Pláž v Chorvatsku, to je nejen letní čtení

Pláž v Chorvatsku, to je nejen letní čtení

Tisk

plaz v chorvatsku 200V dubnu loňského roku obohatila sbírku série Romantické útěky spisovatelky Julie Caplinové přírůstek v podobě knihy Pláž v Chorvatsku. Český národ slunné Chorvatsko přímo zbožňuje, tak proč si nezamilovat i tuto letní romanci?



O autorce

Julie Caplinová ve svých deseti letech oznámila, že bude spisovatelkou. Od toho se trochu odklonila - pracuje v PR, mnoho let cestovala po Evropě spolu s nejlepšími novináři píšícími o jídle a pití a objevovala gastronomické skvosty v Itálii, Francii, Belgii, Španělsku, Kodani a Švýcarsku. Tyto cesty ji inspirovaly k psaní. Pod pseudonymem Jules Wake publikuje romance.

O knize

Pláž v Chorvatsku z Romantických útěků trošičku vybočuje. Představuje nám dva hlavní protagonisty, které jsme měli možnost potkat v předešlém příběhu, v Cukrárně v Paříži. Seznamuje nás s krásným Chorvatskem s nádhernými plážemi a tyrkysovým mořem, avšak jídlo je poněkud odsunuto na vedlejší kolej. Gurmánské požitky lehce ustoupily příběhu lásky, který je těžko uvěřitelný, ale v pohádkách je možné vše, není-liž pravda?

Maddie je mladá a prakticky založená třicátnice, která vystudovala dějiny umění a ráda by se prosadila jako výtvarnice. Jenže prosadit se v uměleckém světě není zrovna jednoduché. Proto kývne na nabídku letní brigády, že bude pracovat jako hosteska na luxusní jachtě v Chorvatsku, kde se bude starat o malou skupinku přátel z módní branže. Tady se potkává s bratrem své kamarádky Niny, s Nickem, který má kořeny ve farmářské rodině a na tuto plavbu se dostal tak, že je nejnovějším úlovkem jedné z modelek. Partu doplňuje další modelka, stylistka a dva bohatí muži. Usměje se na Maddie štěstí?

Slunce, moře a zábava

Kdo by si nechtěl užívat dovolenku tak, že se plavíte podle svého uvážení ve slunné Dalmácii? Pokud cestujete jen prstem po mapě, může vám tyto zážitky zprostředkovat právě Pláž v Chorvatsku. Společnost vám bude dělat bizarní partička lidí, ale jistě si najdete své oblíbence a jistě nakonec budete rádi, že jste tomuto příběhu dali šanci.

plaz v chorvatsku

Název: Pláž v Chorvatsku
Autor: Julie Caplinová
Série: Romantické útěky 4.
Žánr: román
Originální název: The Secret Cove in Croatia (2019)
Nakladatelství: Cosmopolis
Rok vydání: 2020, paperback
Počet stran: 360
Hodnocení: 80 %

Odkaz: https://www.grada.cz/plaz-v-chorvatsku-11489/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářství: Knihovny pro K21, Univerzitní knihovna UTB Zlín

brezen-mesic-ctenaru 200Regály odborných knih a skript, u počítačů čilí šum, studenti diskutují, klávesnice drkotají. V místnosti panuje pravá tvůrčí atmosféra. U výpůjčního pultu se střídají čtenáři s knihami, s lístky s poznámkami, s nejrůzně...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

„Když to tam je, tak to tam nemusíte hledat“

kdoule 200V nakladatelství Bookmedia vyšla závěrečná část zábavné trilogie o jedné obyčejné holce, která nechtěla žít obyčejný život. Po titulech Suchý hadr na dně mořském, a Když to tam není, tak to tam nehledej je tady Kdoule.


Literatura

Nápadník poradí, jak porozumět abstraktnímu umění

napadn200Nakladatelství Edika přináší nejen učitelům a lektorům výtvarné výchovy publikaci Petry Jašurkové s názvem Nápadník do hodin výtvarné výchovy. Nápadník je adresován všem, kteří skrze vlastní tvorbu chtějí pochopit, co nám sděluje takzvané abstraktn...

Divadlo

Návod na přežití v Divadle MANA: o lásce, naději a síle přátelství

Navod na preziti 200Návod na přežití - to je dubnová novinka, kterou připravuje divadlo MANA v pražských Vršovicích. Návod na přežití, je dojemná tragikomedie o stáří a nemoci, ale hlavně o životním nadhledu a nezdolném optimismu se skvělými herečkami...

Film

Naomi Watts vdechla život Lady Di

200dianaAngličané se poprvé odvážili zfilmovat příběh Lady Di. Snímek zachycuje Dianu především jako obyčejnou ženu, jako oběť paparazzi a nešťastného sňatku s princem Charlesem. Nejoblíbenější osobnost své doby se tady ukazuje ve skutečném světle.

...