Loutkohrátky na Potštejně potěší malé i velké

Loutkohrátky na Potštejně potěší malé i velké

Tisk

Potstejn 200První srpnový den bude na zámku Potštejn, který se nachází ve východních Čechách nedaleko Vamberka, patřit především dětem a všem milovníkům pohádek. Proběhne tady totiž tradiční festival zvaný Loutkohrátky.


Akce má na zámku Potštejn mnohaletou tradici a rok od roku je oblíbenější. Letos se malí i velcí mohou těšit na celou řadu českých, ale i světových pohádek. Na programu je třeba příběh o tom Jak šel kozlík do světa, nebo O pyšné čarodějnici. Pohádky budou zahrané různými technikami, díky čemuž návštěvníci uvidí marionety, loutky hadrové, i loutky v životní velikosti.

Potstejn 1


Festival bude probíhat na nádvoří, v zámeckém parku a v zámeckém muzeu a kromě jiného s sebou přinese pestrý doprovodný program. V plánu jsou výtvarné dílny a také populární řemeslný jarmark, na kterém seženete například keramiku, nebo výrobky ze dřeva či proutí. V zámeckém parku se děti mohou povozit na oslíkovi.

Potstejn 2


V rámci festivalu Loutkohrátky zámek Potštejn připravuje také speciální komentované prohlídky s herci v dobových kostýmech.  Na své si tak přijdou všechny věkové kategorie. A pokud Vás v průběhu akce přepadne hlad nebo chuť na něco sladkého, určitě nezapomeňte navštívit Zámeckou cukrárnu. Sídlí přímo na nádvoří a v den konání akce bude určitě v provozu. Vyrábějí tady skvělé domácí zákusky a fajnšmekři také určitě ocení čerstvě praženou kávu. Takže nezapomeňte – Loutkohrátky na Potštejně proběhnou 1. srpna od 13:30.

Potstejn 3

Více informací najdete na www.zamekpotstejn.cz.
Zdroj foto: www.zamekpotstejn.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dasha & Epoque Quartet a jejich album Ellaboration, to je jako diamant vybroušený do dokonalosti

dasha200Ellaboration je název nového alba zpěvačky Dashy a smyčcového Epoque Quartetu, který vydali u Supraphonu před koncem minulého roku. Jeho základ tvoří písně z repertoáru americké jazzové zpěvačky Elly Fitzgerald, které protagonisté rozvedli, tedy elaborova...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Prodej tašek s designem Lukáše Macháčka podpoří LGBTQ+ komunitu

LGBTQ perexČerven patří tradičně oslavě diverzity a rovnosti LGBTQ+ komunity. Na podporu měsíce hrdosti – Pride month – vytvořil talentovaný český designér a módní návrhář Lukáš Macháček design pro látkové tašky s mottem ALL DRESSED IN LOVE. Výtěžek z jejich ...


Literatura

Povídky toaletní - JaSná volba

PovidkyToal perexNa tuhle knížku jsem se opravdu těšila. Slyšela jsem, že bude, pak jsem registrovala, že vyšla a pak jsem začala vnímat mediální kolotoč a zprávy o tom, kde všude se objevila, kam má namířeno a kde s ní všude už autor byl, aby ji předs...

Divadlo

Cybercomics ukazuje budoucnost světa i moderního divadla

cybercomics200Cybercomics je sci-fi román z nedaleké budoucnosti od Egona Bondyho, do kterého se se vším vervou pustilo Slovácké divadlo. Svět mafie a nadnárodních společností vás pohltí a nepustí.

...

Film

Je rolí člověka průměrovat pravdu?

role200Pravda je esenciálním prvkem finského dramatu Role člověka. Tento snímek zahájí desátou přehlídku Severská filmová zima v pražském kině Lucerna, a to ve čtvrtek 13. února 2020. Příběh filmu vychází ze stejnojmenné knihy autora Kariho Hotakainena. Přijďte ...