Přes překážky ke hvězdám

Přes překážky ke hvězdám

Tisk

vojtech senkyr 200Vojtěch Šenkýř je začínajícím zpěvákem na české hudební scéně, který se dostal do povědomí diváků nejen díky známé hudební soutěži SuperStar. Vojtěch je velice usměvavý, charismatický a pohodový týpek s velkými sny. Nyní si můžete přečíst, jak moc ho ovlivnila SuperStar, i jak se ke zpěvu vlastně dostal. Přenechejme tedy slovo Vojtovi.


Ahoj Vojto. Díky, že jsi přijal pozvání na tento rozhovor. Jdeme na to! Moje první otázka bude směřovat k tvým úplným začátkům pěvecké kariéry. Jak tě napadlo, že bys mohl být zpěvákem? Kdy poprvé sis zkrátka řekl: „Tak, a teď budu zpívat a budu se snažit tím i živit!“

Ahoj, já děkuji za pozvání. Tohle to přišlo samo po SuperStar, kde jsem sice nedošel až tak daleko, ale i přesto se začalo dařit.

Kdy jsi poprvé řekl svým známým, rodině a kamarádům, že chceš zkusit jít do SuperStar, jak reagovali? Měl jsi jejich podporu?

Myslím, že hned když jsem odeslal přihlášku. Reakce byly různé, ale většina naštěstí kladných.

Jako malý kluk, koho jsi nejvíce poslouchal? Koho jsi obdivoval? Na kterém zpěvákovi jsi vyrůstal a koho obdivuješ nyní?

Já nikdy neměl žádného idola. Ale vždy jsem obdivoval Whitney Houston, Christinu Aguileru, Mariah Carey, ze zpěváků mohu zmínit jména jako Enrique Iglesias, RobbieWilliams, Elton John, Bryan Adams. Každopádně jsem se ale vždycky snažil zůstávat sám sebou.

Co bys mohl prozradit ze zákulisí SuperStar? Nějaké perličky?

No, bylo by toho celkem dost, zmíním však jen to, že nic není takové, jak se na první pohled zdá. Vesměs to je všechno ovlivněné médii. Z někoho je chudáček, přitom je to suverén a naopak.

Jak bys porovnal kvalitu této soutěže mezi námi, Kanadou, západní Amerikou a Anglií? Která se tobě osobně nejvíce líbí?

Tak, je známo, že české soutěže jsou slabým odvarem těch zahraničních. Avšak Veronika Stýblová, Martin Šafařík či Sabina Křováková tenhle rozdíl úspěšně zmenšují.

vojtech senkyr

Co nejlepšího ti tato příležitost přinesla a co naopak vzala?

Nejlepší zkušenost byla ta, přenést se přes neúspěch, a jít dál. A to se povedlo! Jinak nemohu nic namítat.

Jak bys ohodnotil sudí SuperStar? Jací jsou to ve skutečnosti lidé? Určitě se mimo kamery chovají trošku jinak než před ní, nebo ne?

Tak samozřejmě, každý z nich má svou roli, kterou musí hrát. Několikrát jsem byl v zákulisí, takže mohu říct, že jsou všichni úplně normální lidé. Podotknu, že Ewa Farna je zpěvačka na úrovni, která tam má určitě své místo, Palo je prostě Palo a Ondra Soukup je vzdělaný šarmantní pán.

Máš v plánu to další rok zkusit v SuperStar znovu nebo v nějaké podobné soutěži?

To se ještě uvidí. Třeba za rok ani nebude potřeba.

Mohl bys našim čtenářům prozradit, jaké další akce nebo projekty, kde se objevíš, do budoucna chystáš?

Rád. Za necelý týden vystoupím s rumunskou celosvětově známou megastar INNOU a chystají se další velká jména, kromě ostatních vystupování, o kterých se můžete informovat na Facebooku Vojtěch Šenkýř Official.

Chtěl bys na závěr vzkázat něco tvým fanouškům a fanynkám?

Především poděkovat za přízeň. Bez podpory by to snad ani nešlo.

Díky za rozhovor, těším se na další shledání a měj se zatím moc fajn.

Taktéž děkuji. Přeji mnoho úspěchů.

Autor foto: Jakub Zatloukal


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Radka Fišarová: Obdivuji svobodné matky

fisarova perexPatří k našim nejvyhledávanějším muzikálovým herečkám, stala se první tuzemskou Evitou a už několik let se těší přezdívce česká Edith Piaf, neboť písně slavné šansoniérky interpretuje opravdu skvěle, jak se můžete přesvědčit na jejích koncer...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Turistický seriál: Zámek Vizovice

Vizovice 200Milí čtenáři, s prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár muzeí. Nebudou ...


Literatura

Bublifuk je nová komiksová revue pro holky a kluky

bublif200Jako milovníkovi dětských komiksů mi nemohla uniknout nová komiksová revue Bublifuk. Je určena dětem od sedmi do dvanácti let. Hned na první stránce si v upoutávce čtenáři přečtou, co na ně čeká. Klára Smolíková, šéfredaktorka Bublifuku nám slibuje, že...

Divadlo

Veselé paničky windsorské: sólo pro Bolkovu pantomimu

vesele panicky windsorskeŘíká se, že hru Veselé paničky windsorské si u Shakespeara objednala přímo královna Alžběta. V představení Jindřich IV. se jí totiž zalíbila postava rytíře Jana Falstaffa a chtěla h...

Film

Přátelský podvod aneb Mystifikace (nejen) v české literatuře 20. století

mys 200Historická sebereflexe českého národa o sobě samém mnohdy vycházela z podvržených podkladů, tvářících se přitom naprosto seriózně a důvěryhodně, ba státotvorně. Tak tomu bylo v případě Hájkovy kroniky, při sporech kolem Rukopisů. A stejná slova lze vztáhno...