Kuchařka nejen pro ty, co nedají dopustit na horkovzdušnou fritézu

Kuchařka nejen pro ty, co nedají dopustit na horkovzdušnou fritézu

Tisk

horkovzdusna200Horkovzdušná fritéza se stává běžnou součástí spousty domácností a v této době se může stát také praktickým vánočním dárkem. Nejen nováčkům na tomto poli tak přijde vhod nová kuchařka Horkovzdušná právě s recepty pro horkovzdušnou fritézu.

Sama na naši fritézu nedám dopustit a používám ji několikrát týdně na přípravu nejrůznějších jídel. Ať už se jedná o nějaké polotovary nebo například brambory či ryby. Stejně jsem však byla ráda, když jsem si všimla, že vyšla tato kuchařka. Inspirace totiž není nikdy dost, navíc od osvědčené autorky jakou Barbora Charvátová beze sporu je.

Na začátku knihy se nachází základní teorie k horkovzdušným fritézám, o tom, jak fungují, jaké jsou jejich typy, další funkce, výhody nebo příslušenství. Nechybí ani rady o tom, jak vybrat fritézu nebo na co si dát pozor. Autorka zde také popisuje, s jakou fritézou pracuje ona a v receptech pak uvádí časy a teploty s tím, ať si je čtenáři přizpůsobí podle svých zkušeností. K tomu ostatně také slouží prostor pro poznámky pod každým receptem.

V našem rozhovoru k tomu Barbora Charvátová doplnila, že chtěla napsat knihu, která bude funkční, bude lidem dobře sloužit a budou z ní rádi vařit, a musela být natolik univerzální, aby z ní mohl vařit opravdu každý, bez ohledu na to, jaký přístroj vlastní. „Víte, jak se to říká, že není na světě člověk ten, který by se zavděčil lidem všem, a platí to i o kuchařkách, i o fritézách. Doporučené postupy je tedy vždy potřeba přizpůsobit zkušenosti s vlastním přístrojem, udělala jsem ale maximum možného, aby recepty seděly co největšímu počtu lidí i fritéz,“ dodala.

Celý rozhovor s autorkou najdete zde: Česká kuchařka pro horkovzdušnou fritézu podle ní na trhu chyběla. Barbora Charvátová recepty psala ze snadno dostupných surovin

U receptů jsou tak napsány suroviny a jednoduchý postup, a na boku pak počet porcí, teplota a čas. Kromě fotografie výsledného pokrmu je zde také výše zmíněné místo pro poznámky. Recepty jsou v knize přehledně rozděleny na polévky, maso, ryby a mořské plody, bezmasá a méně masová jídla, mlsání a chuťovky.

Kuchařka se mi moc líbila a po jejím přečtení určitě zařadím do našeho jídelníčku spoustu pokrmů. Například kuřecí špízy v teriyaki omáčce, kuřecí prsa s dýní a kokosovým mlékem, losos s wasabi a zeleným chřestem, květákové krokety, vaječné muffiny v rýžové skořápce, zapečené ovesná kaše naslano i nasladko nebo mlsoty v podobě dutch baby a rýžových balíčků s banány a čokoládou.

Horkovzdušná se podle mě může stát skvělým pomocníkem i vánočním dárkem! Každý si v ní totiž najde něco!

Barbora Charvátová je autorkou úspěšného blogu mamavkuchyni.cz, maminka Karolínky, milovnice dobrého jídla a vášnivá kuchařka. Je také lektorkou vlastních kurzů, které se věnují stravování a vaření pro děti do 3 let, a školy „Zdravá 5“, kde se děti v mateřských a základních školách učí vztahu ke zdravému životnímu stylu. Její recepty jsou typické využitím základních surovin, protože nemá ráda polotovary a náhražky. Je autorkou knih Máma v kuchyni 1 a 2 a kuchařky Loudavé vaření, která obsahuje recepty pro pomalý hrnec.

horkovzdusna
Horkovzdušná
Autor: Barbora Charvátová
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: CPress (Albatros Media)
Rok vydání: 2025
Počet stran:184
Hodnocení: 93 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/99411960/horkovzdusna/


 
Banner

Přihlášení



Ryby nepláčou: Čtivá beletrie s přesahem

V nakladatelství Motto vyšla kniha Adama Chromého nazvaná Ryby nepláčou. Zaujala mě svou anotací, aktuálním tématem i příslibem humoru.

Bláznivá romantika Láska, chaos a alpaka

Nakladatelství Metafora vydalo v květnu feel-good knihu německé autorky Melanie Lane pod názvem Láska, chaos a alpaka. Něco tak milého, šíleného a plného romantiky i zvířátek jsem dlouho nezažila. Pokud hledáte příjemnou chaotickou jízdu, rozhodně tuto milou knížku omrkněte!

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Načítám nejnovější video z playlistu...

Rozhovor

Daniela Krolupperová tráví léto v kraji Klíčníků…

200 danielaLetošní léto předvedlo různé podoby, kdy slunce pálilo o sto šest, na mnohé se nalepilo dovolenkové tempo (můj manžel ho nazývá „plážové“) a občas seslalo přílivy deště. Co dělají spisovatelé a ilustrátoři v létě? Jak se jim píše či kreslí pod sl...

Být krysou je volba. Ale pro některé jediná šance

Henrietta Johnová (Barbora Bolíková) přišla o dítě a další mít nemůže. Tato ztráta v jejím životě vytvořila trhlinu, kterou se nedaří zacelit. Jednou však trhlinou pronikne záblesk naděje. Johnové zkříží cestu žena, která se snaží zbavit toho, po čem Johnová tak moc touží. Je to nový začátek nebo jen další falešná naděje?

Čtěte také...

Plechová jablka v troubě na slano aneb chutný konec kamarádovy patálie se starou jabloní

jablka perexKamarád vyměnil s tetičkou velký dům na vesnici za malý byt ve městě, kde se tísnil s rodinou. Dům zrekonstruovali, ze starých stromů nechali jen jabloň. „Ta má jablek pro regiment. Zdravá, sladká, nestříkaná, vydrží do jara,“ připomněla teta. ...


Divadlo

Muzikál Doktor Faust odtajnil kostýmy a jde do finále

doktor faust 200Muzikál Doktor Faust je nový, původní, český, muzikál autorů Vojtěcha Adamčíka a Jana Batysty, o kterém se mluví již několik měsíců. V repertoáru jej bude mít Divadlo Na Maninách, kde 22. září 2022 bude mít světovou premiéru. Ještě předtím ...

Film

Babovřesky vypráví o etapě české historie

babovresky 1Snímek Babovřesky (2013) je filmem populárního českého režiséra Zdeňka Trošky. Ten, tak jako vždycky, vsadil nejenom na osvědčené postupy a situace, ale zároveň i na trochu toho zajímavého podtextu. Lidé jsou...