Projezte se k těhotenství

Projezte se k těhotenství

Tisk

projezte se k tehotenstvi 200V nakladatelství CPress ve společnosti Albatros Media vyšla příručka s názvem Projezte se k těhotenství a podtitulem Jedinečné recepty pro zlepšení plodnosti. Nahlédnout do ní klidně mohou i ti, kteří otěhotnět neplánují, protože je plná zajímavých informací.

 

 

 

Kniha je rozdělena na dvě velké části: na velkou úvodní kapitolu s názvem Plodnost, jídlo a životospráva a recepty. Ty jsou dále členěny na: snídaně a životabudiče, lehká jídla, svačiny a něco na zub, hlavní jídla a dezerty. Zatímco první část má na svědomí Zita Westová, recepty sestavila výživová poradkyně Christine Baileyová, ale toto rozdělení není nijak znát.

Úvodní stránky knihy jsou teoretické, ale velmi čtivé. Seznamují čtenáře například se zásadními úlohami správného stravování, mezi které patří zdravé zažívání, toxicita, hladina krevního cukru a pH. Následují řádky o hormonech a zdraví obecně. Důraz je zde kladen také na tatínky a následují informace o tom, jak se připravit na miminko pomocí stravy, a to včetně popisu různých potravinových doplňků a potřebných látek. Tato část je velmi zajímavá.

Před samotnými recepty následují také informace o pětidenním detoxu v rámci Projezte se k těhotenství. Jedná se o kúru plnou živin, která by měla podpořit funkci jater. Tento detox je velmi pěkně popsaný a logicky obsahuje pokrmy nacházející se v další části knihy. Nechybí ani přehledná tabulka osahující doplňky na podporu detoxikace.

Recepty uveřejněné v knize jsou zajímavé především díky údajům, které je doplňují. Nejedná se jen o běžné informace typu počet porcí, doba přípravy nebo podrobné výživové hodnoty porce, ale v rámci barevných symbolů se čtenář dozví, na co je který pokrm dobrý. Symboly korespondují s předchozí části knihy a jedná se o: podporu zažívání, vyváženou hladinu krevního cukru, rovnováhu pH, zdravé vajíčko, zdrav spermie, posílení imunity, ochranu proti stresu a libido.

Pokrmy jsou velmi rozmanité, například na snídani si můžete připravit avokádový koktejl s ovocem, mandlový chléb bez mouky, muffiny, cereální tyčinky nebo třeba frittatu. V lehkých jídlech jsou hlavě polévky, ale také například lákavě vypadající pikantní kuřecí placičky s mangovou salsou s koriandrem a špenátový salát s vlašskými ořechy a pečenou hruškou a malinovým dresinkem vinaigrette. Na svačinku si můžete chrupnout voňavé kešu ořechy na sladko a křehké krekry s míchanými semínky. Při pohledu na hlavní jídla se pak sbíhají sliny u hrilované makrely s chutí Maroka a mandlového koláče s pečenými rajčaty a česnekem. Dezerty v čele s karamelovou ěnou s pečeným banánem a čokoládovým dortíkem ze superpotravin jsou pak třešničkou na dortu.

Kniha Projezte se k těhotenství mě velmi mile překvapila, protože je plná praktických informací a především je napsána velmi lidsky a také čtivě. Vůbec jsem neměla dojem, že je napsána zahraničními autorkami a se zájmem jsem četla stránku za stránkou. Také se těším, jak si udělám nějakou zdravou a tělu prospěšnou dobrotu.

Zita Westová patří k uznávaným odborníkům na plodnost. Tématem zdravého početí se zabývala během své 25leté praxe z pohledu porodní asistentky, nutriční poradkyně a posléze i jako akupunturistky. S neplodnými páry pracuje na specializované londýnské klinice, informuje je také prostřednictvím knih nebo webových stránek www.zitawest.com

Christine Baileyová je výživová poradkyně, šéfkuchařka a lektorka kurzů, která za svou práci na poli zdravé výživy získala spousty ocenění. Poskytuje odborné poradentsví školám, charitativním zařízením a dalším institucím a také přispívá do několika časopisů. Je také autorkou několika knih zaměřených například na raw stravování nebo výživu kojenců a batolat.

projezte se k tehotenstvi

Projezte se k těhotenství: Jedinečné recepty pro zlepšení plodnosti
Autor: Zita Westová, Christine Baileyová
Žánr: moderní kuchařka, zdraví výživa
Nakladatelství: CPress ve společnosti Albatros Media
Rok vydání: 2018
Počet stran: 160
Hodnocení: 89 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/43211177/projezte-se-k-tehotenstvi


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Michael Kiske: „Tipuju, že nás opět pozvou na další Masters Of Rock…”

michael kiske unisonicJak se vede bývalému zpěvákovi legedárních dýní Helloween Michaelovi Kiskemu? Momentálně spolu s kytaristou Kaiem Hansenem exceluje ve skupině Unisonic. Spoustu jeho zajímavých názorů ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Kiosek na pláži - dědictví za všechny prachy

Kiosek perexVybíráte-li si knihu na dovolenou a zároveň dáváte přednost románům s poněkud závažnějším tématem, než je plážová romantika, může být Kiosek na pláži Felixe Booma tou pravou volbou pro vás.

...

Literatura

Superhrdinové nabití elektřinou

 

Uprchlík 200Příběhy lidí s nadpřirozenými schopnostmi patří již dlouhodobě mezi velice oblíbené. Společnosti Marvel a DC by o tom mohli vyprávět. I na knižním poli se občas najde nějaký ten superhrdina. Mezi ty nejnovější patří Uprchlík z cely 2...

Divadlo

Katovský příběh přivezlo na zlínské Setkání Stretnutie Bábkové divadlo Žilina

kata dcera kata 200Zlínský divadelní festival Setkání Stretnutie se letos konal již poosmnácté. V dobách svých začátků byl zaměřen především na tvorbu zemí Visegrádu, postupem času vykrystalizoval do přehlídky české a slovenské diva...

Film

V šedesáti letech zpátky do ringu

zpatky do ringu 200Film Zpátky do ringu (2013) je velmi originální od začátku do konce. Není zrovna obvyklé, aby lidé na sklonku svého života chtěli zápasit v ringu, a přitom ani jednou neusnuli. Jenže staré křivdy dokážou rozpumpov...