Kuchařka Markéty Hrubešové pro vytížené ženy

Kuchařka Markéty Hrubešové pro vytížené ženy

Tisk

kucharka tak varim jaPopulární herečka je dobře známá svou vášní k vaření. Zúčastnila se i pořadu VIP Prostřeno. Zároveň v roce 2011 vydala kuchařku pod názvem Tak vařím já, kde prezentuje své recepty. Kuchařka je určena především pro pracovně vytížené ženy, ale vařit dle ní může určitě každý.

 

Pro začátek zde máme kategorii studených předkrmů, kde najdeme 16 receptů. Mezi zajímavé určitě patří tatarák z uzeného lososa, několik druhů carpaccio nebo plněná zelenina pro děti. Všechny jsou poměrně snadné na přípravu a nezaberou mnoho času. Následují teplé předkrmy, zde jsou švestky v parmské šunce, kuřecí satay špízky či míchaná vejce s kaviárem. Domácí chléb je zajímavou skupinou, jsou zde pouze tři pokrmy. Dětské mini pizzy, foccacia a zejména pivní chléb patří jistě k lahodným soustům. Mezi polévkami se nedočkáme klasických vývarů, ale gaspacha, cuketové, či gratinované cibulové.

Posuneme se přes zeleninu, brambory, těstoviny, rizota, ryby a plody moře až k očekávanému masu a zvěřině. Zde je hned na prvním místě steak z argentinské svíčkové, nad kterým se člověku opravdu sbíhají sliny. Objevíme zde i mnoho dalších, na pohled a jistě i chuťově, zajímavých pokrmů. Telecí játra s malinovou omáčkou, jehněčí kotlety a kachní prsa s brusinovou omáčkou jsou jen střípkem z výběru.

kucharka tak varim ja hrubesova


Závěrečné dezerty jsou třešničkou na dortu. Kdo má rád sladké, jistě si přijde na své. Čokoládový dortík s hořkým srdcem, tiramisu nebo borůvkový cheescake přináší chuťovky na závěr.

Celá kuchařka je velmi hezky zpracovaná. Jednotlivé recepty doprovází ilustrační fotografie a najdeme v ní i několik fotek autorky. Samozřejmě těžko říct, kdo z nás v dnešní uspěchané době, má čas vařit předkrmy či dezerty. Jestli si však chcete udělat výborný nedělní oběd nebo vás vaření prostě baví, mohu knihu Tak vařím já určitě doporučit.

Tak vařím já
Autor: Markéta Hrubešová
Žánr: Kuchařka
Vydáno: 2011
Stran: 200
Vydalo nakladatelství: Mladá fronta
Hodnocení: 85 %

Zdroj foto: Mladá fronta


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ředitel Klášterních hudebních slavností: „Již se nebojím.“

Roman Janku 200Rozhovor s Romanem Janků, ředitelem hudebního festivalu, který neúnavně pořádá v srdci Jeseníků již 15 let. Letos má od 27. června do 13. září na programu symbolických 15 koncertů. Vystoupí mimo jiné světová harfistka a patronka festivalu...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Nevědomost je největší dar na světě

darek200Dárek je název nejnovější knihy oblíbeného autora psychothrillerů Sebeastiana Fitzeka, kterou vydalo nakladatelství Anag.

 

...

Literatura

Nahlédněte do kavárny Kontakty vašeho mobilu

volane cislo existuje 200V nakladatelství Ikar vyšla skvělá kniha Milana Tesaře, jednoho ze tří scenáristů komiksu Zelený Raoul. Nese název Volané číslo existuje a je skvělou oddychovkou!

 

...

Divadlo

Sunset Boulevard, šperk ostravské muzikálové sezóny se blíží

sunset 200Velkolepý muzikál a především nádhernou hudbu - to slibuje česká premiéra muzikálového titulu Sunset Boulevard. Dramatický příběh s prvky hořké komedie, který začíná smrtí jedné postavy a končí šílenstvím druhé, režíruje na scéně Národního divadla mo...

Film

Nejlepší Schwarzeneggerova role? Total Recall!
ImageHrdina ve filmu Total Recall je jednou z nejlepších Schwarzeneggerových rolí a film se brzy dočká i svého pokračování. Tento týden se vydáme do světa, který byl v roce 1990 považován za vizi roku 2084. ...