Zlínská ulice ožije módní přehlídkou

Zlínská ulice ožije módní přehlídkou

Tisk

moda na ulici 200Česká móda Zdeňky Balajkové se bude ve čtvrtek 8. října prezentovat na zlínské ulici Bartošova a to přímo módní přehlídkou s názvem Podzimní móda na ulici.



Zdeňka Balajková je módní návrhářka, která jde svou vlastní cestou. Klade důraz na ruční práci, profesionální propracování, ale také na nadčasovost a nositelnost. Nejraději tvoří z přírodních materiálů jako je len, bavlna nebo viskóza, protože věci ušité z těchto materiálů jsou příjemné na nošení a například úplety (viskoza-bavlna) se navíc přizpůsobují postavě.

„Oděvy tvořím stejně jako obrazy, každý je svůj, má svůj tvar, originalitu (ta je zajištěna tvorbou minisérií). Snažím se vycházet při navrhování ze své vlastní zkušenosti – touhy po odlišnosti, která mne samotnou přivedla k tomu, že si v podstatě od dětství tvořím své oblečení sama. Přestože sleduji módní trendy, snažím se zůstávat sama sebou. Věřím na souhru „duší“ stejného naladění,“ dodává sama Zdeňka Balajková.

Zdeňka Balajková tvoří pro skupinu butiků v naší republice, které si sama vybírá. Není jich tolik, ale mají jedno společné – po zhlédnutí interiéru následovala vzájemná souhra s jejich majitelkami, které znají svoje zákaznice.

moda na ulici

Tak nezapomeňte, módní přehlídka Podzimní móda na ulici se koná 8. října v 16 hodin na ulici Bartošova 4341 ve Zlíně.

Zdroj foto: http://www.zdenkabalajkova.cz/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Eva Pospíšilová - Je osvobozující nebrat se tak vážně

scen 200Scenáristka bydlící 1 419 km od Londýna, milující jídlo a staré filmy. Spoluautorka právě vycházející knihy Nervy v čokoládě zná možná recept na štěstí a umí hledat na Wikipedii. Zkrátka opravdový tale...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Lovy beze zbraní na jarním Dyzajn marketu

DM perex reportV sobotu 22. března jsem se vypravila na svůj první Dyzajn market s jediným cílem: konečně na vlastní oči uvidět akci, kde se několikrát do roka vyskytuje nejvíce kreativních tvůrců na metr čtvereční.  

...

Literatura

Kuchařka Markéty Hrubešové pro vytížené ženy

kucharka tak varim jaPopulární herečka je dobře známá svou vášní k vaření. Zúčastnila se i pořadu VIP Prostřeno. Zároveň v roce 2011 vydala kuchařku pod názvem Tak vařím já, kde prezentuje své recepty. Kuchařka je urč...

Divadlo

Tři mušketýři ve Zlíně: klasika v komediálním hávu

MDZ Tri-musketyri200Poslední premiérou v rámci sezóny 2023/2024 Městského divadla Zlín bude světová klasika z pera Alexandera Dumase Tři mušketýři v nové komediální adaptaci současného amerického dramatika Kena Ludwiga, jehož titul Baskerville: Záhada...

Film

Jarní smršť České televize: Hraná tvorba

jarni smrst200Zatímco se programová jarní nabídka letošního roku nesla na populární vlně kriminálních a detektivních příběhů, v roce 2017 budou tyto oblíbené žánry doznívat a na jaře se do popředí dostane retrospektiva. Diváci se tak skrze své televizní o...