Průvodce zázračným světem živočichů: Objevujte říši zvířat

Průvodce zázračným světem živočichů: Objevujte říši zvířat

Tisk

objevujte risi zvirat200V prosinci vydalo nakladatelství Universum nádhernou publikaci plnou úžasných fotek a informací Marianne Taylorové Objevujte říši zvířat. Tato kniha většího formátu přináší zajímavé informace, fakta a fotografie, které nutí k dalšímu zamyšlení. Pokud máte rádi faunu našeho světa, pak je pro vás tato kniha encyklopedického typu nutností.

 


Z obsahu

Tato publikace je přehledně rozdělena do 4 hlavních velkých kapitol, tedy: Evoluce živočichů, Bezobratlí, ne s podivem nejdelší část Obratlovci, Ekologie a ochrana přírody. Samozřejmostí je Úvod, Další četba, Autoři obrázků, Rejstřík. Nechybí celá řada barevných fotografií s popisky a umně jsou zpracovány i další ilustrace, třeba grafy a schémata nebo nákresy.

Jedna autorka?!

Velkým překvapením pro mě byl fakt, že za knihou stojí jen jedna autorka, konkrétně Marianne Taylorová. Díky svému formátu, hloubce a propracovanosti informací, jsme myslela, že knihu sepsal kolektiv autorů. Tak tedy klobouk dolů!

Text není zrovna jednoduchým čtením, pro mladší čtenáře na základní škole se příliš nehodí. I když jako doplňkový materiál nebo pro přečtení zajímavostí a nahlížení na grafy a ilustrace, to zase jo. Líbí se mi, že text není jednolitý, je roztříštěn fotkami a popiskami nebo dalšími ilustracemi, stejně jako kratšími články v rámečku. Čtenáře to tudíž tolik nezahltí fakty a informacemi a může hltat informace dál.

Kouzlo zvířat

Objevujte říši zvířat patří mezi kouzelné knihy nabité informacemi, ke kterým se můžeme neustále vracet a neustále zde nacházet zajímavé informace a podněty k dalšímu zamyšlení, studiu či čtení. Pokud v dětech chcete rozvíjet lásku ke zvířatům i naší planetě, pak je tato kniha možnou pomůckou v tomto procesu. Pokud chcete mít doma v knihovně ucelenou knihu o říši zvířat, i pak je tato kniha tím pravým ořechovým. Vřele doporučuji!

objevujte risi zvirat

Název: Objevujte říši zvířat
Autor: Marianne Taylorová
Žánr: populárně naučná
Originální název: Discovering the Animal Kingdom (2021)
Nakladatelství: Universum
Rok vydání: 2022, pevná vazba
Počet stran: 192
Hodnocení: 90 %

Odkaz na web: https://www.knizniklub.cz/knihy/598069-objevujte-risi-zvirat-pruvodce-zazracnym-svetem-zivocichu.html


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

K Magdaleně Trajerové nejlepší nápady přicházejí při dlouhé sprše

Trajerova200Magdalena Trajerová je songwriterka pohybující se na hranici mezi žánry indie popu, folku a rocku. Po třech singlech vydala debutové album s názvem "TO ONY", o kterém se více dozvíte v tomto rozhovoru.

 

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Opravdu temná krimi: Hlava plná strachu

hlava plna strachuZačátkem roku vyšla v nakladatelství Kalibr již třetí kniha ze série Případy Rosalind Krayové britského autora Roba Ashmana. Příběh se jmenuje Hlava plná strachu a už na obálce knihy se dovídáme, že jde o krimi jen pro silné pova...


Literatura

Proč nikdy nestíhám

Nestiham 200Nakladatelství NOXI nedávno vydalo populárně naučnou knihu s názvem Proč nikdy nestíhám:  Jak najít rovnováhu mezi prací a soukromím. Není pochyb o tom, že jde o téma, které se v dnešní době dotýká téměř každého z nás. Přesto si nemyslím, že by ...

Divadlo

Studio Marta uvede inscenaci ve znakovém jazyce

denik divky200Dne 10. 11. 2022 uvedou studentky Ateliéru divadlo a výchova pro Neslyšící inscenaci Deník dívky. Dílo je adaptací deníků Ruth Maierové, oběti holocaustu, od jejíhož narození uplyne v den premiéry 102 let. Scénář zpracovala pedagožka Adéla ...

Film

V pražské Lucerně začne ve čtvrtek 26. října 12. ročník Festivalu argentinského filmu

cine argentino 200Velvyslanectví Argentinské republiky ve spolupráci s pražským kinem Lucerna pořádá letos již 12. ročník Festivalu argentinského filmu Cine Argentino. Uskuteční se ve dnech 26. - 30. října 2023 v Paláci Lucerna.

...