Díky společnosti Rossmann vynesla akce“ Na Sněžku pro Fílu“ více než 1, 2 milionu

Díky společnosti Rossmann vynesla akce“ Na Sněžku pro Fílu“ více než 1, 2 milionu

Tisk

klapeto perexLetos bylo vše kvůli koronaviru jinak. Osmý ročník charitativního výstupu na Sněžku se nekonal organizovaně, ale musel respektovat nařízení vlády. V sobotu 30. května se ale na svůj individuální výlet pro Filipa Veselého po amputaci obou nohou vydaly stovky lidí, ať už na Sněžku, nebo kdekoli ve svém okolí a samozřejmě v benefičních tričkách.


Letošní benefiční trička se ale vzhledem k okolnostem nepodařilo vyprodat jako v předešlých letech a na své majitele stále čeká více než 1 500 kusů. Do dnešního dne se vybralo „jen“ okolo 647 000 korun, tedy přesně o milion korun méně než v roce 2019.

Do akce se ale zapojil dlouhodobý partner Nadačního fondu KlaPeto, společnost Rossmann, který Filipa Veselého letos zařadil do vlastní benefiční akce „Kde srdce pomáhá“. Díky tomuto projektu se na Filipa Veselého a další handicapované děti podařila vybrat neuvěřitelná částka 564 548 korun. „Máme obrovskou radost a nesmírně si této podpory vážíme. Filipovi budeme pořizovat vysněné sportovní protézy, ale jako každý rok máme žádosti od desítek dalších rodin s handicapovanými dětmi. Díky společnosti Rossmann je nebudeme muset odmítnout,“ říkají zakladatelé NF KlaPeto Kateřina Klasnová a Jaroslav Petrouš.

klapeto

Ve středu 8. července zástupci společnost Rossmann předali Fílovi a Nadačnímu fondu KlaPeto symbolický šek na tuto nádhernou sumu. Pro Filipa, který se věnuje sledge hokeji, navíc společnost přichystala krásné překvapení. Mohl se osobně setkat a popovídat si s legendárním hokejistou Dominikem Haškem.

Na podzim Nadační fond KlaPeto opět plánuje uspořádat benefiční akci na lodi. „Pokaždé jsme benefici na lodi pojímali jako afterparty po Sněžce. Letos, protože nebyl výstup pro Fílu organizovaný, zde budeme chtít vyhlásit celkovou částku. Jako každý rok si „šeky“ převezmou desítky handicapovaných dětí. A Fíla dostane své sportovní protézy,“ dodává Klasnová a Petrouš. Filip už dostal sportovní chodidla od společnosti Otto Bock na vyzkoušení a po týdnu nošení je úplně nadšený. Teď zbývá upravit objímky a udělat mu protézy na míru.

„Benefičních triček „Na Sněžku pro Fílu“ je k prodeji připraveno stále mnoho. Pokud se nám podaří všechny prodat, bude to znamenat dalších 450 000 korun a konkrétní pomoc pro minimálně deset handicapovaných dětí. Pomáhat má smysl,“ uzavírá Klasnová s Petroušem.

Trika jsou v prodeji přes e-shop Nadačního fondu KlaPeto na www.klapeto.eu, přispět lze také libovolnou částkou na transparentní účet 2001375049 / 2010.

Peníze jsou do polední koruny těžce zdravotně postiženým dětem.

Foto: archiv KlaPeto


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Ondřejem Neffem. Jak se mu vyhodnocovaly soutěžní povídky?

Ondřej NeffOndřej Neff se stal patronem naší literární soutěže sci-fi a fantasy povídka, jejíž výsledky jsme nedávno vyhlásili. Osobně měl tu čest vybrat tři nejlepší povídky a my jsme měli tu čest s ním spolupracovat. Jak se mu povídky hodnotily, kterou svou kni...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Návod na výchovu dětí?

Aha rodičovství perUniverzální návod na výchovu dětí na(ne)štěstí neexistuje, nicméně jestli se mu něco opravdu podobá, tak kniha americké psycholožky Laury Markhamové AHA! Rodičovství. Zjistěte, jak přestat křičet a začít žít s dětmi v harmonii....


Literatura

Nej fantasy roku 2020: Krvavá Rose

krvava rose 200V listopadu vydalo nakladatelství Host druhou knihu Nicholase Amese, Krvavá Rose a jde o fantasy, na kterou jsem já osobně čekala víc, než rok. Dnes je totiž sakra těžko narazit na fantasy, která má grády, uvěřitelné postavy a důmyslný dě...

Divadlo

10. ročník festivalu KoresponDance láká na originální výběr ze současného tance, pohybového divadla a nového cirkusu. Uvede projekty umělců z 11 zemí

Marije Nie CR Eva Stotz (2)Pohybový, energický, magický, poetický, čistý, citlivý… Takový bude 10. ročník mezinárodního festivalu současného tance, pohybového divadla a nového cirkusu KoresponDance. Jeho j...

Film

Tlusté časopisy Kino-ikon a Iluminace opravdu existují

casop200Snad ke každému vědeckému oboru existují více či méně tlusté časopisy veskrze odborné, laickému čtenáři obtížně přístupné - a to jak zveřejňovanými texty, tak sehnatelností. Rovněž filmoznalci vydávají takové tiskoviny - na Slovensku je to Kino-ikon, u ...