Jeden rok s půvabným únoscem

Jeden rok s půvabným únoscem

Tisk

365 dni anotace 200Dostala se mi do rukou kniha 365 dní, která je předlohou stejnojmenného filmu populárního na Netflixu. Pokud máte rádi erotické čtení, nesmíte si ji nechat ujít!

Příběh této knihy není nikterak složitý, což vůbec nevadí, když to berete jako odpočinkové čtení. Laura Bielová je na dovolené na Sicílii s partnerem a přáteli, kde si vše užívá. Hned druhý den je však unesena donem Massimem – hlavou mocné sicilské mafiánské rodiny. Pro něj je Laura osudovou ženou, protože se mu jednou objevila jako vize. Snaží se jí tedy zmocnit pomocí jasného plánu – bude ji držet 365 dní ve svém paláci, když se do něj během této doby nezamiluje, propustí ji. Jestli se ale pokusí uniknout, najde si ji a nechá zavraždit celou její rodinu.

Laura ani Massimo nepatří mezi hrdiny, které byste si hned oblíbili. Massimo má peníze i moc a oboje se nebojí používat. Líbí se mi, jak je kolem něj vytvořena taková vlna tajemna a neznámého. Laura se chová jako paninka – Massima velmi často provokuje, brzy najede na jeho vlnu, situaci si užívá a opravdu velmi často popíjí růžový Moët.

Nejsem fanynka erotických románů, četla jsem jich jen minimum a například šílenství kolem 50 odstínů šedi mě úplně minulo. Zpočátku jsem měla tak problém zvyknout si na popisy sexuálních scén, ale nakonec jsem to nějak zvládla. Poté mě velmi překvapil rozhovor s autorkou knihy, kde přiznává, že za sexuálním tématem je těžké období v jejím životě, kdy měla vztah, ve kterém chyběl sex. Ona tehdy hledala sexuální pozornost a rozhodla se, že musí vytvořit něco, co je opakem jejího skutečného života. Také četla hodně erotických knih. „Ale byl v nich jeden problém: sex vždycky připomínal pudink. Pudink je v pořádku, ale není na něm nic mimořádného. Bylo to tak nudné. Takže jsem chtěla vytvořit svůj vlastní příběh se svými vlastními touhami, vlastním sexem a nejlepším chlapem. Můžete vytvořit cokoli,“ píše zde.

Sama jsem byla překvapená, jak se mi 365 dní dobře četlo. Byla to pro mě oddechovka, ale byla jsem zvědavá, jak se vše vyvine a příběh hodně hltala. A pak jsem byla zklamaná, když se ke konci objevily nové informace a najednou přišla poslední strana. Už se tedy moc těším na další díl s názvem Ten den, který by měl vyjít už 16. listopadu. Možná se v něm dočkám i větší linky věnované mafii a poté se podívám i na film.

Blanka Lipińská je jednou z nejpopulárnějších autorek a nejvlivnějších žen v Polsku. Je spisovatelkou spíš z touhy než z nutnosti a píše víc pro zábavu než pro peníze. Miluje tetování, cení si pravdomluvnosti a pokladů altruismu. Rozčiluje ji nedostatek otevřenosti v sexu a vzala si za úkol zahájit diskuzi o všech podobách lásky. Ráda říká, že mluvit o sexu je stejné jako připravit večeři.

365 dni

365 dní
Autor: Blanka Lipińská
Žánr: beletrie, současná romance
Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2021
Počet stran: 352
Hodnocení: 85 %

https://baronet.cz/365-dni


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Stýská se nám po mladší a naivnější verzi nás samých

Hana-Hermanova2Hana Hermanová se svou povídkou Cancfranc zvítězila na celé čáře v naší literární soutěži Nejkrásnější milostný příběh. Co o sobě prozradila čtenářům magazínu Kultura 21? Třeba i to, jak se jí psala vítězná povídka, co ráda dělá ve svém volném čase a o čem sní. 

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Anglie očima Francouze. Stephen Clarke, level 2

zajatec londyna 200Asi každý se někdy potkal s anglickým autorem knih o Francii Stephenem Clarkem. Já tedy také, neboť své frankofilství jen stěží potlačuji a touha vlastnit cokoli, co zavání Francií, nebo ještě lépe Paříží, mě ničí ...


Literatura

Zatímco jsi spala

zatimco jsi spala 200„Co znamená ne?“

...

Divadlo

Tygr v tísni uvádí imerzivní inscenaci Mistr a Markétka

mistr a marketka 200Počátkem června ožije historický palác Hrzánů z Harasova v centru Prahy imerzivní inscenací legendárního románu Michaila Bulgakova Mistr a Markétka. Inscenace nechá diváka volně procházet mnohovrstevnatým dějem a hledat si cestu v...

Film

Woody Allen a jeho filmy

Woody perexKdybychom chtěli zjistit, o kterém americkém filmaři vyšlo u nás nejvíce knížek, asi bychom byli překvapeni: nebyli to Charlie Chaplin ani Steven Spielberg či Quentin Tarantino, nýbrž komik Woody Allen. Kdo jiný se může pochlubit zhruba desítkou ...