Banda 1: Karty jsou rozdaný

Banda 1: Karty jsou rozdaný

Tisk

banda karty jsou rozdany200Jméno světového komiksu Garth Ennis (Hitman, Punisher, Preacher) spolu s Darickem Robertsonem (Transmetropolitan, Fury) nám přináší příběhy jednoho uskupení, které nemá obdoby.

 

 

Francouz, Řezník, Mateřský mlíko, Hughík, jenž byl vytvořen podle slavného britského herce Simona Pegga, jehož úvodník naleznete na začátku knihy, a Ženská tvoří takzvanou Bandu. Tato Banda dohlíží na neřesti superhrdinů v americkém New Yorku. Hlavním zájmem naší Bandy je skupina zvaná Týpci. Jedná se o hrdiny se zálibou v častém sexuálním ukojení a neberou při tom ohled na běžné smrtelnice trpící při těchto praktikách. Naše strážná policie, jež na ně dohlíží, se rozhodne jít jim řádně po krku. Kromě této hlavní dějové linie se objevuje ještě takzvaná Sedmička s pěkně prasáckým vedením. Zkrátka superhrdinové působí převážně jako herci hrající v pornu ve srandovních cirkusových oblečcích, zatímco tvrdá Banda jim chce pořádně nakopat zadky. Ptáte se, jak se jim ale mohou vyrovnat, když superhrdinové bývají přece tak silní? To vám neprozradím. Co vám však dám jako ochutnávku je situace, kdy do Sedmičky má přibýt nový člen, Hvězdička, strašně hodná holka, od níž se ale vyžaduje orální sex, aby mohla být přijata. Takže pak se ani nedivíte, že takovýmto a jim podobným superhrdinům chtějí členové Bandy dát pár hodně tvrdých ran, aby se vzpamatovali.

Při čtení jsem měl pocit, jako bych scénář psal já sám nebo nějaký můj kamarád, protože výrazy jako cajk nebo to mi ho vyndej slyším na každém rohu mezi svými vrstevníky dnes a denně. Kresba je neskutečná. Rozdrcené obličeje, barvy, detaily, všechno sedí jako pozadí na hrnec. O vtipné hlášky i drsňácký humor zde taky není nouze. Fanoušci nahotinek si také přijdou na své. Jde vidět, že některé kreslíře tvoření určitých věcí baví možná i víc, než je zdrávo. Ale samozřejmě to je jen dobře, protože pak všechno vypadá realisticky, profesionálně i anatomicky správně.

Nemám, co bych vytkl. Opravdu špička komiksového ledovce. Od začátku do konce jsem měl úsměv na tváři nebo jsem byl plný očekávání, jak to bude pokračovat. Určitě to u mě ze žebříčku z prvního místa sesadilo i prvního Punishera, při nejmenším se tato dvě díla o jedničku mezi sebou urputně perou. Za mě absolutorium.

banda karty jsou rozdany

Banda 1: Karty jsou rozdaný (The Boys 1: Name of the Game)
Garth Ennis, Darick Robertson

Překlad: Darek Šmíd
Kategorie: Komiksy
Nakladatelství: BB/art
Vyšla 13. 2. 2013
Stran: 152
Hodnocení: 100/100

Zdroj foto: BB/art


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Plavci jedou letní šňůru koncertů s Irenou Budweiserovou

Jan Vancura perexZpěvák Jan Vančura pokračuje v koncertování s Plavci s tradičním repertoárem, na který jsou diváci této slavné skupiny zvyklí. Letošní rok navíc představí na koncertec...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Straka na šibenici aneb kostlivci se nemusejí vždy skrývat ve skříni

strakaNaSibenici 200Obraz Pietera Bruegela Straka na šibenici zakomponoval Daniel Petr do svého stejnojmenného románu, který by šel definovat jako souhrn životních tragédií hlavního hrdiny. Dílo, které vzešlo ze štětce nizozemského malíře ve druh...


Literatura

Prožijte Okamžiky štěstí s Veronikou a Jáchymem

okamziky-stesti perex„Napsal jsem příběh dvou sourozenců, kteří se aktivně snaží, aby byli šťastní,“ vysvětluje Patrik Hartl hlavní myšlenku svého v pořadí již třetího románu, který, obdobně jako předchozí dva, obsadil přední příčky českýc...

Divadlo

Balada pro banditu po ostravsku

altDo divadla se chodí na 3D představení plné přehrávání a emocí. I když bývá kino lepší, jsou hry, kvůli kterým stojí za to divadlo navštívit. Jednou z takových je prověřená klasika Balada pro banditu.

 

...

Film

Twilight sága: Rozbřesk – 2. část: Dívejme se do očí zpříma

twilight saga rozbreskVe čtvrtek 15. listopadu 2012 byl uveden do 11 českých multikin nový americký film Twilight sága: Rozbřesk (2. část). V této (druhé) závěrečné části světoznámé upírské ságy (prý) už naposl...