VHRSTI vydává první autobiografický komiks u nás

VHRSTI vydává první autobiografický komiks u nás

Tisk

Vhrsti perexZeptáte-li se někoho, co je nejdůležitější věc na světě, odpoví buď bez váhání, že zdraví – jak jinak – nebo bude přemýšlet a přemýšlet a odpověď nedostanete. Alespoň já tuhle zkušenost mám. Sama neumím odpovědět, protože důležitých věcí znám spoustu, která však je z nich ta nejdůležitější? Složité je hledání odpovědi, nemám pravdu?


Proto jsem zajásala, že VHRSTI se rozhodl vydat první autobiografický komiks u nás nesoucí název Nejdůležitější věc na světě. Autorovy ilustrace mám ráda, jeho přemýšlivé texty snad ještě víc, takže je to jasné, určitě mi odpoví a určitě pak budu vědět…

Vhrsti 1

Kniha, která vyjde jen díky podpoře čtenářů a fanoušků úspěšného výtvarníka, mi neodpověděla, ale navedla mne správným směrem. VHRSTI pečlivě zaznamenal vše podstatné, co se děje kolem něho a poctivě odpověděl na vše, co mu na um přišlo. Popořadě a velmi názorně.

Vhrsti 2

V knížce Nejdůležitější věc na světě odhaluje autor vlastní svět, své nitro, myšlenky a dojmy. Spolu s ním se my naučíme trošku pečlivěji pohlížet na vlastní okolí a zamýšlet se, zda zrovna to, co jsme neudělali, nebyla chyba…Výtvarníkovy příběhy vznikly převážně v letech 2008-2011 a byly publikovány v plzeňském časopise PLŽ. Nicméně jsou pořád aktuální a stále velmi podnětné. K těmto již čtenáři prověřeným příběhům autor přidal dosud nepublikovaný komiksový příběh z roku 2013. Poté, co ukončíte příjemnou procházku výtvarníkovým světem, nevynechte doslov Vl. Novotného. Bez něho byste totiž byli ochuzeni o další zážitky – a to by byla rozhodně škoda.

Vhrsti 3

Knihu vydává autor vlastní péčí, zatím je ve stadiu přípravy a bojuje o svém místo na světě – střádají se korunky: https://www.startovac.cz/projekty/nejdulezitejsi-vec/. Určitě stojí za to se připojit a investovat. Možná pak dokážete odpovědět na otázku, co je nejdůležitější věcí na světě, tedy alespoň pro vás! Na kolik hodnotím její přínos?

Vhrsti ob

Dávám jí 100 % - nahlédnete-li do ní, zjistíte snadno proč.

Zdroj foto: VHRSTI

www.kultura21.cz/aktualne/10374-komiks-nejdulezitejsi-vec-na-svete

( 4 hlasů )


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Těším se na Prahu!“ řekl v rozhovoru leader maďarské kapely OMEGA Jánoš Kobór

oMEGA 200O: Jánoši, v prosinci připravujete velký koncert v Lucerně. Budete zde oslavovat hned dvě číslice. Jaké? 

Přesně v prosinci narozeniny nemáme, ale rok 2012 je rokem, ve kterém naše padesáté jub...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Co viděla hodinářova dcera?

Hodinarova dcera perexV létě roku 1862 se na březích Temže u Birchwood Manor vylodí skupinka mladých umělců pod vedením talentovaného Edwarda Radcliffa. Jejich plán je jednoduchý – strávit léto v odloučení a nalézt inspiraci pro svou další tvor...


Literatura

Kdo by nechtěl vesmírného kamaráda

berta a ufo 200Berta je nejmenší holčička ze školky s největšími brýlemi na očích. Protože je malá, občas se mezi dětmi ztrácí, a protože je brýlatá, občas jsou na ni někteří dokonce zlí. Naštěstí  odlesky jejích obrovských optických ...

Divadlo

Kašpaři budou hrát opět u Bezručů

kaspari200Pražský Divadelní spolek Kašpar již tradičně přiváží do Ostravy k Bezručům výběr ze svého repertoáru. Letos Kašpaři přivezou čtyři tituly, které představí na jevišti Divadla Petra Bezruče od 19. do 24. března 2022.

...

Film

Záplava filmů pohltí Karlovy Vary

MFFK IFFlogoPo roční přestávce zaviněné covidovou epidemií se opět vrací KARLOVARSKÝ FILMOVÝ FESTIVAL, oproti obvyklému datu o dva měsíce posunutý. Letos se ve dnech 20. až 28. srpna koná jeho 55. ročník. Nejspíš bude skromnější – mám na mysli značně zúže...