Rock for People uvádí: The Naked and Famous

Rock for People uvádí: The Naked and Famous

Tisk

200hudZa pár měsíců se letiště u Hradce Králové na tři dny promění v místo setkání všech fanoušků kvalitní muziky, specifické atmosféry a dobré nálady. Od 3. do 5. července vypukne jeden z největších tuzemských festivalů Rock for People, který letos oslaví druhé kulaté narozeniny. V seznamu potvrzených účinkujících se začínají objevovat slibná zahraniční jména z nejrozličnějších žánrových scén. Se značně velkým úspěchem se setkalo ohlášení pětičlenné partičky The Naked and Famous.

 

Hudební úkaz z Nového Zélandu se v Čechách objeví vůbec poprvé. Jejich žánrově nezaškatulkovatelné tóny jsou směsicí synthpopu, indie elektra i klasických kytar (a oni sebe sami rádi označují za alternativní rock). Snoubí v sobě rozjívenou radost i syrovější polohy, stejně jako střídají bezstarostné struny s těmi naléhavějšími.

hud

Zázračná dítka od protinožců

Když se před šesti lety dávali dohromady coby parta kamarádů ze školy, nikdo netušil, s jakým úspěchem se jejich svérázná hudební tvář setká. Prvotní pokusy ve formě EP This Machine a No Light vydané u lokálního vydavatelství Round Trip Mars žádné překotné změny nepřinesly. Průlomem se stal až singl Young Blood. Ohromná hitovka zasáhla nejen jejich domovskou destinaci, ale i Evropu a Ameriku. Skladba propašovaná do soundtracku například k snowboardovému snímku The Art Of Flight či do seriálu Awkward. (Nešika.), sklidila od BBC nominaci za ocenění Sound 2011 (v poměrně hutné konkurenci jí nakonec převálcovala Jessie J). Young Blood se posléze stala synonymem debutové dlouhohrající desky Passive Me, Aggressive You, kterou pětičlenná partička vydala z vlastního labelu Somewhat Damaged i z vlastní produkce. Přívlastek indie tak naplnila beze zbytku.

Ostatně i druhé album In Rolling Waves se dál drželo ve znamení nezávislosti. Hlavním producentem zůstala sama kapela, k mixingu pozvali Billyho Bushe (ten je zodpovědný za aranže i na debutu). Studiovka s pořadovým číslem dvě už ale vznikala v Los Angeles v proslulém Laurel Canyon, kam se kapela po úspěchu přesunula. Bezmála rok staré album zaznamenalo kladné kritiky i velmi slušná umístění ve světových žebříčcích prodejnosti. A především už do široka otevřenou cestu po americkém turné, které se setkává s velmi pozitivním ohlasem.

The Naked And Famous neprodukují hudbu pro široké masy (i když jí bezpochyby stojí velmi blízko). Přesto, když narazíte na někoho od protinožců a vyslovíte tohle jméno, vždy se dočkáte (minimálně nadšeného) přitakání. The Naked and Famous jsou tak trochu hmotným důkazem hudebního úspěchu. Jaké produkují fluidum mimo studiové nahrávky budou moci čeští fanoušci okusit už začátkem července u Hradce Králové.

Zdroj foto: thenakedandfamous.com


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vlastimil Vondruška: „Kopec Klíč je pro mne určitý symbol, který jsem rozhodně nemohl vynechat, když jsem se do psaní sklářské ságy pouštěl.“

Vondruska 200Čtyřdílná historická sága Křišťálový klíč Vlastimila Vondrušky je velkou rodinnou kronikou z období baroka. Příběhy sklářské rodiny se odehrávají v klíčovém období vývoje Čech, tzv. manufakturním období, tedy od konce 17. století do reforem ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Knižní novinky a chystané lahůdky ze stáje Albatros Media

Albatros 200x200Společnost Albatros Media sdružující řadu populárních nakladatelství odprezentovala na své tradiční jarní merendě řadu aktuálních a chystaných knižních novinek. Tentokrát jsme se museli vzhledem ke koronavirové situaci sejít pouze on...

Divadlo

My a vy. Vy a my. Žijeme ve skutečném světě

Nebezpeci preteceniperexNávštěva divadla je významnou společenskou událostí. Třeba však při ní dodržovat spoustu pravidel, díky kterým si herci a diváci rozumějí. Podle etikety si ale nejsme rovni, a tak pravidla platí pro každého jinak. Když to...

Film

Velký: Hanks se stal přes noc dospělým s duší dítěte

velky tom hanksTom Hanks natáčí filmy už vážně dlouho. V rodinné komedii Velký (1988) je ještě v kůži naivního mládence a jen těžko by se hodil na něco jiného. Nejistý a trošku zmatený kukuč nemá hlavní hrdina náhodo...