Underground: Revoluce je tady

Underground: Revoluce je tady

Tisk

underground revoluce 200Před rokem nám František Kotleta u dvorního nakladatelství Epocha naservíroval futuristický příběh z Prahy Underground a letos v červenci na něj navázal druhým dílem Underground: Revoluce. Svět budoucnosti v nepříliš malebné matce měst přináší boj o moc, o život i o žvanec.

 



Kdo by neznal Františka Kotletu?

Rodák z Bruntálu, řezník, dobrodruh, trestanec a vlastně cokoliv, co si ještě vymyslí. Hlavně je to však autor fantastických románů, ve kterých bojují upíři s mimozemšťany, bohové se žoldáky, superpadouši proti superhrdinům a nakonec se s ním můžete vypravit i do šíleného postapokalyptického světa. Kultovní stále zůstává jeho série Bratrstvo krve, k jejímž zásadním třem dílům Hustej nářez, Fakt hustej nářez a Mega hustej nářez přibyly prequely Vlci a Stalingrad. Zářezů má ale mnohem víc, z novější tvorby doporučuji hlavně sérii Spad.

Praha City

Praha je domovem deseti milionů lidí a spousta lidí se do města chce dostat a je ochotna za to mastně zaplatit, ale nejedná se o pohodové veselé město, jak ho vykreslují zprávy City News. Moderní technologie vládnou světu, společnost je rozkastovaná na bohaté a ten zbytek a do toho přichází nepokoje, čas na změnu započal. Digitální čarodějky daly lidem naději, ale jinak nepomohly a jejich kult vyšuměl, přinese spásu Digitální mesiáš?

Fajnový hrdina

Kotletova se drží svého kopyta a opět nám přináší hrdinu drsňáka, který bojuje o přežití a neštve se s ničím a nikým a tím je nám sympatický a máme proč mu fandit. Hrdiny prostě tento autor umí! Bývalý policajt Petr Vachten bydlí v třísměnném hotelu, nemá moc co jíst a přijímá pochybné kšefty, aby vůbec v tomhle světě mohl fungovat. Ve městě začnou umírat ti nejvlivnější lidé a na scénu přichází vrah, který si říká Zodiak, takže další akce Vachtena je jasná. Aby toho nebylo málo, musí řešit i slepě věřící následovatele Digitálního mesiáše i spodinu, která připravuje revoluci, v čele se slepou dívkou jménem Aurora.

Koho příběh potěší?

Pokud znáte příběhy Kotlety, tak není co řešit a po knize sáhnete dřív, než bych řekla švec. Tahle série mně osobně hodně sedla svým břitkým humorem, netypickým pohledem na postapokalyptickou Prahu a příjemným protagonistou. O šíleném koloběhu akce, hlášek a napětí ani nemluvě. Co mi ale bude chvíli trvat dostat z hlavy, to jsou písničky Hanky Zagorové a moudra z nesmrtelné knihy Umění války od mistra Sun-c'. Kdo četl, ten ví. Kdo ne, ten má co dělat!

underground revoluce
Název: Underground: Revoluce
Autor: František Kotleta
Žánr: futuristický postapo román
Nakladatelství: Epocha
Ilustrace na obálce: Adéla Stopka
Rok vydání: 2021, brožovaná vazba
Počet stran: 408
Hodnocení: 95 %

https://www.epocha.cz/kniha/frantisek-kotleta-underground-revoluce-prvni-vydani-brozovana/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Naším závazkem je uspokojit potřeby všech čtenářů

Roman Svitak 200Nakladatelský dům Grada vstoupil na trh s třemi novými značkami pro své knihy. Co za tímto krokem stojí a jaké se očekávají výsledky? Vyplatí se tímto způsobem investovat dovnitř firmy nebo vše převálcují elektronické knihy? A proč GR...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Lou Kuenzler, Sandra Rigby, Andrew Weale: Kouzelná zvířátka

zviratka noc perexNádherné a klidné čtení, před spaním bych si jako dítě nepřála nic jiného, než třeba toto: „Uvolněte se, zavřete oči a představte si nádherný vysoký strom se ...


Literatura

Noc literatury má za sebou další ročník!

altŠestým rokem se četlo, poslouchalo, snilo a přemýšlelo. Ojedinělý projekt, jakým beze sporu Noc literatury je, dotáhnuli pořadatelé zdárně do konce. Středa 16. května se tedy zapsala do historie jako šestý ročník projektu, s ohromným zájm...

Divadlo

„Pomozte svému divadlu“ - informační kampaň Asociace profesionálních divadel České republiky odstartovala

pomozte svemu divadluA proč kampaň?
Informační kampaň Asociace profesionálních divadel ČR se koná od 5. do 21. září 2012 ve městech po celé České republice. Cílem je upozornit nás, jako občany České republiky, na neřešený ...

Film

Volání ženského rodu

volanirodu perexSborník dvojznačně nazvaný Volání rodu se nevztahuje ke stejnojmennému českému filmu odehrávajícímu se v pravěku (ačkoli má na obálce záběr z něho), nýbrž přináší statě čtyř autorek, napsané za posledních deset let pod zá...