Jiří Zbořil: Pokud člověk může pomoci, pomáhat má!

Jiří Zbořil: Pokud člověk může pomoci, pomáhat má!

Tisk

Zboril 200Těší se na své vánoční pořady, věnuje se charitě, učí, připravuje pohybovou dílničku pro děti, chystá projekt s herci Evou Hruškovou a Janem Přeučilem, bude natáčet první díly nového televizního pořadu, podporuje aktivity cvičitelky Hanky Kynychové, podporuje Integrační školky SMÍŠEK. Čeká ho vánoční turné s operní zpěvačkou Pavlínou Senič a komorním orchestrem. Moderátor a taneční pedagog Jiří Zbořil.

 

 

Jakým aktivitám se nyní věnujete?
Aktuálně se věnuji přípravě svých každoročních vánočních pořadů, na které se už nesmírně těším. Bývá na nich vždy výborná atmosféra a fajn lidi. Jsem rád, že už 10 let je o tato představení zájem a diváci chodí takřka pravidelně. Jinak pořád učím stále mě to, i po 20ti letech, baví... Také mě čeká vánoční turné s kolegyní, operní zpěvačkou Pavlínou Senič, a komorním orchestrem.

Zboril 1

Když rekapitulujete letošní rok, jaké zajímavé kulturní akce máte za sebou?
Letos se daří. Máme za sebou pár zajímavých akcí s Evou Hruškovou a Janem Přeučilem. Léto jsem trávil jako lektor na hereckých školách, kde se nám podařilo vytvořit pár krásných celovečerních představení. Přišla nabídka z jedné televize na moderování vlastního pořadu. Realizovali jsme několik akcí, například módní přehlídku pro vznik Integračních školek SMÍŠEK, proběhlo soustředění na podzimní finále projektu cvičitelky Hanky Kynychové, jehož vyvrcholení bude 24. listopadu v pražském klubu FUTURUM, a v neposlední řadě mě těší večer pořádaný knězem, duchovním obce Moutnice u Brna, panem Reném Strouhalem, který uspořádal koncert na podporu výstavby nové kapličky Nesvačilka a vybralo se celých 90 tisíc korun.

Věnujete se charitě. Co pro vás znamená?
Na tuto otázku mám jednoduchou odpověď. Pokud člověk může pomoci, pomáhat má, protože nikdy neví, kdy tu pomoc bude potřebovat sám. Je to pro mě automatické a normální. Otázka je jiná - že různé nadace toho zneužívají, zvou si známé osobnosti na akce, vybírají peníze, ale pak nikdo neví, kam ty peníze šly. Mám i tuto zkušenost.

Zboril 2

Můžete přiblížit charitativní akce, kterých se účastníte?
V současné době již zmíněné aktivity pro podporu Integračních školek SMÍŠEK, kdy se daří začleňovat děti ze znevýhodněných prostředí do života. Také velmi podporuji veškeré aktivity cvičitelky Hanky Kynychové a jejího týmu, protože jejich práce je výjimečná. Věnují se dětem z dětských domovů.

Co chystáte do budoucna?
Teď jsem ve fázi přípravy vlastního představení pro děti - takové pohybové dílničky. Chystáme jeden zajímavý projekt s herečkou Evou Hruškovou a Janem Přeučilem. A do třetice všeho dobrého - budeme mít premiéru nového pořadu, který realizujeme se zpěvačkou Miluškou Voborníkovou. Také se těším na natáčení prvních dílů mého nového pořadu pro TV.

Zboril 3


Foto: archiv Jiřího Zbořila

( 5 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Eva Turnová z Plastic People of the Universe: „Mluvit pravdu už se dnes nenosí.“

200rozEva Turnová působila jako baskytaristka ve skupinách DG 307 nebo Půlnoc, od roku 2000 má vlastní hudební projekt s názvem Eturnity a od roku 2001 hraje s kapelou The Plastic People of the Universe. Kromě hudby se v nedávné době začala věnovat i psaní a výt...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Rozhovor Absolut Deafers

ABSOLUTDEAFERS 200

Absolut Deafers, to jsou mladí rockeři z Ostravy, kteří přináší na českou rockovou scénu mix syrové tvrdosti, melodiky a skvěle znějících metal-rockových riffů. Nyní přicházejí s...


Literatura

Příběh, který vás zasáhne

dan200„Uděláš pro mě něco?“ zeptá se jedna ze dvou hlavních postav románu Dánská dívka a rozpoutá tak nečekané, ve své době šokující, dění, které vede k metamorfóze druhé z nich. Malíř Einar Wegener se na naléhání své ženy, rovněž malířky, které nepřišla modelka...

Divadlo

Pilsen Busking Fest 2022 oznamuje hlavní hvězdy svého programu

busking fest200Mezinárodní festival Pilsen Busking Fest, který už devátým rokem láká na vyvážený a velice pestrý program se po roce znovu hlásí o slovo. Tato přehlídka plná muzikantů, cirkusáků, akrobatů a dalších uměleckých profesí se uskuteční na konc...

Film

Marie Královna Skotská: Tohle království je pro dvě královny malé

Stuartovna perexMarie Stuartovna se stala nejmladší královnou vůbec, když byla korunována šest dní po narození, poté co její otec zemřel. Jako šestiletá byla zaslíbena králi Francie, a poté se i se svým skotským doprovodem přestěhovala do Francie. Ovš...