Kouzelné čtení se může stát kouzelným vánočním dárkem

Kouzelné čtení se může stát kouzelným vánočním dárkem

Tisk

albi 200Pokud pořád váháte, co máte koupit vašim ratolestem pod stromeček, můžete se nechat inspirovat nějakou knihou nebo hrou z edice Kouzelné čtení od společnosti Albi. Krásné ilustrace a poučný obsah totiž zaujme nejen děti. Vše co potřebujete je elektronická tužka, speciální knihy a zvídavost a chuť si hrát.

 

Elektronická tužka je především čtečkou a vypravěčem, ale díky vestavěné paměti se dá používat také jako MP3 přehrávač, USB paměť a diktafon díky funkci na zaznamenávání zvuků. Díky speciální technologii tužka čte, popisuje, vydává různé zvuky a obecně provází knihami, kde jsou stránky pokryty speciálními kódy, které dokáže přečíst právě elektronická tužka. Knihy mají pevné desky a obsahují krásné ilustrace. Každá strana je doplněna jednoduchými symboly, například hracími kostkami pro zábavu s kvízy nebo žárovkou pro různé zajímavosti o objektech na stránce.

Interaktivních knih je dohromady devět a jedna je zajímavější než druhá. Jsou velmi rozmanité a každý si může najít to své. Nejmenším dětem jsou určeny především pohádky a zpívanky. Klasická pohádka O perníkové chaloupce s krásnými ilustracemi od dětské ilustrátorky Ladislavy Pechové je namluvena známými českými herci Josefem Somrem a Zorou Jandovou a nechybí v ní ani zábavné úkoly. Díky Večerníčkovyým pohádkám přivedete děti ke klasickým pohádkám jako je Zlatovláska, Tři zlaté vlasy děda Vševěda, O Popelce a další. Nejznámější dětské písně v čele s Holka modrooká, Jede, jede poštovský panáček, Pec nám spadla, Travička zelená nebo Skákal pes nabízí zase interaktivní Zpívánky ilustrované také Ladislavou Pechovou.

albi zpivanky

Především pro předškolní děti je určena kniha Hravé učení, která jim může nenásilnou formou ulehčit vstup do první třídy. Výrazně si totiž rozšíří slovní zásobu a naučí se základní znalosti jako je poznávání barev, roční období a podobně. Zájemci o přírodu a zeměpis uvítají další knihy v čele s Atlasem světa, Českou republikou a také Světem zvířat. Kdo by nechtěl s knihou v ruce procestovat celý svět, potkat při tom mnoho zvířat a ještě se dozvědět nespočet zajímavostí. Nejen děti se mohou přiučit základům anglického jazyka díky knize Hravá angličtina a také interaktivnímu Anglickému obrázkovému slovníku, který obsahuje základní slovíčka s obrázky a jednoduché věty a dohromady přes tisíc anglických slovíček včetně obrázků a příkladů použití.

Kromě knih nabízí Albi také interaktivní puzzle - nyní je dostupné to s názvem Můj stát a na dalších zaměřených na Náš les a Planetu zvířat se pracuje. Další edicí jsou Kouzelné hudební nástroje, díky kterým se děti mohou seznámit s jednotlivými nástroji a pomocí elektronické tužky na ně i hrát. První z nich je Piano a bubny. Pro cestování autem se hodí Hra do auta, která obsahuje kartonové volanty a ovládá se elektronickou tužkou. Cílem hry je získat 120 bodů - k získání 10 bodů je zapotřebí odpovědět na otázku, která se týká jak dopravy, tak obecného přehledu. O zábavu ale rozhodně není nouze. Pokud by si někdo chtěl vytvořit vlastní interaktivní knihy nebo mít třeba knihu s výslovností učitele angličtiny, můžete použít Kouzelné samolepky sloužící pro nahrávání vlastních zvukových záznamů.

albi kouzelne samolepky

V příštím roce Albi vydá interaktivní slabikář a interaktivní logopedickou knihu s názvem Když roboti brebentí a také zeměpisná hru pro celou rodinu Cesta kolem světa.

Kouzelné čtení je opravdu pěknou edicí, která je precizně udělaná a dokáže děti zabavit na dlouhou dobu a rodiče se jen mohou divit, co vše děti díky tomu znají. Přesvěčte se o tom sami a zkuste nějakou interaktivní věc přibalit pod vánoční stromeček, nebo vyzkoušejte štěstí v naší velké soutěži.

Více informací na: kouzelnecteni.cz

Zdroj foto: albi.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Robertem Vanem

200rozNarodil se na Slovensku, emigroval do Spojených států a po sametové revoluci se vrátil do Prahy. V komerční sféře patří k vyhledávaným módním a portrétním fotografům. Krom toho, jako jeden z mála, využívá ve své vlastní tvorbě techniku rozšířenou v 19. ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Louise L. Hay: Dokážu to!

dokazu to 200Ať potřebujete v životě podpořit v čem chcete, tohle jsou dobří malí pomocníci. Přirovnala bych je ke kamarádce, která vám každé ráno velmi bezstarostně zašeptá do ucha něco, co vážně potřebujete vědět. Slyšet a procítit. Jak se na chvíli oprostit od zjitřelých emocí a nec...


Literatura

Ne tak upřímný vhled do duše megalomana

speer 200Nakladatelství Grada ve své edici Za oponou Třetí říše přináší portréty klíčových postav nacistického režimu. V jejím rámci se nám podávají přímá svědectví uvedených osobností nebo se jedná o texty odborníků svého oboru.

Divadlo

Kdo věří pohádkám, ten patří k vítězům...na zámku tě vítá i princ s Popelkou! Fotoreportáž z českobudějovického představení Popelka na ledě.

popelka perexDivácky nejúspěšnější a nejprodávanější muzikál v České republice a Slovensku během Jarního turné 2014 navštívil exkluzivně Liberec, České Budějovice a Ostravu. V sobotu 5. dubna ještě zavítá do Hradce Králové a...

Film

Nová animovaná pohádka o psích kamarádech již brzy v českých kinech

haftanan 200Hlavním heslem nové animované pohádky s názvem Haftaňan a tři mušteriéři je „jeden za všechny a všichni za jednoho“! Příběh o lásce, přátelství, psím dobrodružství a odvaze vstoupí do českých kin 17. února.

...