaptací kultovního románu George Orwella 1984. Premiéra byla v sobotu 28. ledna 2023, nejbližší reprízy jsou naplánovány na 17. února a dále na 3., 16. a 23. března 2023.

Film

Průvodce nekonečným seriálem

ulice pruvodce serialem 200Na televizních obrazovkách se s ním setkáváme večer co večer po dobu 8 let. A o čem že je řeč? Přeci o seriálu Ulice, který odstartoval své vysílání 5. září 2005 a nadále se těší divácké přízni.