S Ondřejem Neffem za taji digitální fotografie

S Ondřejem Neffem za taji digitální fotografie

Tisk

polop200Digitální fotografie je fenoménem dnešní doby.  Je to obor, který se neuvěřitelně rychle vyvíjí a stále mění. Digitální fotografie je bezpochyby hitem posledních let. První digitální fotoaparát se objevil v osmdesátých letech minulého století, nicméně k masivnímu rozšíření digitálních fotoaparátů došlo ve druhé polovině 90. let.

 


Neffovy publikace jsou pravidelně doslova bestsellerem českého trhu s knihami zaměřenými na digitální fotografii.  
Spisovatel, novinář a fotograf Ondřej Neff v pokračování svého knižního bestselleru Digitální fotografie polopatě představuje ve 20 kapitolách základní kroky, které jsou potřeba k dosažení dokonalých výsledků. Kniha je doplněna i nejrůznějšími tipy, triky a úkoly pro digitální fotografy. Nechybí ani přehledný rejstřík pojmů.

polop


Ondřej Neff dokáže dostatečně stravitelně podat i složitější zákonitosti digitální fotografie, což dělá z jeho knih ceněné společníky pro začínající i pokročilejší fotografy. Navíc je dokáže propojit s praktickými příklady, tipy a cvičeními, které i vám pomohou k lepším fotografiím.                    PhDr. Ondřej Neff je uznávaný český spisovatel science fiction a novinář publikující články a knihy o digitálním fotografování. Vystudoval Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze. Jako publicista se dlouhodobě věnuje popularizaci vědy a techniky, včetně digitální fotografie. Jeho kniha Digitální fotografie polopatě je snadno přístupným a laskavě psaným čtením pro každého, kdo si přeje poznat a zvládnout svůj fotoaparát.
Brožovaná kniha má více než 170 stran a je doplněna množstvím obrazového materiálu. Kniha Digitální fotografie polopatě vychází od roku 2006 již popáté. Vydalo ji nakladatelství Computer Press ve společnosti Albatros Media, a.s. 

www.albatrosmedia.cz

 

Hodnocení 90%
http://www.albatrosmedia.cz/digitalni-fotografie-polopate.html


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Konečně zase hrát živě, to je přání Vladana Vavruši, kapelníka skupiny GAIA

Gaia perexDruhá múza je název aktuálního alba otrokovické skupiny GAIA. Sedm původních písniček a jedna instrumentální skladba představují pop rockovou muziku, která imponuje vlastními hudebními i aranžérskými nápady stejně jako chytrými texty - a samozřejmě...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Přinášíme tiipy na 10 nejlepších dárků pro NĚJ

darky on 200Vymyslet skvělý dárek pro muže - ať už je to partner, táta nebo bratr - připomíná každým rokem namáhavé cvičení v kreativitě. Přece jen poukaz do barbershopu nebo peněženku dostal nejpozději loni. O vysmívaných obligátních ponožkách nemluvě. Po...


Literatura

Zoella podruhé: Girl Online na turné

girl online 200Nakladatelství Jota před prázdninami vydalo pokračovaní knihy Girl Online od známé a úspěšné britské vlogerky a youtuberky Zoelly. Tentokrát se s hlavní hrdinkou Penny čtenáři dostanou do zákulisí celebrit…

...

Divadlo

Komédia Sladký domov na odozvu slovenského diváka ešte len čaká

Sladky domov 200V priestoroch Mestského divadla P. O. Hviezdoslava v Bratislave sa 5. mája uskutoční premiéra hry v slovenskom preklade Sladký domov od  maďarského autora Györgya Spiróa.

 

...

Film

Festival Jeden svět 2021: Filmy, které rozhodně nevypadnou

jeden svet 200Přesun do digitálního světa a výzvy i hrozby, které s sebou tato transformace přináší – to je téma, které akcentuje letošní ročník festivalu Jeden svět pod hláškou „Vypadáváš“. Hlavní tematická filmová kategorie se zaměřuje na technologie a...