Pohádky z kočičího pelíšku

Pohádky z kočičího pelíšku

Tisk

Pohadky pelisek 200Nakladatelství CPress  ve společnosti Albatros Media přináší nejmenším čtenářům příběh neposedného a popletého kocourka, jehož veselé příhody sepsala a ilustrovala Magda Jelínková Nováková.

 



Malý Mňourek je už od chvíle, kdy otevřel v pelíšku svá zvědavá očka, tím nejpopletenějším popletou na světě. Když Mňourka a jeho čtyři sourozence učí maminka Mňaumáma  lovit myši, Mňourek uloví rozbitou botu.  Kocourek se rozhodne všem posměváčkům dokázat, že lovit myši umí, a proto se vydá ven ze statku, kde bydlí. Při honičce s malým myšákem se společně ztratí v lese, spřátelí se a společně se vydají hledat cestu zpět domů  ke svým maminkám.

Cestou zažijí různá dobrodružství, poznají spoustu přátel: srnčí rodinku s malým Péťou, pana Pavouka, veverku Adélku, sovu Barču, pana Raka, prasátka v pruhovaných „pyžámkách“, pana Krtka a s jejich pomocí překonají nečekaná úskalí. Musí přemoci strach ze strašidel, sehnat si něco k snědku, vyhnout se bažině, sehnat lék na kašel a na horečku pro nemocného kamaráda, zachránit myšáka Plyšíka před cizími hladovými kočkami a hlavně se spolu nehádat.

Pohadky pelisek


Pohádky z kočičího pelíšku či přesněji řečeno jedno dlouhé povídaní o hledání cesty domů jsou veselým a milým příběhem o přátelství, u jehož čtení se děti nejen pobaví a zasmějí, ale i seznámí se spoustou zvířátek a dozví se, jak se chovat v lese a proč třeba nemají ničit mravencům jejich dům. Kocourek a myšák se snaží svým příkladem dětem ukázat, že veselá nálada, smích, odpouštění chyb, umění poprosit o pomoc a vzájemné pomáhání si jsou tou správnou cestou ke každému cíli. Autorka též děti na příkladu kamarádství mezi kočkou a myší  inspiruje k boji proti předsudkům a stereotypům.

Kniha příjemného malého formátu je členěna do patnácti kapitol, což je přímo ideální na čtení na dobrou noc. Pokud vaše děti milují pohádky o zvířátkách, v nichž nevystupují žádné nadpřirozené bytosti, přečtete jim Pohádky z kočičího pelíšku.

Pohádky z kočičího pelíšku
Autor: Magda Jelínková Nováková
Ilustrace: Magda Jelínková Nováková
Žánr: pohádka pro nejmenší
Vydáno: 2015
Stran: 90
Vydalo nakladatelství: CPress ve společnosti Albatros Media a.s.
Hodnocení: 75 %


Zdroj foto: albatrosmedia.cz


www.albatrosmedia.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Bylo mi třináct, když mě Helena Vondráčková okouzlila Miláčkem, vzpomíná Robert Rohál

robert perexZatímco před dvěma lety mu vyšly tři knihy Legendy česko-slovenské populární hudby, Hvězdy odvedle a Životní příběh Ivety Bartošové, pro letošek Robert Rohál připravil faktografickou knihu o Heleně Vondráčkové. Výpravnou publikaci, která vych...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Doreen Virtue: Chci změnit svůj život, ale nemám na to čas

Chci zmenit svuj zivot200Je asi fádní psát o knihách Doreen Virtue, že jsou revoluční. Andělská psycholožka umírňuje a tohle je druhá kniha od ní, při které mám pocit celistvosti. A to i bez andělů. Opravdu fundované rady, preci...


Literatura

Vzhůru na Britské dobrodružství

britske-dobrodruzstvi-jamese-martina 200Nakladatelství Slovart vydalo další knihu šéfkuchaře Jamese Martina, který je v České republice známý z TV Paprika, kde ho mohli diváci sledovat, jak cestuje v Citroënu 2. Po jeho francouzs...

Divadlo

Kdo natropí nejvíce hloupostí?

Eva perexDivadlo Na Fidlovačce frčí letošní sezonu na „prvorepublikové“ vlně, a tak není divu, že přidalo na svůj repertoár vedle britské konverzačky z 20. let i oblíbenou českou retro komedii Fan Vavřincové Eva tropí hlouposti

Film

Historické sci-fi: Zítra vstanu a opařím se čajem

altFilm Zítra vstanu a opařím se čajem (1977) se odehrává v nedaleké budoucnosti, kdy se lidem povedlo zvládnout cestování časem. Od jisté doby se odlétá na turistické výlety do starověkého Egypta nebo třeba na prohlídky druhohor a dinosaurů.