Biologie víry - a genetické nebe se kácí!

Biologie víry - a genetické nebe se kácí!

Tisk

BiologieViry perexTaké žijete v přesvědčení, že vaše genetická výbava je prostě pevně dána, dispozice k různým nemocem jsou již od narození zapsány ve vaší DNA a že to, co vás v životě potkává nemůžete ovlivnit? V tom případě vás myšlenky a fakta uvedená v knize Biologie víry od Bruce Liptona dost možná šokují.  

 

 

Kniha vyšla u nakladatelství Anag již v roce 2011 a jejím autorem je Bruce Lipton, buněčný biolog zabývající se mnohaletým výzkumem buněčného jádra a kvantovou fyzikou. Odhaluje v ní tajemství, ke kterému vědci dospěli teprve nedávno, a sice že můžeme změnit svou biologii – tedy naše tělo i mysl – díky svému uvědomělému chování a myšlenkám.  

"Měli bychom se vzdát přesvědčení, že tělo a jeho součásti jsou v zásadě hloupé a že k tomu, abychom si uchovali zdraví, potřebujeme nutně intervenci zvenčí."  

Autor srozumiteně vysvětluje, jak dochází k přepsání DNA, jak životní zkušenosti rodičů utvářejí genetické vlastnosti jejich dětí a předkládá množství názorných příkladů a důkazů. Patří mezi ně i ty z lékařských ordinací, ketré dokládají účinky placebo efektu, ale pozor - stejně tak nocebo efektu, kdy negativní myšlení, negativní doměnky mohou zdraví poškodit. Kolikrát jen stačí, když pracuje naše podvědomí.

Ačkoliv jsou stránky knihy plné lékařské terminologie, je vše vysvětleno a zaznamenáno způsobem velmi čtivým a jazykem srozumitelným. Nechybí jmenný a věcný rejstřík.  

Jsme dokonalejší než hlodavci nebo červi?
Jednou z mnoha zde uvedených překvapivých informací je například ta, že lidské tělo, složené z více než 50 bilionů buněk, má jen o 1500 genů víc, než mikroskopický červ Caenorhabditis, jenž obsahuje okolo tisíce buněk... a nebo další, zmiňující se o výsledcích paralelně probíhajících projektů genomů, jenž ukazují, že člověk a hlodavci mají zhruba stejný počet genů.  

Díky knize Biologie víry má čtenář šanci zamyslet se nad tím, že v něm samotném se ukrývá obrovský potenciál. Jen se naučit uvolnit sílu vědomí, hmoty a z toho plynoucích zázraků.  

Bruce Lipton (nar. 21. října 1944 v Mt. Kisco, New York, USA) je respektovaný americký vývojový biolog, který je znám prosazováním názoru, že geny a DNA lze ovlivňovat vlastním přesvědčením. Světový bestselller Biologie víry získal v roce 2006 americké ocenění Best Science Book.  
Více na
http://www.brucelipton.com/curriculum-vitae  

Biologie víry (The Biology of Belief)

Biologie viry

Překlad: Bronislava Grygová
Autor: Bruce H. Lipton, Ph.D.
Nakladatelství ANAG, 2011
Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Hodnocení: 100%

www.anag.cz
www.anag.cz/biologie-viry-jak-uvolnit-silu-vedomi-hmoty-a-zazraku/d-75144/
www.facebook.com/pages/Bruce-Lipton-CZ/208081562694800

( 9 hlasů )



 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Juraj Červenák: „Mí hrdinové nejsou žádní uhlazení rytíři v naleštěné zbroji. Krvácejí, potí se a chodí na záchod.“

juraj cervenak 200Juraj Červenák je jedním z nejuznávanějších spisovatelů fantastiky u nás i na Slovensku. Jeho knihy, příběhy o Roganovi, ale třeba i osudy Conana, se rychle dostaly do podvědomí čtenářů a došlo k jejich rychlé oblibě...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Sedmý syn je temná, ale přesto komerčně zpracovatelná fantasy

SedmySyn perexFantasy příběh Sedmý syn již obšťastňuje návštěvníky českých kin, ale zároveň se vrací i na literární trh. První dva díly z řady od Josepha Delaneyho opětovně vycházejí pod nakladatelstvím Brána.

...

Literatura

Příběh květinářky s temnou minulostí pokračuje

seda jako popel 200Nechte se zlákat a přečíst si napínavý příběh Šedá jako popel od rakouské spisovatelky Ursuly Poznanski, který v dubnu vydalo nakladatelství Kalibr. Jedná se o druhý díl knižní série z plánovaných tří, ale můžu říct, že dobře fung...

Divadlo

V Pointě vyšla knižně ztracená divadelní komedie Ženy a sluhové španělského dramatika Lope de Vegy

zeny-a-sluhove200V online nakladatelství Pointa vyšla knižně veršovaná nadčasová divadelní komedie Ženy a sluhové o milostném trojúhelníku z pera mistra slova světoznámého španělského autora Lope de Vegy.

...

Film

Rostou jako z vody a čekají na Ostrov

ostrov prebal perex

Ostrov (2005) je akční sci-fi velmi akčního režiséra Michaela Baye. Jeho filmy jsou pověstné tím, že při nich je nejen na co koukat, ale taky nad čím přemýšlet. Hlavní hrd...