Uběhlo dvanáct let. Jak to, že kamarádčiny děti nezestárly ani o den?

Uběhlo dvanáct let. Jak to, že kamarádčiny děti nezestárly ani o den?

Tisk

Dokonale děti perexKdyž Beth veze syna na zápas, rozhodne se, že se zajde podívat na dům, který patří její bývalé nejlepší kamarádce. Neviděly se dvanáct let, ale ona si prostě nedokáže pomoct. Zaparkuje před Flořiným domem a přes silnici pozoruje, jak Flora a její děti vystupují z auta.

 


Něco je ale strašlivě špatně. Flora je pořád stejná, jen vypadá starší, ale její děti Thomas a Emily vypadají, jako by nezestárly ani o den. Jak je to možné? Beth se pouští do pátrání. Ví, co viděla, a chce znát vysvětlení. Dokáže i přes všechny lži odhalit temná rodinná tajemství?

Novinka úspěšné britské autorky

Autorkou knihy Dokonalé děti je Sophie Hannah, úspěšná britská básnířka a prozaička. Napsala několik knih pro děti, slávu jí ale přinesly především psychothrillery. V tomto žánru debutovala románem Pusinka. Kniha Dokonalé děti v českém překladu vyšla v Nakladatelství Ikar.

Neotřelý a zajímavý příběh

Kniha zaujme už díky anotaci, která slibuje neotřelý a zajímavý příběh. A přesně to dostanete. Poté, co Beth uvidí děti, které nezestárly, se události okamžitě dají do pohybu. Beth tuší, že něco ve Flořině životě není v pořádku, a ví to i čtenář. Co to ale může být? Na tuto otázku hledá Beth odpověď a aby ji dostala, je schopná všeho. Díky tomu vznikají v příběhu napínavé situace, které milovníci psychologických thrillerů bezpochyby ocení. Bethiny myšlenky, úvahy a otázky se však občas opakují, což na někoho může působit rušivě.

Závěr je nečekaný a navzdory tomu, že je trochu překombinovaný, dává smysl. Beth i čtenáři dostanou odpovědi na všechny své otázky a nechybí ani trocha akce. Flořin příběh i její tajemství jsou dokonale promyšlené a zajímavě propletené s pátráním Beth, což společně s čtivým stylem psaní přispívá k tomu, že tento psychothriller je opravdu těžké odložit.

Dokonale děti

DOKONALÉ DĚTI
Autorka: Sophie Hannah
Originální název: Haven't They Grown,
Překlad: Hana Vališová
Žánr: psychologický thriller
Vydáno: Ikar, 2022
Počet stran: 288

Hodnocení: 75 %

www.knizniklub.cz/knihy/551270-dokonale-deti.html


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zdeněk Hanka vydal novou knihu Střípek malachitu Zdeněk Hanka vydal novou knihu Střípek malachitu

ZH200Zdeněk Hanka (*1956) je český spisovatel a lékař žijící od roku 1999 v Kanadě. Debutoval v roce 1989 sbírkou čtyř povídek z lékařského prostředí Lék pod kůží. Dále je autorem próz Kavárna, Platina,Partitura pro srdce, Hedvábný ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Recenze knihy Jak jsem přišel na svět

200llLámala jsem si hlavu, jak tohle téma uchopím. Úplně na začátku knihy je napsané poděkování: "Všem našim dětem - Ludvigovi, Jacobovi, Davidovi, Danielovi, Ingrid (K. J.) a Pikkutyyppi (M.L.) a taky díky tatínkům za jejich skvělá semínka." Přiznám se...


Literatura

Setkání s Knížkovým pejskem

Knizkovy pejsek 200Když se vysloví jméno Jiří Kahoun – hned je jasné, že se bude hovořit o knížce pro děti. Zatím jsme znali pana Kahouna především jako spisovatele píšícího pro děti – řadu jeho textů ilustroval třeba pan ...

Divadlo

Zhudebněná biografie překrásného děcka

200divDo Hradce Králové soustředila své tvůrčí síly dvojice Baláš - Brousek, aby v originálním zpracování mohla na scéně Klicperova divadla znovu ožít smyslná blondýna s ještě smyslnějšími iniciály.

...

Film

Jak ideologie pronikaly do filmu

Film Europe PEREXDistribuční společnost Film Europe, ačkoli na takovém podnikání sotva může něco vydělat, už drahnou dobu zásobuje českou i slovenskou veřejnost legendárními, ještě v dobách předzvukových vzniklými filmy, od jejichž natočení mnohdy uplyn...