Život může být tak snadný

Život může být tak snadný

Tisk

zivot muze byt tak snadny 200V říjnu vydalo nakladatelství Moba knihu německých autorů Inga Froböse a Petera Grossmanna Život může být tak snadný, která vám pomůže vyznat se v džungli rozhodnutí a usnadnit život. Podtitul „Nejlepší manuál pro zdravý a šťastný život“ jistě naláká celou řadu čtenářů!

 

 

Příručka Život může být tak snadný je útlá knížka příjemného formátu o dvě stě stranách zajímavého čtení a sondě do dnešního zrychleného, přetechnizovaného, často stresujícího a mnohdy zbytečně komplikovaného života. Kromě Úvodu obsahuje celkem 8 kapitol: Hubnutí; Jsi to, co jíš; Relaxace a wellnes; Dovolená a odpočinek; Zdraví; Pohyb; Spánek a regenerace.

Co mi ale hrubě chybělo, byla alespoň nějaká forma závěru a rozloučení se se čtenáři a také informace o autorech. Jelikož tato informace chyběla, měla jsem pocit, že snad každý by se mohl zamyslet nad tím, jak si ulehčit život a napsat k tomu příručku. Proč jsou zrovna tito dva pánové kompetentní a proč bychom se měli řídit jejich radami?

S povděkem hodnotím fakt, že své nápady a rady prokládali celou řadu nejrůznějších studií z různých koutů světa, např. Německa, USA, Švýcarska. Ale zase mi vadilo, že běžnému čtenáři neustále předhazují vrcholové sportovce a pak je srovnávají s „normálními“ lidmi. A když jsme u těch výtek, kurzíva mi zde přišla opravdu hrozná a často i nepotřebná. Také skákání z jednoho tématu do druhého bez nějakého pevného vzorce nebylo příjemné.

V době, kdy se společnost málo hýbe, se pohyb zavrhuje a nahrává dogmatu zpomalení. Všechno je příliš rychlé, nepřehledné a v nadbytečné míře. Hrozí syndrom vyhoření, srdeční infarkt a psychoanalýza. Jedinou šancí úniku je, věříme-li aktuálnímu stavu nálad, chill out zóna. Vypnutí, klid, žádný stres. Nebo jak mnozí říkají, „pohodlná strnulost.“ Jenom ne rychle, pouze „slow food“ a „slow travel“. Z rychlosti se stává šnečí tempo, odstavný pruh místo pruhu pro předjíždění, kolotoče a horské dráhy. (str. 73)

Z knihy si pravděpodobně nevezmu žádné poučení, protože jejich hlavní rada ve smyslu „zapomeňte na to, co je trendy a řiďte se svým selským rozumem a tím, co vám říká tělo“ je mi vlastní. Pokud se jí neřídíte, doporučuji vám si tuto knihu přečíst a zamyslet se nad životem, který vedete.

zivot muze byt tak snadny

Název: Život může být tak snadný
Autor: Ingo Froböse, Peter Grossmann
Žánr: naučná literatura, osobní rozvoj
Nakladatelství: Moba
Rok vydání: 2017, pevná
Počet stran: 216
Hodnocení: 70 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Václav Vydra: „Budu jezdit a věnovat se koním, dokud budu schopen nasednout.“

altDo letních dní vám přinášíme rozhovor s populárním hercem a chovatelem koní, Vaškem Vydrou. Dozvíte se v něm například, jak vzpomíná na pořad StarDance, či jaký má vztah k vaření.

 

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Stíny minulosti: Iveta Svobodová má dar zaujmout

stiny perexIveta Svobodová má dar zaujmout. Stíny minulosti z cyklu Příběhy emeritního poldy jsou knihou napsanou přesně pro tu náladu, kdy se člověku nic nechce a nejraději by zalezl do postele s knížkou. A tohle je jedna z knih, která vám udě...


Literatura

Ready Player One: Hra začíná

hra zacina 200Kniha s názvem Ready Player One: Hra začíná se k českým fanouškům dostala už v roce 2012, kdy ji vydalo nakladatelství Jota. Nyní ji s větší slávou vydal Knižní klub a označil ji za sci-fi senzaci roku. Vydejte se s hlavním hrdinou do neo...

Divadlo

Třeskutý duel vlašáku a mungo klíčků v Divadle Kalich

zenazapultemperexKoloniály se smíšeným zbožím nejsou jen tak obyčejné obchody. Nejen za pultem, ale také před pultem mezi regály s různorodým artiklem se denně odehrávají podivuhodné lidské i potravinové příběhy. Proto není divu, ...

Film

Moderní romance Minulé životy dojme české diváky už v červenci

Minule zivoty200Debutující americká režisérka korejského původu Celine Song ohromila se svým debutem Minulé životy diváky na festivalech Sundance i Berlinale. Její citlivá moderní romance se teď díky distribuční společnosti Aerofilms podívá i do českých ...