Štěpán Kojan: „Prvnímu ročníku Rocku pro faunu přeji podporu široké veřejnosti pro dobrou věc Fauny“

Štěpán Kojan: „Prvnímu ročníku Rocku pro faunu přeji podporu široké veřejnosti pro dobrou věc Fauny“

Tisk

keks 200Rock pro faunu – je nový projekt, který chce pomoci přírodě a zvířatům. Předkládáme vám, našim čtenářům, první rozhovor s leaderem kapely KEKS Štěpánem Kojanem:

 

 

Co Ty a příroda? Kdy jsi naposledy spal pod širákem?
Jako dítě jsem vyrůstal na vesnici. Je nad slunce jasné, že panelák byl pro mne hrob. Procházka po vyznačených přechodech s pejskem s beruškou na hlavě, mne dovedla vždy tak akorát do hospody. Jeden s nejkrásnějších dnů byl ten, kdy jsme se odstěhovali s manželkou a dvěma malými dětmi do polorozpadlého domečku bez koupelny, wc a ústředního topení.



Jaké zvíře máš nejradši a proč?
Nejraději mám mou Mášu. Dostal jsem ji k vánocům. Je to zlaťák a jsem jí doslova posedlej. Někdo řekl, láska se dá koupit tak, že si pořídíš psa.

Co bys udělal, kdybys v přírodě našel poraněné zvíře?
Udělal bych vše proto, abych ho zachránil.

Jak na tebe působí reportáže o zbídačelých zvířatech?
Hodně depresivně. Mám s tím velký problém. Zavírám oči, někdy odcházím pryč s pocitem bezmocnosti.

keks

Ochrana fauny je organizace, která zachraňuje, co bys vzkázal těm, kteří jí přidělávají práci?
Slovy to asi nemá smysl. Jako hudebník nemám velkou moc.Mám však píseň, která spatří brzy světlo světa. Bude to dokonalý vzkaz.



Jak se Ti líbí myšlenka propojení přírody a muziky?
Líbí... je to dokonalé.

Co nabídne Tvoje kapela na tomto festu svým fanouškům?
Rád bych se omluvil všem fanouškům, že jsme ještě nedotáhli do konce slíbené nové cd. Není snadné vytvořit něco v našem ne moc dobrém světě, s láskou , zachovat si svou tvář a přitom nekrást. I za cenu, že naše cd "Jak děkuje se andělům" může být nadlouho poslední.

Co popřeješ prvnímu ročníku Rock pro faunu?
Podporu široké veřejnosti pro dobrou věc Fauny.

rock pro faunu


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Festivalové otázky pro: Jirku Sýkoru (Tleskač)

200rozPřinášíme vám další rozhovor ze série festivalového ‚popovídání‘. Po koncertě partičky Tleskač na Benátské noci jsme se sešli s frontmanem Jirkou Sýkorou!

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Jan Kaláb: „Na trojrozměrném graffiti i na sochách vůbec je nejdůležitější, aby byly pohledové ze všech stran. Jinými slovy, aby nevypadaly dobře jen z jednoho úhlu.“

jan kalab 200Přinášíme vám rozhovor s magistrem umění Janem Kalábem, kterého můžete znát také pod přezdívkami Splesh, Point či Cakes. Věnuje se graffiti, street artu a také velkoplošným obrazům ve městech. Taková díla můžete vidět napříkl...


Literatura

Síla hotentota po česku

sila hotentota 200Nakladatelství Pointa vydalo v květnu sbírku zamyšlení a jakýsi nenásilný návod na život v podobě literární prvotiny Petra Kovaříka s originálním názvem Síla hotentota.

...

Divadlo

Může půl promile alkoholu zajistit šťastnější život?

Chlast perexMartin (Petr Stach), učitel dějepisu, Nikolaj (Jacob Erftemeijer), učitel psychologie, Peter (Tomáš Petřík), učitel hudby, a Tommy (Robert Jasków), učitel tělocviku, již dávno rezignovali na své plány a sny. Doběhlo je vyhoření.

...

Film

Časopis Film.sk oslavuje pätnásť rokov

Film sk 200Mesačník o filmovom dianí na Slovensku Film.sk, ktorý vydáva Slovenský filmový ústav si tento rok pripomína pätnásť rokov od svojho vzniku. Jeho novembrové číslo je tematicky zamerané na výročie časopisu a približuje ho v prem...