Recenze: S hlavou v (oblacích) pejru

Recenze: S hlavou v (oblacích) pejru

Tisk

S hlavou v pejru 200S hlavou v pejru. Jak bych tuhle publikaci jednoduše popsala. Stačí dvě slova – červená knihovna. Pokud jste vyznavači zamilovaných románů s bohatým milovníkem veskrze kladného charakteru a krásnou dívkou v nouzi, již milovník samozřejmě zachrání a následně ji uchvátí svým vyzařujícím charismatem, pak je to ta pravá kniha pro vás. Protože zde se nechá omámit velice rozumná a realisticky založená kreativní ředitelka reklamní agentury hezkým, sošně stavěným „vidlákem“ ze Lhoty. Příběh Markéty a Pavla, tak by mohl znít název této knihy.

 

Markéta na cestě za skupinou svých přátel narazí do svahu při vyhýbání se koni na cestě. Na něm pak dojede do Lhoty k jeho majiteli. Pavel, krásný urostlý sedlák jižanského typu. Takový, kterému by snad každá žena ráda podlehla. Pavel odtáhne Markétě auto, nechá ji přespat na statku. Během jejího pobytu se bouřlivě rozejde s hysterickou a nevěrnou Eliškou. No a jak to asi pokračuje? Markéta skončí v jeho náručí i posteli. A jak je psáno na modrém přebalu knihy s balonem na pozadí mraku ve tvaru srdce: „ Stačí okamžik a váš život může být vzhůru nohama! Něco o tom ví i Markéta, které víkend v Jižních Čechách změní život. Kam se poděla profesionálka z města, která to má v hlavě srovnané? Pár sebevíc příjemných chvil na vesnici po boku typického ‚vidláka‘ přece nemůže změnit celý pohled na svět! Nebo snad ano…“ Ano a ještě mnohem více. Markéta naprosto změní své životní přesvědčení od základů, a to nejenom kvůli těhotenství.

S hlavou v pejru


Sama si připravila mnoho vtipných, špatně pochopených situací. Jako když už to nevydržela a chtěla Pavla vidět, aby mu řekla, že čeká jeho dítě. Žel se ve vratech setkala s děvčátkem, nápadně podobným Pavlovi, a dál na nic nečekala, neptala se, zda je jeho dcerou. Byla to bratrova dcerka. A tak si Markétka sama vytvořila jistou domněnku o jejím (ne)dokonalém vidlákovi. No a pak ty její bláznivé útěky před milovaným mužem, který si ji prostě našel a snažil se vše vysvětit. Opravdu název knihy naprosto přesně popisuje stav naší hrdinky. Doufám, že se příjemně odreagujete a snad i zasmějete při čtení víkendového románku pro romantiky.

Název: S hlavou v (oblacích) pejru
Autor: Kateřina Petrusová
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2013
Počet stran: 119
Hodnocení: 70 %

Zdroj foto: www.fragment.cz

www.fragment.cz

( 2 hlasů )


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Markéta Baňková: Do fiktivních světů se ponořuji na dlouho – od začátku do konce!

malickost200Těšila jsem se na rozhovor s touto českou autorkou, především s otázkou, do jakéhože stavu vědomí se dostává při svém psaní. Protože tohle je opravdu talent, ať si o Maličkosti myslíte, co chcete. Má talent se dostat do čiré fantazie, vést př...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Jednoduše Chic!

200 parizankyJak jen to ty Pařížanky dělají, že v každé situaci vypadají neskutečně půvabně a nikdy jim nechybí smysl pro styl. Aby si ženy přestaly lámat hlavu nad touto velkou záhadou, rozhodla se je francouzská módní guru Ines de la Fressange ve s...


Literatura

Moudrost vlků by nás měla inspirovat

moudrost vlku 200V nakladatelství Mladá fronta vyšla kniha s názvem Moudrost vlků a podtitulem Jak myslí, jak vnímají a pečují o sebe. Mít ji ve své knihovně by měl jak každý milovník vlků, tak přírody jako takové.

...

Divadlo

Nesmrtelná heroická komedie o posledním z rytířů se vrací na brněnská divadelní prkna

Cyrano 200Na Štěpána roku 1897 zažila Paříž jednu z nejslavnějších premiér všech dob. Na scéně Divadla u Svatomartinské brány se poprvé objevila postava s velkým nosem (jenž „velkého ducha značí“) a s ještě větším srdcem. Když spadla opona, trvaly ovace údajně p...

Film

Jaký je film Století Miroslava Zikmunda?

Stoleti 200Dokument Petra Horkého Století Miroslava Zikmunda ze všeho nejvíce prozrazuje obdiv k titulnímu hrdinovi, nejen proslulému cestovali, autoru cestopisných knih i filmů (ve dvojici s Jiřím Hanzelkou), ale především s...