Jakub Malovaný: Posedlost rozhovory vyústila v knihu

Jakub Malovaný: Posedlost rozhovory vyústila v knihu

Tisk

rozhovory jakub malovanyJméno Jakuba Malovaného většině z vás v tuto chvíli pravděpodobně nic neříká. Měli byste to napravit, obzvlášť pokud jste fandy Tří sester, Daniela Landy, Richarda Krajča nebo třeba i hokeje. Jakub Malovaný o sobě sám hovoří jako o začínajícím žurnalistovi. O jeho nadšení, píli a nadání se můžete přesvědčit sami v knize Rozhovory, kterou loni vydal - „správně punkově“ – po svém a na vlastní náklady.

 

Bezmála stodvacetistránková kniha obsahuje tři desítky rozhovorů s muzikanty a sportovci z let 2007 až 2011 doplněné fotografiemi od profesionálů. Předmluvu k ní napsal Jakubův fanda a kamarád Daniel De Luxe Král z kapely M.Z.H., legendární předkapely Tří sester.

rozhovory jakub malovany

Rozhovory stojí za pozornost nejen kvůli obsahu (úryvek z Jakubova rozhovoru s Jonysem z kapely M.Z.H. ocitoval i týdeník Šíp PLUS, hudební publicista Radek Diestler ve své knize Tři sestry - 25 let ve 25 obrazech označil Jakubovy stránky jako nejlepší fanouškovský web kapely). Zajímavé je sledovat i jejich formu a vývoj mladého ambiciózního pisatele, který každý z rozhovorů v krátkém úvodu zasadil do širšího kontextu jejich vzniku a obohatil ho i o své vlastní pocity. „Můj první rozhovor (pozn. s Danielem De Luxe Králem) probíhal přes ICQ. Než jsem ho udělal, měl jsem docela strach, Daniel De Luxe Král, bubeník M.H.Z., totiž vypadá jak tvrdý a děsivý pankáč. Opak je pravdou. Je sice pankáč, ale ochotný, vstřícný a dá se s ním v pohodě vykládat,“ říká Jakub Malovaný.

 A koho dalšího ještě vyzpovídal? Tak třeba sportovce Jana Škalouda, Tomáše Řepku, Martina Svobodu nebo Radovana Biegla. Obsáhlý rozhovor mu poskytl i houslista František Kacafírek, Vanessa Mae českého punku. Povedený je i dvojrozhovor s otcem a synem – Lou Fanánkem Hagenem a jeho potomkem Mikolášem nebo unikátní povídání s režisérem a scénáristou Miroslavem Mirčevem, který je podepsaný pod videoklipy pro kapelu Nightwork.

rozhovory jakub malovany

„Snažím se vždy přinést něco zajímavého a neobvyklého, co zaujme i člověka, který se v prostředí mně blízkém neorientuje,“ tvrdí Jakub. A je to, jako by mluvil o mně. Tři sestry, Fanánek i Dan Landa, natož pak fotbalisti, hokejisti a posádky z Barum rally mě nechávají chladnou, potrpím si na úplně jiný styl hudby a o sportu nemám ani páru. Než jsem otevřela Jakubovu knihu, řadu jmen jsem vůbec neznala. Přiznávám. Jakubovy rozhovory mě ale bavily. Jsou totiž hlavně o lidech a o jejich (mnohdy zamotaných) životních cestách a osudech….

Další aktuální rozhovory a informace o tom, jak můžete knihu získat, najdete na webu Jakuba Malovaného.

rozhovory jakub malovany

Rozhovory
Autor: Jakub Malovaný
Vydal: Jakub Malovaný v roce 2011
Hodnocení: 80%

Zdroj foto: hockey-music.estranky.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Praha-Klánovice


brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šu...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

RECENZE: Útok na pekárnu

utok na pekarnu200Autora nová kniha Útok na pekárnu Harukiho Murakamiho netřeba dlouze představovat. Tento světoznámý japonský spisovatel má na své kontě již více, než dvě desítky knih, které čtenáře okamžitě ohromí svou jedinečností.


Literatura

Autorka Hunger Games přichází s trochu ostřejší pohádkou

big gregor-a-mesto-pod-mestem-2Ji-383727Čeští čtenáři mají konečně možnost přečíst si první díl série Letopisy podzemě od autorky Hunger Games Suzanne Collins. Gregor a město pod městem vyšel v originále již roku 2003, ale v ...

Divadlo

Do divadla i o prázdninách! Pozvěte přátele na promítání

letní pohodaUžijte si divadlo z pohodlí domova, třeba ve společnosti přátel při letní grilovačce. Na Dramoxu najdete stovky inscenací, které jste během roku nestihli vidět nebo které už mají po derniéře. Dobrá zpráva pro všechny divadelní fanoušky – o zážitk...

Film

Kronika – každý neumí být superhrdinou
ImageAsi neexistuje nikdo, kdo by neznal slavné, kladné hrdiny, jako je například Superman. Připadá nám jako samozřejmost, že své nadpřirozené schopnosti využívají jen k pomoci a ochraně lidí. Ale předsta...