Hra s ohněm

Hra s ohněm

Tisk

hra s ohnem perexOsm nebo klidně devět bodů z deseti. Opravdu výborná severská krimi, které nelze vytknout snad nic, lehký propad bodů dávám jen proto, že ne každému musí sednout atmosféra společenství, o které se zde jedná. A které bude čtenář nucen poznat do hloubky víc, než je zdrávo a pro případ, že fakt nemá rád fanatické náboženství, tak mu to bude velmi vadit. 

 

Ale... pro mne příběh kolísá  na pomezí něčeho, čeho je tam moc (moc vztahů, moc zápletek, moc lidského hemžení a řešení kde čeho a příliš málo bádání a rozkrývání nabaleného zločinu) a na druhé straně na pomezí naprosto dokonalého vykreslení aljašských míst, atmosféry a myšlenkových pochodů. Chvílemi mi přišlo, že autorka smíchala krimi a beletrii, takže si myslím, že vytvořila cosi, co dokáže stejně tak dobře uspokojit oba tábory čtenářů.

Ale zpět k příběhu!

Kate Shugaková - dosti sympatická, dejte jí čas, v průběhu příběhu si vás docela dobře omotá kolem prstu.

Případy s Kate Shugakovou (další díly)

Chladný den pro vraždu

Devátá oběť

Pod hladinou

Černé zlato

Kdo zná předchozí díly, bude určitě nadšen dalším příběhem, který vyniká jedinečnou atmosférou náboženských fanatiků. Příběh, ze kterého budete mít nikoliv kriminální, ale i lidskou husí kůži. A i když vám někdy ti lidé budou vážně lézt na nervy, musíte ocenit ráznost Kate a jejího přístupu, neústupnost, se kterou se nakonec dostaneme na konec příběhu k velkolepému rozuzlení, které uspokojí dokonale každého. Každého, i když měl na průběh příběhu různý názor.

Takže nyní, v žáru vášně, devět z deseti... protože pod tím vším byla nakonec velmi dobrá zápletka. Velmi dobře provedený zločin, kterému stačilo málo a zůstal by pod požárem v lese, v němž rostou velmi zajímavé houby.

"Původ hub spočívá ve slizu a kyselých šťávách vlhké země nebo mnohdy v kořenech žaludy plodících stromů; nejdříve jsou chabější než pěna, pak jsou masivní jako pergamen a nakonec se zrodí houba."  Plinius Starší.

hra s ohnem

Hra s ohněm
Autorka: Dana Stabenow
Název, originál: Play with Fire
Rok vydání: 2021
Nakladatelství: Mystery Press

Hodnocení: 97 %             

https://mysterypress.cz/hra-s-ohnem/       

Další připravovaný díl: Když krev promluví


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dvě tvořilky, díky nimž se v jihočeské Soběslavi kreativně vyřádí děti i dospělí

kreativ sobeslav rozhovor200První březnové dny přinesou jistě nejen závan jara, ale i pořádný průvan kreativity, který mají na svědomí Michaela Oubramová Radová a Martina Šimonová. A odkud vane vítr, to vám t...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Druhá světová válka, žena a dítě, které dokázalo všechno změnit

musime-byt-statecne perexProsinec 1940. Ellen Parrová nikdy nechtěla děti. Když však během evakuace Southamptonu narazila na osamocené dítě spící v opuštěném autobusu, byla nucena své původní rozhodnutí přehodnotit. Malá Pamela, tvrdohlavá, v...


Literatura

Pes, kocour a sirotek

pes kocour a sirotek200V úterý 4. října se v Knihkupectví a kavárně Řehoře Samsy uskutečnilo autorské čtení Františka Kalendy a zároveň vernisá...

Divadlo

Záchranná mise Ferdy Mravence

ferda mravenec mala scena zlinZlínské divadlo Malá scéna uvedlo poslední zářijový den pohádku z pera Ondřeje Sekory Ferda Mravenec aneb Škola jízdy na kolečkových bruslích. Tu si otevřel Ferda Mravenec, sympatick...

Film

Matouš Ruml a Eva Toulová jako zamilovaný pár filmu Superžena

Superzena perexMájová nálada dorazila i na plac nového celovečerního filmu Superžena, ve kterém tvůrci natáčeli stěžejní vztahové scény snímku s Matoušem Rumlem a režisérkou Evou Toulovou. Hned v prvním obraze, který se natáčel ve Štramberském hotelu...