Čekání na lásku aneb jak se žije modelce s fotbalistou

Čekání na lásku aneb jak se žije modelce s fotbalistou

Tisk

cekani-na-lasku kniha 200Nakladatelství BB/art pokračuje v plánu vydávat své úspěšné tituly v nové brožované podobě. Tentokrát se na řadu dostal román pro ženy Čekání na lásku (Angel Uncovered, 2008, česky 2009), který napsala britská fotomodelka a účastnice mnoha reality show Katie Price, vystupující též pod pseudonymem Jordan.

 

Čekání na lásku je druhý díl zatím třídílné série Angel Summer, jež popisuje vzestupy a pády ambiciózní dívenky Angel, která chce prorazit ve světě showbussinessu. Znalost děje prvního dílu však není pro přečtení tohoto románu nutná, neboť předchozí hrdinčin život je zrekapitulován v úvodní kapitole.

Jak už bylo tedy řečeno, hlavní hrdinkou Čekání na lásku je nejslavnější britská fotomodelka Angel, která začínala jako dívka Playboye a prorazila díky odvážným fotkám. Příběh začíná měsíc po její svatbě se sexy fotbalistou Calem, do kterého je bezhlavě zamilovaná a s nímž má půlroční dcerku Honey. Bydlí v nádherném sídle u Brightonu a všichni ji závidí její pohádkový život. Ale všechno není takové, jak to na první pohled vypadá. Angel totiž trpí poporodní depresí, s níž se nikomu nechce svěřit, neboť má trauma z toho, že ji jako dvouletou opustila její matka feťačka a byla adoptovaná. Má strach, že by přišla o svou dceru Honey, které chce být tou nejlepší matkou a nechce ji zklamat.

Manželství čeká zatěžkávací zkouška, neboť Cal přestupuje do AC Milán a odstěhuje se na tři roky do Itálie. Angel se má přestěhovat za ním, ale kvůli depresi to nezvládá. V cizině si připadá opuštěná a životní styl manželek a přítelkyň fotbalistů plný nakupování značkového oblečení a hýčkání sebe sama ji příliš neoslovuje. K tomu všemu je Cal ještě nervózní a protivný kvůli mistrovství světa ve fotbale v USA, protože nemá jistou nominaci do reprezentačního týmu Velké Británie a má problémy se zraněným kolenem.

Dají se Angel a Cal znovu dohromady, nebo začnou útěchu hledat jinde? Dá Cal přednost italské milence a Angel americkému baseballistovi? Zachrání své pohádkové manželství?

Čekání na lásku je určeno všem ženám, které hltají červenou knihovnu a bulvární články o celebritách a představují si, jaké to je být slavná a bohatá. V románu nechybí téměř žádná klišé spojena se světem modelek a hvězd a hvězdiček showbussinessu: kadeřník homosexuál, plastické operace a silikony, neodbytní paparazzi, výhrůžné anonymní dopisy a pronásledování neznámým útočníkem, luxusní restaurace, značkové oblečení a boty, zákulisní ženské intriky, krásní a bohatí lidé a hlavně sex.

Pokud chcete oddechovku na dlouhé zimní večery s „pohádkovou“ tématikou, Čekání na lásku vám vaše přání může splnit, i když já bych raději dala přednost Pyšné princezně, která je navíc i vtipná.

cekani-na-lasku kniha

O autorce:

Katie Price, známá též jako Jordan, je britská mediální hvězda, fotomodelka, příležitostná zpěvačka a podnikatelka v oblasti módy. Narodila se v roce 1978 v Brightonu. Od 13 let se věnovala fotomodelingu, v 16 letech odešla ze školy. Známou se stala díky odvážným fotografiím v bulvárním deníku The Sun a svému velkému poprsí, upravenému plastickými chirurgy. Fotila pro pánské lifestylové časopisy a stala se hvězdou několika reality show a televizní moderátorkou. Měla vztah s fotbalistou Dwightem Yorkem a byla třikrát vdaná. Má tři děti. Prorazila i jako spisovatelka. V češtině zatím vyšly tyto knihy: série Angel Summer - Angel (2008), Čekání na lásku (2009), Sladký život (2012), dále Crystal (2008) a Na lásku nevěří (2011). Knihy ovšem nenapsala sama, ale tzv. ghostwriter Rebecca Farnworthová, které Katie Price pravděpodobně namluvila do diktafonu pár historek z večírků a svého života a Farnworthová je zpracovala do několika románů.

Čekání na lásku
Autor: Katie Price
Překlad: Jana Kordíková
Žánr: román pro ženy
Vydáno: 2012
Stran: 262
Vydalo nakladatelství: BB/art s.r.o
Hodnocení: 50 %

Zdroj foto: bbart.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Jsem v podstatě od přírody neuvěřitelně líný tvor a jen okolnosti mě neustále nutí vyvíjet další a další aktivity,“ tvrdí dabér a moderátor Michal Jagelka

jagelka michal 200Michal Jagelka – herec, moderátor a princ českého dabingu. Jeho hlas známe všichni, díky němu k nám česky hovoří takové hvězdy, jako jsou Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Orlando Bloom… Denně slýcháme j...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Pozůstalí: Se smrtí se každý vypořádává jinak

pozustali200Pozůstalí je název zatím poslední knihy Alžběty Bublanové. Vyšla v nakladatelství Ikar a my vám v rámci dohánění restů přinášíme její recenzi.

...

Literatura

Girl Online už jde svou cestou


Girl Online Jdesvoucestou200Nakladatelství JOTA vydalo do letních dní závěrečný díl trilogie o Girl Online od populární blogerky a Youtuberky Zoe Sugg. Jak se bude tentokrát Penny dařit?

 

Divadlo

Nová sezona zlínského divadla bude plná žen, snů, zázraků a kouzel

mestske divadlo zlin200

Pestrý výběr z klasické i soudobé, světové i české dramatické tvorby opět nabídne divákům v příští sezoně Městské divadlo Zlín. Na Velkém sále uvede po Řeku Zorbovi dal...

Film

Vavřinec Menšl: Máme ambici být nejlepší festival v Praze.

3KinoFest perexZ původně skromné přehlídky polských a českých filmů se 3KinoFest během devítileté existence proměnilo v respektovanou kulturní událost, která přináší celý rok do hlavního města nejzajímavější novinky ze středoevropského prostoru. A letošní ...