Punkáči Korupce přicházejí se Silou Pravdy

Punkáči Korupce přicházejí se Silou Pravdy

Tisk

29187285 266929257178287 5408796433480417280 oPunková kapela KORUPCE se v letošním roce probudila z dlouhého spánku a po intenzivním zkoušení natáčí nový dvojsingl Korupce NAVŽDY.

Fanoušci této punkové legendy si museli na nový materiál počkat opravdu dlouho. Nakonec natáčí dvojice Bulhar – kytara, basa, zpěv a Dudo – bicí, sbory hned dvě nové písně, které nepostrádají původní energii a kvalitu. Navíc se obě písně dočkají exkluzivních videoklipů, přičemž první z nich s názvem Síla pravdy právě vychází. Na druhém se už intenzivně pracuje a jistě se ho v brzké době dočkáte. Prozatím si ho můžete poslechnout na bandzone.cz/korupce.

Původní počátky Korupce se datují do roku 1993, kdy se dává dohromady trojice Bulhar, Miki a Slepejš. Od začátku jejich punkové pojetí nechybí ani metalová příměs, která jim zůstane po celou jejich kariéru. Prvním regulérním albem se stává Demo 2000, kterému předchází i řada koncertu v legendárním klubu Propast. V následujících letech hraje po boku takových kapel jako jsou Plexis, SPS nebo Davová Psychóza. Poté dokonce zahrají jako support na dvou koncert legendárních britských punkerů The Exploited. Poté již jejich kariéra značně kolísá a v roce 2010 ukončuje činnost. O tři roky později ještě zahrají výroční koncert k 20 letům od založení, ale v další působení už asi sami nevěří. Chvíli před 25 narozeninami se kapela opět probouzí z mrtvých a v letošním roce se naplno pouští do své propagace.

 


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Patron naší literární soutěže „Tak už mě nakousni" Milan Hrabal v rozhovoru o tom, jak začínal s poezií

Milan Hrabal-foto-Jitka N. Srbová - ořezMagazín Kultura 21 vyhlásil letní básnickou soutěž. Nebojte se si zaveršovat a své příspěvky nám ještě stále můžete zasílat na adresu

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Mimetičtí hadi - recenze

Mimeticti hadi 200Povídkový soubor Evy Hölzelové s názvem „Mimetičtí hadi“ je klasický příklad knihy z kategorie „na dovolenou“. Chcete-li čtivý, nenáročný text plný zvláštních, ale vždy tak nějak povědomých postaviče...

Divadlo

Zveme vás na komedii Na Zlatém jezeře

na zlatem jezere200V loňském roce měla premiéru divadelní hra, Na Zlatém jezeře se Simonou Stašovou a Ladislavem Frejem v hlavních rolích.

...

Film

Nová animovaná pohádka o psích kamarádech již brzy v českých kinech

haftanan 200Hlavním heslem nové animované pohádky s názvem Haftaňan a tři mušteriéři je „jeden za všechny a všichni za jednoho“! Příběh o lásce, přátelství, psím dobrodružství a odvaze vstoupí do českých kin 17. února.

...