Pejskaři, zbystřete: Jak to ten pes myslí?

Pejskaři, zbystřete: Jak to ten pes myslí?

Tisk

jak to ten pes mysli200Mladá fronta zacílila na velký a zarputilý segment trhu, a to na pejskaře! V září totiž vydala příručku Jak to ten pes myslí? s podtitulem Vizuální průvodce „psí řečí“. Jako milovnice psů a majitelka jednoho čtyřnohého miláčka jsem prostě musela prozkoumat těchto 100 různých psích výrazů, postojů, pohybů a zvuků, A jaký je ortel?

 

 

Nejprve ale pár slov k autorce, která není v tomto odvětví žádným nováčkem. Američanka Arden Mooreová má na kontě 24 knih o domácích mazlíčcích a je odbornicí na zvířecí chování. Sama má doma dvě adoptované fenky, které jí jistě byly inspirací a pomocnicemi při tvorbě této knížečky.

Členění knížky je přehledné, dělí se na větší sekce Postoje, Výrazy, Zvuky, Osamocené akce, Interakce se psy a Interakce s lidmi. Pak tu máme ještě v krátkosti sekci Psi podle typů chování (např. agresivní, znudění, submisivní atd.). Neodmyslitelnou součástí je samozřejmě obsah, předmluva, úvod, rejstřík a poděkování.

K četbě jsem přistupovala bez jakýchkoliv předchozích znalostí o autorce, a i proto mě asi tato knížka tak překvapila a nadchla. Zpracování mi prostě sedlo. Každému „problému“ je věnována dvojstránka, kde nalezneme fotku k příslušné záležitosti (např. chůze po zadních). Máme tu vyjmenované případy, které – mnohdy s vtipem a grácií – objasňují, o co jde (např. váš pes s půvabem baletky přenese váhu na zadní nohy a chodí po dvou), seznam plemen, kterých se to nejčastěji týká, vysvětlující odstavečky Co tím váš pes myslí a postup, jak reagovat, a pokud je třeba, tak jsou zde i rady veterináře.

Dlouho jsem nečetla knihu o etologii psů, která by mě tak zaujala a donutila k zamyšlení. Doporučuji všem pejskařům, kteří řeší nějaký problém nebo by jen rádi věděli, proč jejich čtyřnohý miláček dělá to, co dělá. Pokud vás zaujal styl Arden Mooreové, v říjnu jí vyjde další kniha, tentokrát příručka Zdravý pes, kde najdete tipy a triky pro lepší život vašeho mazlíčka.

 

Název: Jak to ten pes myslí?

Autor: Arden Mooreová

Žánr: příručka

Nakladatelství: Mladá fronta

Rok vydání: 2016, paperback

Počet stran: 192

Hodnocení: 90 %

jak to ten pes mysli


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dita Pecháčková: „Mám v hlavě další kuchařku.“

kucharka dita pechackova 200Loni jsem měla možnost recenzovat kuchařku Deník Dity P., ze které dodnes čerpám inspiraci při mém kuchtění. Nedalo mi to a musela jsem se Dity zeptat na pár věcí. I přes její velkou vytíženost nak...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Zapomeňte na neděli je krásný příběh z pohledu neurodivergentní dívky

Zapomeňte na neděliZvláštní lidi se setkávají se zvláštními lidmi. Bizarní a nevšední zážitek vám tato kniha přinese. Každý tu má nějakou libůstku, podivné chování, zvláštní radosti a nakonec je to vše podané úžasným vyprávěcím stylem Valerie Perrin.<...


Literatura

Co si můžeme udělat doma sami?

Delame si to sami 200Podle Aleny Thomas, která na toto téma vydala již druhou knihu, rozhodně ledacos. Jak vysvětluje v úvodu své knihy, vše začalo, když ji oslovila redaktorka Nakladatelství JOTA Pavla Nejedlá, aby vydala recepty ze svého blogu. Pr...

Divadlo

Lekce angličtiny od Shakespeara pouze 29. a 30. července v Královské zahradě Pražského hradu

shakespeare200Ani letos nebude na Letních shakespearovských slavnostech chybět hra v angličtině. Prague Shakespeare Company připravila hravé a v mnohém až neskutečně současné představení A Midsummer Night’s Dream (Sen noci svatojánské).

...

Film

Jeníček a Mařenka jsou postrachem všech čarodějnic

jenicek a marenka 200Žili byli dva malí sourozenci Jeníček a Mařenka, které jejich otec odvedl v noci do hlubokého černého lesa a zanechal je tam napospas divoké přírodě. Po krátkém bloudění ve vysokém porostu našli bratr se sestro...