Kaktusy a sukulenty v praxi

Kaktusy a sukulenty v praxi

Tisk

kaktusy a sukulenty v praxi 200Snad každý má doma nějaký kaktus nebo sukulent a pokud s jejich pěstováním začínáte nebo už o ně nějakou dobu pečujete, právě pro vás vydalo v září nakladatelství Esence parádní knihu Kaktusy a sukulenty v praxi.

 



Povolané autorky!

Fran Baileyová vyrostla v zahradnictví specializovaném na řezané květiny, začala pracovat jako floristka a otevřela si cenami ověnčený obchod Forest.

Zia Allawayová je spisovatelka, novinářka a kvalifikovaná zahradnice, která napsala a redigovala řadu knih o zahradničení. Společně napsaly již v roce 2017 knihu Pokojové květiny v praxi (česky 2019).

Copak to tu máme?

Kniha má příjemný větší formát a disponuje celou škálou barevných fotografií, kde jsou zachyceny všechny popisované druhy kaktusů a sukulentů, tak je podrobně zpracováno třeba přesazování nebo různé projekty. Kniha je velmi přehledná, dělí se na několik sekcí: Úvod, Kaktusy a sukulenty jako dekorace, Tvořivé projekty, Profily rostlin, Péče a pěstování (Obecná péče, Jak množit a roubovat, Nejčastější problémy), Rejstřík.

Co mě zaujalo nejvíc?

Je fajn mít po ruce knihu, kde máte rejstřík a profil rostlin po ruce na jednom místě. U dané rostliny je vždy její název, barevná fotografie, nároky na teplotu, světlo, zálivku, hnojení, substrát; dále je zde popsáno kvetení, množení a časté problémy. A velmi mě potěšila praktická část o tvořivých projektech, kde nám nabízí mnoho nápadů, jak tyto rostliny zakomponovat do interiéru, jak vytvořit danou dekoraci a jak se o ni dále starat. Jen víc takových aplikovaných zajímavostí!

Komu se zalíbí?

Kaktusy a sukulenty jsou v moderní zrychlené době na vzestupu a zdobí snad každou domácnost nebo pracovní prostředí a není divu, že jsou tyto rostliny tak obdivované a ceněné. S touto knihou budete mít hned tři věci v jednom - atlas, příručku i encyklopedie a určitě uděláte začínajícím i pokročilejším milovníkům těchto květin radost.

kaktusy a sukulenty v praxi

Název: Kaktusy a sukulenty v praxi
Autor: Fran Baileyová, Zia Allawayová
Originální název: Practical Cactus and Succulent Book (2019)
Žánr: naučná literatura, hobby
Nakladatelství: Esence
Rok vydání: 2020, pevná vazba
Počet stran: 224
Hodnocení: 100 %

Odkaz: https://www.euromedia.cz/kaktusy-a-sukulenty-v-praxi/kniha/11791/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Udělejte si hezký večer, přijďte do Pekla!

pek 200Těmito slovy láká na jedinečnou tragikomedii Peklo – Dantovské variace jeden z tanečníků skupiny 420PEOPLE. Jde o choreografa a tanečníka Václava Kuneše, kterého jsme spolu s jeho kolegyní Natašou Novotnou poprosili o zodp...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Jesličky: Staré nové písničky – duchovní písně, které rozšíří vaše kulturní obzory

Jeslicky 200Jesličky (staré nové písničky) je velmi obsáhlé dílo autora Fridricha Bridelia, které vydal Host – vydavatelství, s.r.o., Brno v roce 2012. Úkolem této edice je pohled na rozdílná zpracování duchovních písní z několika úhlů. Najdete tady ucelen...


Literatura

Ďábel je taky jenom člověk

Dabel je clovek perex
Představte si, že máte před sebou dílo člověka, který psaní miluje a je tak trochu kancelářský nomád, tu pracuje doma, tu někde ve sdílené kanceláři a všude s sebou nosí psychoterapeuta Jakoba Jakobiho a jeho smlouvu s ď...

Divadlo

Strach jíst duši (Angst essen Seele auf ) Premiéra v divadle Reduta v Brně

Strach jist dusi perexPodtitul opravdu zajímavého díla zni: Romantická kabaretní komedie s pohádkovými rysy, s Ivanou Hloužkovou a Romanem Blumaierem v hlavních rolích!

...

Film

Vstup do Zóny jen na vlastní nebezpečí

Zona 200Když příznivec ruského režiséra Andreje Tarkovského uslyší nebo uzří slovo Zóna, okamžitě zastříhá ušima, zbystří pozornost a hledí zjistit, zda se tenhle výraz neváže k filmu Stalker (1979). V případě knihy Zóna, vydané nakladatelstvím Paseka, se sk...