Temná Raven poznává tajemství Florencie

Temná Raven poznává tajemství Florencie

Tisk

TemnaRaven perexNakladatelství XYZ přináší všem čtenářkám, které si oblíbily romanticko-erotickou Gabrielovu trilogii kanadského spisovatele Sylvaina Reynarda, novou trilogii nazvanou Raven, jejíž první díl se jmenuje Temná Raven.

 

 


Američanka Raven Woodová restauruje ve florentské galerii Uffizi renesanční umělecká díla. Je zcela oddána své práci a kvůli tělesnému handicapu žije sama bez partnera. Její život navždy změní jedna nevinná cesta z večírku. Když se stane svědkem brutálního útoku opilců na bezdomovce, útočníci napadnou i ji a zatáhnou ji do úzké uličky. Raven je už napůl v bezvědomí, když útočníky vyruší kakofonie vrčení, po které následuje křik jich samotných. Raven naštěstí upadá do milosrdné temnoty, ale až poté, co zběžně zahlédne stín postavy, která jí šeptá: Cassita vulneratus.

Když se Raven doma probere z bezvědomí, nic si nepamatuje a cítí se jako vyměněná. V galerii ji však nikdo nepoznává a co je ještě znepokojivější, zjišťuje, že v práci nebyla celý týden. Během jejího zmizení, které si sama nedokáže vysvětlit, došlo v galerii Uffizi k loupeži - zmizely Botticelliho ilustrace nevyčíslitelné hodnoty. Bezradná policie Raven označí zahlavního podezřelého a ta se zoufale snaží očistit své jméno a získat odpovědi na otázky, které ji nedávají spát. Kdo a proč ji zachránil? Co způsobilo ztrátu její paměti a vylepšení jejího vzhledu? Kdo je tajemný William York, který patří mezi největší mecenáše galerie? Proč Botticelli přemaloval vlasy postavě Merkura na obraze Primavera a nikdo z kolegů restaurátorů si toho nevšiml?

TemnaRaven

Sylvain Reynard v kulisách renesanční Florencie rozehrává milostný příběh handicapované Raven a bytosti, která není člověkem. On se do dívky zamiluje na první pohled, ona se brání jeho dvoření a pozornostem. Má strach, že je obětí nějakého žertu. Vždyť se přece kvůli plnoštíhlé postavě a handicapu nemůže nikomu líbit. Jejich vztah komplikují další nadpřirozené bytosti, které touží po dívčině krvi, a pátrání po zloději ilustrací. Hrdinka také musí překonávat trauma z dětství.

Autor nešetří akčními scénami bitek, honiček a soubojů, které prokládá scénami erotickými, a velice umně pro svůj příběh využívá prostředí Florencie s jejími uličkami, kostely a galeriemi. Čtenář se dozví také zajímavé informace o malíři Botticellim a jeho obrazuPrimavera.

Příběh Raven, která věří v dobro a chce všem pomáhat, a jejího milence s nadpřirozenými schopnostmi zaujme jistě všechny čtenářky, které se rády nechávají unášet na křídlech fantazie pryč z každodenního stereotypu a sní o tajemných cizincích, kteří za vzor ženské krásy považují ženy kyprých tvarů Botticelliho obrazů.

O autorovi

Sylvain Reynard je pseudonym kanadského spisovatele, který tají svou pravou identitu.Zajímá se o renesanční umění a kulturu. Jeho láskou je město Florencie. Je autorem erotické trilogie Hříšné odstíny vášně nebo též Gabrielova trilogie: Gabrielovo Inferno (česky 2013), Gabrielův Očistec (česky 2014), Gabrielův Ráj (česky 2014), která podle New York Times patří mezi nejvíce prodávané knihy současnosti. Na trilogii volně navazuje román Princ (česky 2015). Všechny knihy vydalo nakladatelství XYZ.

 

Temná Raven
Autor: Sylvain Reynard
Překlad: Hana Netušilová a Kristýna Vítková
Žánr: fantasy pro ženy
Vydáno: 2015
Stran: 484
Vydalo nakladatelství: XYZ ve společnosti Albatros media a.s.
Hodnocení: 70%

Zdroj foto: www.albatrosmedia.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nenudím se a nechápu, když mi někdo vypráví „jak se nudí“, říká René Kekely

rene200V médiích a šoubyznysu se René Kekely pohybuje přes dvacet let, a je to znát. Je to profesionál. Třeba když moderuje talk show Face To Face, kde si zve zajímavé hosty, je vidět, jaký je hostitel, jak je připraven, přitom vždy jde o rozhovor svižný, kultivov...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Jak to bylo v Kaddáfího Libyi?

Kaddafi 200Můžeme se dozvědět podrobně i z knihy Miroslava Belici Naši lidé v Kaddáfího Libyi. Její podtitul zní: Nejen o zbraních, semtexu a Lockerbie.

 

...

Literatura

Ami se potřetí vrátil: Vnitřní civilizace

ami 1Mnohem hlouběji než v předchozích dílech, se dostaneme s Amim a Pedritem tentokrát. Je tu začátek prázdnin, půlka prázdnin, konec prázdnin a ubohý Pedro čeká na svého mimozemského přítele, a hlavně přítelkyni Vinku. Už skoro všechno vzdal, když v poslední ch...

Divadlo

Klec bláznů – nová stálice v repertoáru Švandova divadla?

klec blaznu200Švandovo divadlo je moje oblíbená pražská scéna, a když mi přišla pozvánka, ve které stálo, že chystají hru s prvky drag show, říkala jsem si, že tohle tedy vážně musím vidět. Už sám název – Klec bláznů – zní dostatečně zajímavě, aby podnítil...

Film

Smutný konec nezapomenutelné herečky Kláry Jernekové

klara 200Kdysi slavná herečka Klára Jerneková, dlouholetá členka činohry Národního divadla Praha, zažila hořký konec své kariéry, deprese z osamění a alkohol jen urychlily její předčasnou smrt. Tak jako tak vytvořila řadu rolí, které přežily ji samotnou a má...